Chapter 1. Vzpomínky zůstavají.

2.9K 124 7
                                    

,,Rone můžeš toho laskavě nechat snažím se číst!" Zakřičela jsem na Rona,už pěknou dobu tu mele blbiny a vydává různé zvuky. Jako by nestačilo že vlak nepohodlně vrzá skřípe bouchá houká a vydává  všechny možné zvuky které mě už téměř 4 hodiny vyrušují. ,,Nenačetla jsi toho už dost? Měla by sis dát pauzu." Oznámí mi povýšeným hlasem. ,,Ne." Odsekla jsem nevrle. A zabouchla knížku kterou jsem položila na volné sedadlo vedle sebe.

Přitom jsem se zamračila na Rona. Harry naší roztržku pobaveně pozoroval. S Ronem jsem se už nehodlala bavit a položila jsem hlavu na chladné sklo. Předposlední rok v Bradavicích a já nevím jak dál. Před pěti měsíci skončila válka a už bych se měla za měřit na svou budoucnost.Protože před pěti měsíci něco jako ,,moje budoucnost" nebyla žádná priorita až do dnes samozřejmě.

Z dnešku jsem byla nervoznější než obvykle. Když tak nad tím přemýšlím nikdy jsem nebyla na cestě do Bradavic nervozní. Né že bych byla nervozní ze školy s učitelů nebo spolužáku. Kdyby to jen tak bylo. Byla jsem nervozní kvůli Malfoyovy.Při vzpomínce jsem se hluboce nadechla a konečky prstů jsem přejela po přívěšku na mém krku. Bylo to malé srdíčko po zlacené a dost malé. Otevřela jsem ho.  To co je uvnitř vím jen já a on. Při pohledu na to co bylo uvnitř jsem se rozechvěla. Už skoro půl roku jsem jeho opsah neviděla. Neodvážila jsem se pohlednou dovnitř. Až do ted. Dívala jsem se na svou štastnou a úsměvavou tvář, a na Blonďatého kluka s šedýma očima které na mě upíral. Usmíval se a držel mě kolem pasu.Usmívaly jsme se jako blázni a točil mě ve vzduchu. Za námi padal sníh a v pozadí byl hrad.

Na druhé polovině přívěsku jsem byla znovu já a on ale tentokrát  Držel v rukou mou tvář a něco šeptal. Pak mě políbil,odtáhl se a dokonale se usmál. A takhle se to stále opakovalo.

Řetízek jsem rychle zavřela. Neměla jsem daleko k slzám. Harry jsi všiml mého výrazu. Proto jsem raději otočila hlavu k oknu a zavřela oči.

Snažila jsem zapomenout na všechno to zlé. Ale sama jsem dobře věděla že to tak snadné nebude.
Flashback.
,,Draco Malfoy vy budete se slečnou Granger." Zavelala profesorka McGonagallová. Všechno se rázem zastavilo. Já mám tančit s Dracem Malfoyem??! ,,Ale pani-" Začal Draco,kterému se to evidentně nelíbilo jako mě. Ale já jako vzorná studentka mlčela,doufajíc že se Malfoy ozve a taky ozval. Ale k ničemu to nebylo protože ho profesorka nenechala ani domluvit. ,,Jste takhle rozděleni pane Malfoy ať se vám to líbí nebo ne." Řekla autoritativně a Malfoy rázem sklapl asi mu došlo že to nemá cenu a že  to budeme oba muset přetrpět. ,,Pane Filč ,hudbu." Kývla profesorka na Filče který stál v rohu se svou kočkou. A pustil hudbu. Celou místností se rozlinula dokonalá melodie. ,,Tak chlapci,požádejte své partnerky o tanec." Zahlásila profesorka McGonagallova. Všechny holky rychlostí světla vstaly. No jim se to říká když nemají za partnera Malfoye. Kluci se líným pohybem dostaly ke svým partnerkám. Malfoyovy to trvalo o půlku díl.

,,Dělám to velmi nerad Greangerová." Popadl mě za ruku a druhou kolem pasu. Tak rychle sem mnou trhl že jsem to nečekala a ocitla jsem se nalepená na jeho hrudi. Hned co jsem si uvědomila že jsem moc nebezpečně blízko,udělala jsem krom vzad. ,,Pro mě to taky není výhra."  Řekla jsem bez zajmu,a volnou ruku jsem položila na jeho rameno. A snažila jsem se poslouchat co říká profesorka.Celou dobu jsem se snažila dívat na všechno okolo ale ne na něj. No i tak k se párkrát neubránila podívat se na jeho tvář. Ale dělala jsem to opatrně aby mě přitom nenachytal. Poprvé jsem si všimla barvy jeho očí. Měli zvláštní barvu modré až do šeda. ,,Nekoukej na mě tak." Vyruší mě z mých myšlenek. ,,Nekoukala jsem na tebe." Oponuju mu. ,,Ale jo,viděl jsem ten tvůj pohled." Na kloní se ke mě a zašeptá do ucha. ,,Líbím se ti co."  Tentokrát se letmo rty dotkl mé ho ucha a mě naskočila husí kůže. ,,To určitě." Zasměju se a potom se vypne hudba. Což jsem hned vzala jako svolení přestat tančit a odtáhla se od Malfoye. ,,Dobře pro dnešek končíme uvidíme se  na další hodině. A pane Mafoyi partneři se ne mění." Otočila se na Draca a profesorka  a tomu hned zvadl úsměv. Slyšela jsem jen mírné zavrčení a pak mumlání kdo ví co pod nos. Musela jsem se zasmát.

End of flashback.

Usmála jsem se nad vzpomínkou kterou jsem si promítala ve své hlavě. Vzpomínám na to jak si mě přitáhnul k sobě a jak se naše tváře skoro dotékaly.

Z myšlení mě vytrhl vlak který  pomalu začal zastavovat.

Ted jsem zase dostala nutkaní vyskočit z vlaku a utíkat pryč. Bojím se že ho uvidím a co pak? Nejsem připravená.No ale to jsem si taky mohla rozmyslet dřív. Ale co bych pak řekla klukům. Pomalu a nejistě jsem se zvedla a hodila jsi knížku do tašky na zemi,kterou jsem si přehodila přes rameno.

Harry mě pustil před sebe abych mohla vystoupit jako první. Šla jsem úzkou uličkou,můj tep byl z rychlení a špatně se mi dýchalo. Když jsem konečně došla ke dveřím zrovna vystupovaly žáci ze zmijozelu. Zahlédla jsem Pansy a Blaise,kteří vystupovali jako poslední. Po Malfoyovy ani stopa. Uvolněně jsem  se nadechla a otočila jsem se na Harryho který si stále o něčem mluvil s Ronem. Udělala jsem jeden krok. A pak sem můj svět zastavil. Z druhé strany vlaku z poza rohu vyletěl Draco Malfoy. Někoho koho rozhodně nechci vidět. Pomyslela jsem si. V momentě kdy mě zahlédl se zasekl,jako kdyby zmrzl na místě. Díval se na mě. Nevěděla jsem co dělat, něco ve mě křičelo at jdu k němu a obejmu a už nikdy nepustím. Ale moje chytré já my to nedovolilo.A já mu věnovala jen bolestný pohled a vyletěla po schůdkách pryč z vlaku. Když jsem stála na pevné zemi snažila jsem se jít co nejrychleji protože jsem pořad cítila jeho oči na mích zádech.

Harry a Ron mě následovaly. ,,Ten Malfoy má ale drzost vrátit se sem!" Zavrčel Ron po cestě ke kočárům. ,,Otázka je kvůli čemu se vrátil." odvětil Harry. V hlavě se mě napadlo tisíc důvodu kvůli čemu by se vracel. Ale i tak jsem se nemohla zbavit pocitu že se vrátil kvůli mě. I když jsem si stále opakovala že je to pitomost.

Ron a Harry vymýšleli různé důvody proč by se mohl vracet na místo které pomohl v podstatě zničit. ,,A co když se vrátil kvůli někomu." Vmísila jsem se do konverzace. ,,Nebud směšná Hermiono." Zasmál se Ron. ,,Malfoy má rád jen sebe." pohotově dodal. Jo nikdy jsem klukům neřekla o ničem co mezi mnou a Malfoyem bylo. Vlastně ani nevím co to bylo. ,,Jo asi máš pravdu."

Hate or  Love?Kde žijí příběhy. Začni objevovat