(_5_)

1.1K 66 163
                                    

Rusya ,Ukrayna'nın gelmesinden biraz rahatsız olmuşa benziyordu. Ukrayna'yı içeri almakta biraz tedirgin olmuştu ama Belarus  Ukrayna'ya sarılıp onu içeri aldı.Ukrayna'nın elindeki mektubu gören Rusya.

Rusya"Kendine mektup arkadaşı mı buldun?"

Ukrayna "Hayır, bu sana Çin'den ."

Ukrayna, Belarus'la ilgilenmek istediğinden Rusya'yı uğraştırmadan ona mektubu uzattı .Rusya mektubu aldı ve bir köşeye çekildi. Mektupta nedense Hong Kong pulu vardı bunu Rusya umursamadı ve mektubu dikkatlice açmaya çalıştı ama başaramadı o yüzden nazikliğinden vazgeçip mektubu hunharca açtı.Mektubun uzun olmasını bekleyen Rusya hayal kırıklığına uğramıştı çünkü mektupta tek bir cümle yazıyordu.

Rusya buluşmamız gerek .Beni arama.

                                            -Çin


Arkada buluşacakları yer ve vakit yazıyordu . Çin neden böyle davranıyordu ki ? Bir şey mi olmuştu . Neden mektup göndermişti Neden onu aramamalıydı ? Bu düşünceler böyle giderse kafayı yiyecekti .Dışarı çıkmaya karar verdi sonuçta Ukrayna Belarus'un yanındaydı .Ukrayna'ya güvenmese bile Belarus'u Ukrayna'ya bırakıp dışarı çıkmıştı . O ikisi bunu sorgulamamıştı bu iyiydi yoksa Ukrayna'ya patlayabilirdi. Belarus Rusya'nın arkasından kapıyı kapattı  .

Rusya hala Belarus'un psikolojisini koruduğu hakkında bir fikri yoktu.O altı yaşındayken babasını kaybetmişti . Babası ölünce Rusya'nın ailesini beraber tutması gerekirken kendinden uzaklaştırmıştı .Bir tek Belarus yanında kalmıştı. O babası ölünce depresyona girmemiş bir matem havası bile taşımamıştı. Rusya'nın sinirine katlanmış ve ona bakmış şuan Rusya intihar edip ölmediyse Belarus ve Çin sayesindeydi .

O bunları düşünürken Rusya Gürcistan sınırına gelmişti.Şimdi hatırlamıştı Rusya ,Türkiye'nin kepab partisi başlıyacaktı. Türkiye Rusya'yı davet etmişti ama Rusya bunu nazikçe geri çevirmişti. Şimdi keşke kabul etseydim diyordu en azından bu ölümcül düşünceleri biraz kovalardı ama şimdi onlarla baş başaydı.Çin'i düşünmemeye çalıştı ama olmadı. O yüzden Gürcistan'a uğramadı çünkü muhtemelen o da kebap partisindeydi . O yüzden doğuya doğru yürümeye devam etti ama sonra yorulup bir yerde durdu. Birinin ona seslendiğini duyudu seslenen kişi Moğolistan'dı . Rusya'nın yanına geldi ve oturdu .

Moğolistan"Burada ne yapıyorsun?"

Rusya"Geziniyorum"

Moğolistan"Anlıyorum ama neden bu kadar düşüncelisin?"

Rusya anlatırsa rahatlayacağını düşündü hem Moğolistan'a güvenebilirdi.

Rusya"Çin'den bir mektup aldım onu düşünüyorum."

Moğolistan şaşırmıştı bir süre sesiz kaldı ama sonra konuştu.

Moğolistan"Üzerinde Hong Kong pulu mu vardı ?"

Rusya"Evet bunu nereden bildin?"

Moğolistan"Onu bana vermişti Çin bende sana versin diye Ukrayna'ya verdim . İçim rahatladı sana vermeyeceğini düşünmüştüm."

Rusya bir an heyecanlandı ve hemen sordu.

Rusya"Çin iyi miydi? "

Moğolistan tereddüt etti ama sonra açıkladı.

Moğolistan "Pek iyi göründüğünü söyleyemem hatta biraz hasta gibiydi uykusuz kalmış belli."

Rusya üzüldü ama aklına bir şey takılmıştı. Moğolistan Çin ile nasıl görüşmüştü.

Rusya"Onunla nasıl görüştünüz ki ? Benimle hiç görüşmedi oysa ki."

Moğolistan"Beni bilirsin sınırları geçmeyi severim böylece ülkelerle ciddi bir şekilde konuşmamış olurum . Bir gün Çin sınırını geçmiştim amacım Makao'yu görmekti bana kumarda borcu olduğunu hatırlatacaktım ödemiyor borcunu ben ne yapabilirim ki aramız iyice Almanya-Yunanistan gibi oldu. Neyse yürüyordum sonra Çin beni gördü bir an altıma ettim zanettim Çin bana kızmadı çok şaşırdım elime mektubu verdi ve dedi ki 'Bunu Rusya'ya ver bende senin canını bağışlayım ' Ben mektubu aldım ve tabanları yağladım . Sonra yolda sana doğru giderken Ukrayna ve Kazakistan'ı gördüm . Merhabalaştık sonra Ukrayna mektubu sordu  bende sana vereceğimi söyledim . O da mektubu elimden alıp sana vericeğini söyledi . Yani o mektubun sana gelmesi hikayesi buydu"

Rusya"Ben sana sadece Çin ile nasıl görüştüğünüzü sormuştum ."

Moğolistan"Ağaç Rusya , bak işte seni diğer konularda da aydınlattım bana minnettar olmalısın."

Rusya"Neden herkes bana lakap takıyor ya ?"

Moğolistan"Çünkü lakap takılmaya uygun birisin "

Rusya"Moğolistan ben gideyim . Belarus'u  Ukrayna'ya bıraktım "

Moğolistan " Görüşürüz , Ağaç Rusya"

Rusya yolda hep iyi şeyler düşündü içi biraz olsa da rahatlamıştı . Moğolistan ile daha çok konuşmalıydı belki de . Eve geldiğinde Ukrayna piroshki hazırlamıştı Belarus ise masayı hazırlıyordu.Birlikte masaya oturdular .

Ukrayna"Dışarıda ne yaptın?"

Rusya""Moğolistan ile konuştum"

Ukrayna"Çıkarken mutsuzdun keyfin biraz yerine gelmiş demek ki Moğolistan seninde moralini yerine getirdi."

Rusya"Evet öyle oldu."

Belarus  bu ortam içinde çok mutluydu o gün Rusya ve Ukrayna hiç kavga etmediler hatta birlikte film izleyip aile albümlerine baktılar.

AYNI ESKİ GÜNLERDE Kİ GİBİ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

633 kelime.Eh yazarınız bir günde iki yb attı neyse burdan birilerine özel teşekkürlerimi sunuyorum o kendini anladı. Neyse yarın yb atabilirim belki .

Üşengeç Birleşmiş Milletler x NATO shipleyen yazarınız.

;) sağlıcakla kalın 

Countryhumans / Somnium¿ /Where stories live. Discover now