ма где била ти...

287 7 0
                                    

Дакле, то је то. Сели смо у бус. Нови Саде, ево нас. Звездо волим те.
"По зими киши сунцу снегу или кошави ми бодримо те увек Звездо ма где била ти, прави Делија веран је к'о пас, пас!..." Драли смо се као луди.
Цео аутобус се тресао. Успут нам је Марко објаснио да ћемо вечерас преспавати код његове сестре од стрица Исидоре која студира у Новом Саду и живи ту сама. Прва је година факса тако да није много старија од нас. Заправо од неких уопште и није. Например Дејан и Вук су кренули касније у школу и по тој логици они би већ требали да су на првој години факса. Искрено, једва сам чекала прву паузу у вожњи да протегнем ноге и удахнем ваздух иако до НС нема тако  много да се путује. И једва чекам да упознам Исидору. По причи делује баш готивно.
Када смо коначно стигли у Нови Сад , Исидора нас је сачекала на станици.
"Де сте Циганштуреее" драла се и скочила Маркићу у загрљај.
"Де си секанаа" изговорио је.
Сви  смо се представили и поздравили и напокон кренули ка њеној згради.
Живи близу "Карађорђа" што је одлично. Један мали део стадиона се заправо види са њене терасе. Показала нам је две гостинске собе у којима ћемо бити. У једној ће бити Вук и Ана а у једној Марко и ја. Деки ће спавати на каучу у дневној соби јер како каже неће да нам смета.
"Стан је прилично велики за једног студента" морала сам да приметим.
"Тата ми је купио овај стан , а ове собе често издајем да бих имала додатан новац" објаснила је Исидора. "А тата је пристао на већи стан и куповину истог јер желим овде да останем и после факса." Довршила је.
"Кул" додао је Вук.
У гостинским собама су брачни кревети. Занимљиво.

Вечерас идемо раније на спавање сутра је текма и лудовање. Једва чекам. Пресвукла сам се у пиџаму и легла поред Марка који је нешто куцкао по телефону.
"Пишем кеви, не брини" рекао је када је видео да сам пришла а потом ми и показао екран. Насмејала сам се. "У реду је , верујем ти" рекла сам му. Спустила главу на његово раме и осетила да ме је пољубио у теме. Чула сам га и да тихо певуши "Звездо Звездана". Тако слушајући његов глас утонула сам у сан.

❤️

Ми смо Цигани Where stories live. Discover now