nákupy

548 22 1
                                    

Luciuse ráno probudilo světlo, které se přes okna dralo do pokoje a také teplé tělo vedle něj. Otevřel oči a strnule hleděl na rozcuchaného černovlasého mladíka. Mírně se posunul a dvě krásné zelené oči ho začaly sledovat. Harry mu poslal zvláštní plachý úsměv.

„Dobré ráno, Luciusi," šeptal, jak se pokoušel vymotat svoje končetiny. Plavovlasý kouzelník se opřel o čelo postele a přitáhl si Harryho do vřelého objetí. Později si opíraje bradu o jeho hlavu, jak začal diskutovat o plánech na další dny.

Harry sebou škubnul, když chtěl vstát z postele a zajít si do koupelny. Lucius mu s úsměvem podal flakónek s hojivým lektvarem. Mladík ho vděčně přijal a hned vypil, úleva se rozlévala po jeho těle.

Lucius zvětšil obsah Harryho batohu, zatím co byl ve sprše. Potřásl hlavou nad žalostným stavem jeho oblečení. Učebnice a školní potřeby hned zase naskládal do batohu a koženou taštičku s toaletními potřebami spolu se saténovým županem položil v koupelně vedle umyvadla.

Právě dokončil snídani čaj, ovoce a francouzské rohlíky, když vešel Harry do kuchyně. Vypadal roztomile v tom příliš velkém županu visícím kolem jeho úzké postavy.

.......

Lucius vzhlédl, když Harry chvíli po snídani vyšel z ložnice, na sobě maje úzké černé rifle a dlouhou tmavě zelenou košili s krátkým rukávem. V ruce nesl pár černých bot.

Plavovlasý kouzelník pozvedl obočí nad oblečením, které bylo přehozené přes židli.

„Kam v nich hodláš jít?" ptal se zmateně.

Harry se koukl na místo, kam se upření díval na šaty a začal se smát „Opravdu si myslíš, že je nosím na veřejnosti?"

Harry ho jemně líbnul na tvář. „Strýc Vernon neví, že mi moji rodiče nechali nějaké peníze. Vždycky sem musel nosit oblečení po mém tlustém bratranci." Jenže Lucius se nezdál, že by to chápal. „Jestliže by strýc Vernon zjistil, že mám peníze, tak by mi je klidně i násilím vzal."

„Velmi chytré."

Harry se usmál: „Myslel jsem si, že je. Většinu svého milovského oblečení si musím kupovat přes katalogy, i když v Příčné ulici je dost obchodů, kde je vidět mudlovská móda. Můžeme tu někde sehnat sovu?"

„Na co potřebuješ sovu?"

„Strýc mi v dopise napsal, že budu malovat pokoje, tak jsem si vzal jen tohle oblečení. Seamus je na Velikonoce v Bradavicích. Potřebuji mu doručit sovu, aby mi poslal nějaké slušné oblečení."

„Blízko od tud je soví pošta, ale bylo by to příliš riskantní a tvůj kamarád by se tě mohl vyptávat." Lucius došel k oknu a díval se dolů na ulici. „Bylo by snadnější, kdybychom ti nějaké oblečení koupili."

Harry došel k Luciusovi a jemně ho zatáhl za jeho culík. Prstem běžel po sponě která držela jeho vlasy. „To si musíš sundat, mudlové to nenosí, dokonce ani, když jde o rodinné dědictví."

Mladý kouzelník chvíli studoval milencovo oblečení„Všechny tvoje mudlovské šaty vypadají takhle?"

.........

DuetDove le storie prendono vita. Scoprilo ora