Capitolul 4

6 1 0
                                    

Pune melodia asta pe fundal cat timp citesti Irina Rimes si Killa Fonic- Piesa noastra

O noua zi incepe, o noua zi cu miros dulceag de ploaie de vara si flori. O dimineata cu gust de cafea cu frisca si zahar, pe fundal rasarind amintirea unei zile de 15 iunie petrecuta cu Emma acasa la familia mea.

- Emma?

- Lasa-ma sa dorm! A murmurat ea, aruncand cu perna dupa mine, apoi punandu-si patura in cap.

-Hai Frumoasa mea Adormita, trezeste-te! I-am indepartat patura de pe cap, mangaind-o cu petalele trandafirului pe obraz.

- Cat e ceasul? A intrebat ea, rezemanduse calda de mine.

- E timpul sa faci ochi iubito! I-am spus tragand trandafirul in jos pe umerii ei goi. Aceasta a tresarit, lovindu-ma cu mana, asa cum face cineva cu o musca care il enerveaza.

- Ar trebui sa fie al dracului de importat sa ma trezesti la ora asta! A spus ea, intorcandu-se pe o parte, privind ceasul electric de pe noptiera.

- Este! Am spus tragand-o spre mine. Aceasta s-a asezat in fund, rezemandu-se de pieptul meu.

- Unde mergem, sau ce facem, azi? Intreba cascand, trecandu-si mana prin par. Apoi reveni cuminte la a se juca cu degetele maini mele, ca un copil ce a descoperit ceva nou.

- Mama m-a sunat de dimineata, vrea sa mergem la ei azi! I-am asezat trandafirul in poala, in timp ce gura imi era ocupata sa ii sarute gatul.

- Si tu acum ma anunti? A tipat nervoasa, lovindu-ma. Ridicate trebuie sa ma pregatesc, la cat a spus sa plecam? A intrebat agitata in timp ce sarea de colo in colo prin camera in cautarea lucrurilor pentru a intra la dus.

- La douasprezece vor fi aici! Am spus intinzandu-ma lenes in pat, privind-o cum inca se agita.

- Si de ce nu m-ai trezit cand au telefonat? E deja zece Andrei! Am ras copios privind-o cum arunca cu haine in stanga si dreapta.

- Mi-am permis luxul de a-ti pregati eu baia. Ar trebui sa te grabesti daca mai vrei sa prinzi apa calda. Am pus saruri cu miros de gardenii asa cum iti place, plus ca e o gramada de spuma acolo.

- Te ador! A spus indreptandu-se spre baie.

- Emm? S-a intors in cadrul usii privindu-ma.

- Da?!

- Permiteti sa te relaxezi la baie!

*

-Nu inteleg de ce trebuie sa cauti atata sa vezi cu ce te imbraci. Stai in fata sifonierului aluia de jumatate de ora! De obicei esti foarte ordonata si pui pe tine ceea ce nimeresti.

- Sunt ordonata si acum! A afirmat ea serioasa, punandu-si o pereche de strampi care ii veneau ca o a doua piele.

- Daca te-ar vedea mama acum, nu ar spune asta. Eu spun sa renunti la strampi, e prea cald si va fi o tragedie daca o sa ti se duca un fir de la ei! Am spus simplu sorbind din paharul cu limonada si gheata! De ce te agiti?

- Este vorba de intalnirea cu mama ta! Sunt agitata Andrei! Daca nu o sa ma placa?!

- Micuto! Esti iubita mea, ce e bun pentru mine, e destul de bun si pentru mama. Nu te mai agita! M-am ridicat luand-o in brate. Sti rochia aia albastra pe care ti-am cumparat-o pentru evenimentul de cariate de luna trecuta?

- Cea cu bretele, pe care am puratat-o la inauguarea cantinei sociale?

- Chiar ea. Poart-o pe aia! Nu mi-am putut desprinde ochii de la tine toata seara!

- Ti-am mai spus pana acum ca te ador? A intrebat imbracandu-si rochia.

- Da! Dar nu m-as supara deloc daca as auzi-o mai des.

EmmaWhere stories live. Discover now