4. peatükk

45 3 0
                                    

"Tšau, jõudsin koju!" karjusin, kui koju jõudsin.
"Jõudsid just õigeks ajaks, me hakkame kohe sööma," vastas ema köögist väljudes.
"Tere, Minjae. Kas sa jääd täna meile ööseks?" küsis ema, kui ta nägi Minjae kotti. Poiss noogutas. Surusin oma sussid jalga ja suusatasin nendega oma tuppa.

Minjae jäi mu toa uksel seisma: "Nagu näha, pole väga midagi muutunud."
Jah, mu tuba on pisut aega minu nagu alati, aga mul pole tubades ringi suusatades aega koristada. Pigem käin vanematele logelemisega närvidele, kui midagi kasulikku nagu õppimine või koristamine teen.

Tõmbasin kapi ja seina vahelt madratsi, kuhu ma tavaliselt oma külalistele voodi teen. Mu vanemad lubasid mul magada Minjaega samas toas, sest nad teavad, et ma ei teeks temaga midagi mõtlematut. Ta peaks nägema me öiseid tiktokke, kus me lihtsalt lolli mängime. Õnneks mu toa seinad ei kosta läbi, seega vanemad ei kuule mu öiseid möllamisi. Täna öösel ilmselt ka möllame, vähemalt olin tark ja väsisin snäkke oma kapipõhjas olevasse peidikusse. Pole vaja, et vanemad teada saavad, kuhu mu enamus raha kaob.

Istusime Minjaega laua taha ja ootasime kuni mu vanemad suvatsesid maha istuda. Tegime tänupalve ja hakkasime sööma. Minu meelest maitseb toit palju paremini, kui selle eest enne tänada, kui seda tänamatult süüa. Minjae ilmselt sel vahet väga ei tee, aga see polegi oluline.

Pärast söömist läksime tagasi minu tuppa. Tegin oma arvuti lahti ja otsustasin Minjaega draamat edasi vaadata. Olen talle rääkinud kogu eelneva loo sisu ära, nüüd on vaja veel ära vaadata viimased kaks pingelist episoodi.

Kogu draama lõpetasime nutuga. See oli kurb. Ma ei soovinud, et see läbi saaks, aga vähemalt saan ma nüüd uuega alustada. Kell oli kohe 11 õhtul. Mul oli veel oma õhtune rutiin tegemata.

Ronisin vannituppa, et oma nägu pesta. Minjae tuli minuga kaasa ja hakkas kodust kaasavõetud asjadega oma nägu hooldama. Meil oli päris lõbus. Kiusasime üksteist puhastusvahtu käsivartele ja juustesse toppides. Õnneks vanemad polnud veel magama läinud, seega saime pisut valjemad olla.

Suusatasime tagasi minu tuppa ja ma hakkasin jälle tiktokke vaatama. Ilmselgelt olen sellest sõltuvuses. Avastasin ühe päris lihtsa tantsu õpetuse. Näitasin seda ka Minjaele, kes oli nõus selle ära õppima. 10 minutit hiljem üritasime sünkroonis seda mu telefonis ees tantsida. Naljakamad valesti läinud tiktokid ma jätsin alles, sest neid saab ka postitada.

Kell oli 2, kui mõtlesime magama minna. Saame siis 8 tundi täis magada. Kustutasin tuled ja pugesin oma 3 teki alla. Jah, mul on tudumiseks mõeldud pusa ja dressipüksid jalas. Ei, mul ei hakka tekkide ja tuduriietega palav, sest öösiti langeb temperatuur juba alla 18 kraadi. Ja ma hoian ka akent lahti, et õhk liiguks.

Telefoni äratuskell ajas meid täpselt kell 10 üles. Lükkasin äratuse edasi ja magasin veel 10 minutit. Minjae oli vist juba ärkvel ja vaatas Youtubes kellegi vlogi. Kuulsin järgmise vlogi algust. "Hey guys, today I'll show you a regula day of my life," ütles võõras hääl.

Tõusin järsult voodist istukile. Nägin Minjae'd õrnalt võpatamas.
"Mis sul nüüd hakkas?" küsis ta.
"Mul tuli hea video idee. Ma pole kordagi varem vlogi filminud. Ma teen seda täna ja surun sinu ka sinna videosse. Mind ei huvita su ema arvamus," ütlesin talle enne kui ta protestima jõudis hakata. Minjae ema on vastu igasugusele sotsiaalmeediasse postitamisele. Talle ei meeldi, kui Minjaest on pilte ja videoid avalikult sotsiaalmeedias.

Otsisin väikest reisikaamerat, kui ema mu uksele koputas. "Jaa, sisse!" hüüdsin talle.
"Tere hommikust, ma tahtsin küsida, et kas Minjae tuleb meiega kogudusse kaasa?" nõjatus ema uksepiidale.
Noogutasin talle, ikka veel kaamerat otsides: "Ega sa juhuslikult pisikest kaamerat näinud ei ole?"
"Mõtled meie reisimiseks mõeldud Canonit?" küsis ema igaks juhuks. "Jah, just seda. Oled seda lähiajal näinud kuskil?" sulgesin sahtli. Ema lahkus mu toast ja kadus kuskile.
Kahe minuti pärast tuli ta tagasi kaamera ja kõigi selle tarvikutega: "Milleks sul seda üldse vaja on?" muutus ema uudishimulikuks.
"Mul on idee täna teha vlogi oma päevast," vastasin talle lihtsalt, "oma youtube'i kanali jaoks."
Märkasin, kuidas ema silmi pööritas: "Palun tulge 10 minuti pärast sööma."

Miks mina? // CompletedWhere stories live. Discover now