5. Candy

475 27 0
                                    

Angstig kom ik aan op school. Het was wel bekend dat ik een tijdje weg was. Mensen zeggen dat ik vrijdag heb gespijbeld en daarna spoorloos verdween. Op school word ik de hele tijd na geroepen. "De schoolslet is weer terug jongens!" wordt er gezegd. In de klas wordt er veel gefluisterd en gewezen. Ik negeer het meeste, tot de grote pauze. Aya komt in de grote pauze naar me toe. Ik zit tegen een muur een broodje te eten, en kijk haar niet aan. "Hoi" zegt ze zachtjes. "Hai" zeg ik nerveus terug. "W-waar was je dit weekend? " vraagt ze opeens. Ik kijk haar verbaasd aan. Wat boeit haar dat? Zij zegt altijd hoe verder weg ik ben, hoe bdter de wereld is? "I-ik bedoel.... ik bezocht je huis, en er was niemand..." zegt ze zenuwachtig. "Kamperen" mompel ik. Ze knikt. Ze komt naast me zitten, waardoor ik even rondkijk. Nergens zijn de andere 3 te bekennen. Wat is Aya aan het doen? "Waarom zocht je me dan? " vraag ik, na een pijnlijke stilte. Aya kijkt me recht aan. Ze kijkt me raar aan. Ongemakkelijk, en schuldig. "Na gym was je opeens weg, en ik wou weten wat er was" mompelt ze. Ze liegt niet. "Ik voelde me niet lekker, daarom" zeg ik tegen haar. Ze glimlacht even, maar kijkt dan snel in het rond. "Weten ze niet dat je hier bent? " vraag ik bezorgd. Ze knikt. "Aya? Ben je bang voor ze? " vraag ik opeens. Geschrokken kijkt ze me aan. Ze hoeft geen antwoord te geven. Haar ogen zeggen al Ja.

De volgende les zit Aya weer bij de andere 3 , die maar al te ongerust zijn over waar ze was die pauze. Maar ik weet waar ze was, en waar ze straks is. Ze gaat met mij mee.

De dag lijkt eindeloos lang te duren. Ik ben zo hyper. Aya en ik kunnen wesr vriendinnen worden, net zoals in groep 6. We waren toen beste vriendinnen, maar toen kwamen Mark en Katie op school. Sindsdien hebben we geen gesprek meer gevoerd tot de pauze. En nu kunnen we weer vriendinnen zijn. Ik hou de klok nauwlettend in de gaten. Nog 10 seconden. Nog 5,4,3.... Triiiiiiing. De bel gaat. Ik spring op en pak mijn tas weer in. Voor iemand anders zijn tas heeft ingepakt, ben ik de klas al uit. Ik haast me naar mijn kluisje, pak mijn jas en haast me naar buiten. Al snel komt Aya. "Opschieten, anders volgen ze ons nog!" zegt Aya snel. We haasten ons naar de fietsenstalling voor Aya's fiets en gaan dan weg, richting het spoor.

Candy, dat ene meisje.Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu