Capitolul 1 - Pana ma voi vindeca de tine

12 1 1
                                    


Notta!!!!! Faptele nu sunt prezentate cronologic.

Asculta piesa asta cat citesti Carla's drems- Luna

Cu totii vom descoperi acum, sau mai tarziu, unii mai repede, altii mai lenesi, vor vedea mai incet decat restul lumii, acea persoana deosebita care le va da viata total peste cap. Am descoperit si eu aceasta senzatie, care m-a lasat fara drept de apel. Si la inceput, am crezut, ca Dumnezeu se joaca de-a camera ascunsa cu mine. Dar va dau un sfat, acceptati ceea ce Barbosul va da pentru ca El stie mereu, ceea ce este mai bine pentru voi, si da, nimic din ceea ce vi se intampla nu are legatura cu voi si deciziile vostre. Cineva acolo sus se plictiseste si se mai joca din cand in cand, dar, adesea jocurile ii ies foarte bine.

Eram mereu acel om care nu credea in destin, pana cand chiar destinul mi-a aratat cat de prost sunt, si mi-a trantit un pumn de toata frumusetea in nas. Toate astea printr-o fata. Da, pare hilar, dar nu este. Stiti acele clipe din telenovele, sau carti, in care el este indragostit pana peste cap de o fata, chiar mai mica decat el. Apoi se despart, iar fata sta cu prietenele in pijamalele alea amuzante, pufoase, roz si cu urechi de ursulet. Mananca inghetata, se uita la telenovele sau la desene animate cu Tom si Jerry, sau altele, in timp ce plang, iar prietenele le ajuta sa isi stearga nasul cu o tona de servetele? In timp ce baiatul sufera mai tare decat ea, stand intr-un bar infect golind pahar dupa pahar. Stiti aceste scene? Poate ca majoritatea imi vor spune sa ma duc dracului si sa tac, pentru ca astfel de povesti sunt doar la Hollywood, sau in cartile Sandrei Brown. Si eu as fi spus la fel daca ma intrebai asta acum un an. Dar mi-am dat seama ca cine iubeste cu adevarat, ajunge mai rau decat cei descrisi in seriale, telenovele, drame, filme sau carti de dragoste, intitulate sugestiv bestseller-uri.

Acum sunt un scriitor, stau pe terasa dupa fiecare ploaie aspra, beau cafea, fumez. Imi iau laptpo-ul in fata si tastez, in timp ce vad cum o picatura de apa, curge lent de pe ultima frunza pala a ciresului din fata blocului. Da, pare simplu sa faci ceea ce eu am inceput sa fac, adica sa scrii, dar nu este. Am apucat sa imi dau seama ca sunt scriitor abia cand m-am despartit de muza mea, de acea persoana care ma facea sa fiu cu adevarat eu. Eu cel bun, mieros, galant. Cel imbracat elegant cu pantaloni negri de blugi, camasa din matase alba, si sacou negru, eu cel ce miroase a parfum nu foarte scump, dar al naibii de misto parfumul. Eu cel ce fumez mai putin, dar cred mai mult in iubire, cel ce este mereu spalat si miroase a lichior amestecat cu menta si poarta haine lejere, eu cel ce am uitat de marci. Eu cel simplu, cel real... cel mai bun eu...

M-am apuact de scris din dorinta de a o aduce pe ea inapoi acasa, din egoismul pur de a o avea din nou in brate, in pat si sub acelasi acoperis. Va dau un sfat, daca iubiti nu va bateti joc. Daca gasiti acea persoana care sa va faca sa fiti voi insisi, sa va faca sa fiti mai buni, sa va puna oridine nu doar in dulapuri sau apartament, dar si in viata, atunci trageti de acea persoana cu dintii. Pentru ca ea, ea este cea de care aveti nevoie pentru a fi cu adevarat fericiti pentru tot restul vietii, nu ii dati cu piciorul acestei oportunitati. Daca o veti face inseamna ca inca nu iubiti, inca nu v-ati maturizat, si inca sunteti niste pustani in calduri, ce nu vor mai mult decat sa puna cat mai multe femei pe lista lor de cuceriri. Iar cel ce trateaza femeile ca pe numere sau sclave nu se numeste barbat, si in primul rand nu iubeste.

Da, si eu am fost ca voi. Ma trezeam dintr-un pat doar pentru a adormi in altul, treceam de la o fata la alta, cum bondarul zboara din floare in floare. Si eu alegeam sa stau in bar, sa beau pana ma faceam ranga si sa iau prima sau primele fete care imi cadeau in plasa, si sa le bag direct in pat. Dar apoi am descoperit ca de fapt nu sunt mai barbat daca intre un act sexual ma gandesc la alte zece, imi bat joc de fete, chiar daca nici ele nu sunt sfinte, si joc in urma mea pe inimi facute praf. As vrea ca toti barbatii, sa aiba candva norocul de a avea parte de acea femeie, care sa le arate ceea ce este cu adevarat important, care sa le puna o lesa. Sa ii dreseze de parca ar fi niste caini maidanezi, din care la final, cu mult efort, vor iesi niste catei adorabili, cu cel mai inalt pedigree.

Fiecare are nevoie de asta. Probabil de asta si suntem asa, ca un flamand care nu a mai mancat de ani de zile, si vede mancare, este normal sa vrea sa manance din fiecare cate putin, si sa ajunga sa uite chinul de a sta infometat. Ceva de genul suntem si noi, e gresit, dar fiecare din noi a avut acea criza, sa o numim asa, in care dorea sa aiba cat mai multe cuceriri. Asta pentru ca inca nu gasisem acea persoana care sa ne faca sa stam in banca noastra, sa ne arate ca e mai dulce amorul facut de mai multe ori cu o singura persoana, decat cel ieftin repetat, dar in alte asternuturi. Asta cautam poate. Acea femeie care sa ne aseze intr-un colt si sa ne ameninte ca daca miscam ramanem si singuri si fara bijuteriile familiei. Am spus poate, dar e clar ca daca ea nu vrea sa traga putin de relatia aia pe care ati avut-o, chiar si dupa o noapte, orgoliul tau de barbat este sub nivelul marii, si atunci astepti sa fumati o tigara dupa ce ati terminat. Iti aduni hainele, si pleci fuierand la urmatoarea victicma. Pe principiul daca ea nu vrea, eu de ce sa vreau?

Si mergi tu asa vesel din folare in floare, pana cand apare ea, si iti da un pumn in fata. Iti spune ca daca ai fost barbat pentru o noapte, trebuie sa iti asumi si faptele pentru a doua zi, trebuie sa ramai pana dimineata, si seara si dimineata urmatoare si tot asa, trebuie sa incerci sa faci sa functioneze acest mecanism, ca doar esti barbat, se presupene ca stii si tu macar putina mecanica.Nu poti veni la o femeie, sa astepti sa iti ofere totul pe o tava de argint, tu sa iei, apoi sa fumezi o tigare si sa pleci. Nu ar fi corect, nici pentru ea, care s-a sacrificat, nici pentru tine care te-ai fi invatat prost facand mereu aceeasi greseala de amator de prima mana. Si asa ajungi din omul care nu sta decat cateva ore si fumeaza o tigara, in omul care ajunge sa stea mai mult decat ar dori.

Emma era genul ala de femeie care iubeste un singur anotimp si se bucura mai mult atunci cand se afla in jurul lui. Acea femeie, care te invata sa te bucuri din nimicuri la prima vedere, dar daca stai sa analizezi ajungi sa crezi si tu, ca si ea, ca acele nimicuri fac diferenta. E acea persoana care stie cand sa fie dulce si cand sa fie amara, cand sa te astepte cu mancarea calda acasa, dar si cand sa iti ofere farfuria goala si o morala de noata zece, cand intarzii prea mult. Stie ca la ea este puterea jocului, daca ea vrea azi te poate lasa pe drumuri, fara mancare, fara caldura, haine calcate si fara tot ceea ce ti-a oferit pana atunci. La fel de bine iti poate arata ca daca o ranesti esti mort pentru ea, si ca toate zilele frumoase au trecut si s-au evaporat odata cu tradarea ta, nu te va m-ai recunoste nici macar pe strada. E acea femeie de care ai nevoie. Care te invata lucruri fara sa iti dai seama, iar la final iti va arata tot ceea ce sufletul ei mare si spatios, a fost in stare sa te invete. Trebuie sa te anunt ca o astfel de persoana se gaseste foarte greu. Nu cade pur si simplu din cer in bratele tale, la fel cum fac aventurile de pana atunci, si trebuie sa depui macar un minim de efort pentru a o putea avea in brate, apoi trebuie sa depui tot efortul pentru a o avea in pat. Dar stai calm va merita, iar daca ai avut-o in pat, nu vei reusi sa o mai uiti, sau sa scapi de ea. Pentru ca ea iti va suci toata lumea si mintea.

Eu am cunoscut-o pe Emma dintr-o intamplare, sau din greseala, apoi ea m-a invatat ca ne-am cunoscut pentru ca Dumnezeu a vrut asta, si am pierdut-o tot din greseala, sau tot destinul a ales sa mi-o ia din brate. Fiecare capitol e o noua fila din poveste mea si a Emmei, este o lectie de viata, daca o pot numi asa. E viata mea....

EmmaWhere stories live. Discover now