On

3.2K 188 6
                                    

- Zasto je ona uopste ovdje?!- rekao je, kao da je tek sad primjetio da je tu. Ja joj se zaista divim. Imati hrabrosti da podjes negdje gdje znas da te bar jedna osoba ne zeli. Ja ne bih mogla. - Zayn ona te jos voli. - rekla sam ni ne gledajuci ga. Prosto ne mogu da ga pogledam u oci. Odmah bi se zbunila, zacrvenjela... Zasto? Zasto on ima takav uticak na mene? - Pa ja nju nikada nisam volio. I nikad i necu. - rekao je odlucno. - To sto bi joj pomogao ne znaci da je volis. Samo da si dobar covjek. Daj Zayn vidis da ne moze sama. - gledala sam je. Mucila se da postavi sator koji joj je uporno padao. Ali ona nije odustajala. -Idem. Ali idem zbog tebe- rekao je i otisao. Ostavio me zbunjenu. Zbog mene? -Liky gdje je Harry?- pitala je Gemma. - Ne znam, mislis da treba da ih potrazimo? - klimnula je glavom pa smo krenule put jezera. Pitam se da li je mene neko trazio dok smo bile u internatu? -Eno ih tamo- pokazala je pogledom i krenule sko prema njima. Tamo su bili svi osim Zayna i Perrie koji su postavljali sator. - Ejj,trazile smo vas- rekla im je Gemma. - Ma Lou je htio da obidjemo jezero. - -Da,da uvijek ja..- Louis je prevrnuo ocima u sali. Harry ga je udario po ledjima, i s obzirom na to da je Louis sjedio na ivicu, upao je u vodu. Harry mu je brzo pruzio ruku, ali Louis je vec bio skroz mokar. -Sranje. Ponio sam samo druge farmerke i nemam majicu dok se ova ne osusi. - rekao je Louis skidavsi majicu. - Uzmi moju, ja sam ponio drugu. - i tek kada je Harry skinuo majicu,primjetila sam da mj nr poznata. Majica kratkih rukava,crvene boje. Ali ne znam odakle mi je mogla biti poznata. Bez obzira na to, ona kao da mi je urezana u sjecanju.

Sve je bilo mirno i tiho, a onda je dosao Zayn. On unosi nemir. Zayn je los, i znam to. Ali bez obzira na to koliko puta ja to sebi kazem necu moci da ga odguram od sebe. Nisam ni sama sigurna zasto on u meni budi ovakva osjecanja. Mozda zato sto sam uz njega ja- ja. Njemu ne smeta to sto sam bila. Ali on je opasan! Sta ja znam i njemu? Ama bas nista!
Ipak,ono sto sam naucila je da obicno gruba maska krije krhku unutrasnjost. Mislim da se on ovako lose ponasa zato sto se boji da ce biti povrijedjen. Ili je vec bio povrijedjen?
Primjetila sam da sam ja jedina od djevojaka koja nike obukla kupaci. Ali, zar bih ga obukla i da sam ga donijela? Ne. Ne bih smjela da dopustim da vide oziljke od tetovaza. Ili jos gore, da mi vide ledja. Nikada vise nebi pricali samnom.
Kada smo se vratili kod satora i zapalili vatru svi smo se zabavljali i mogu da kazem da sam se cak i ja ukljucivala u razgovor. Jedini je Perrie bila izostavljena. Bilo mi je zao sti stoji sama. -Hoces da sjednes Perrie?- pitala sam jer nikog drugog nije bilo briga. Pogledala me je i nije nista rekla. Izgledala je kao da me prezire. Gledala me ocima punim mrznje i pravila se da me ne cuje. -Perrie, Lily te je pitala nesto. - Zayn joj je rekao i ona je odlucila da prestane da se pravi da me ne cuje. -Nisam je cula- tiho je izgovorila. - Pitala te hoces li da sjednes!- glas mu je postao jaci i grublji a ja nisam bila sigurna da li je to zato sto razgovara sa Perrie. - Napravi mi mjesto pored tebe. - mislila sam da nece. Ne nakon svega sto je o njoj rekao. Ali on se ipak pomjerio i napravio joj mjesto. Izgleda da ina tacno zna kako i sta da dobije od njega.

Nakon vecere Gemma i Harry su otisli u moj i Gemmin sator da pricaju. Izgleda da je to nesto bilo toliko vazno da mi drugi nismo smjeli da cujemo. Okruzena sam ljudima koji procaju i smiju se, a ja cutim. Ne mogu da se opustim sada kada Harry i Gemma nisu tu. Cekam da se jedno od njih dvoje vrati,ali nema ih. Ustajen i krecem ka satoru, a onda cujem Zaynov glas. - Lily, je li sve ok?- klimnula sam glavom. Zacudilo me je sto je primjetio da dam ustaka. Mislim sada kada mu je djevojka tu. Sada shvatam da sve one rijeci koje sam mislila da je uputio meni, zapravo nisu istina. Otvorila sam vrata satora i vidjela da Harry i Gemma spavaju. Izgledali su tako slatko jedno pored drugog da zaista nisam imala srca da ih budim. Sada je pitanje gdje cu ja da spavam? Da ovdje postoji bar neko kome potpuno vjerujem. Ali ne. - Sta je bilo Lily?- pitao me Niall kada sam dosla i sjela pored njega. - Gemma i Harry su zaspali u satoru i sad ja nemam gdje da legnem. - - Ja sam sa Liamom i Sophiom ali ti mozes u Harryev sator. - Stresla sam se na samu pomisao. Harry je trebao da bude sa Zaynom u satoru. Ali, Zayn ce vjerovatno spavati sa Perrie. Ili raditi ono sto ne podrazumjeva spavanje... - Ne brini Lily, ja cu sa Perrie.- rekao je Zayn i otisao. Nisam sigurna da li zelim da bude sa njom ili samnom. Opet me je zacudilo sto je znao tacno o cemu razmisljam. Kada su svi otisli u svoje satore, ostala sam sama u ogromnom Harryevom satoru. Bas pametno. Ostaviti djevojku koja ima nocne more samu u satoru...
Cijelu noc sam se prevrtala po vreci za spavanje, i na kraju,kada sam konacno zaspala, probudio me je neko trazeci navin da udje u sator. -Lily ja sam, Zayn. Pusti me da udjem. - govorio je tiho, a opet dovoljno glasno da ga cujem. Odkopcala sam ulaz od satora i usao je. -Zasto ne spavas?- pitala sam. - Cuo sam te kako places. Sta nije uredu?- bio je tih. Gledao me pravo u oci i zaista je izgledao kao da ga zanima sta mi je. - Vjerovatno u snu... Izvini, nisam imala predstavu da sam tako glasna. Izvini molim te. Slobodno se vrati da spavas. Bicu ja dobro. - protresao je glavom u negaciji. - Nije bilo glasno, ali ja nisam spavao pa sam cuo. I spavao bih ovdje, ako neams nista protiv. -Umm, nemam. Ipak je ovo tvoj sator. -
Uvukao se u vrecu za spavanej koja je tu bila, zatim se okrenuo prema meni. - Mogu li da te pitam nesto?- prosaputao je. Klimnula sam glavom. Sta bih drugo ja uradila...- U cemuje problem? Cega se toliko plasis?- izgovorio je to nekim normalnim tonom, a opet tako pazljivo. Medjutim, nisam mogla samo da pocnem i pricam o svim stvarima koje me plase. - Na sta mislis?- skupila sam obrve praveci se da razmisljam. Istina je,tacno sam znala na sta Zayn misli. - Nocne more. Razumio bih da ih imas povremeno, ali bas svako vece. Lily, mora da te nesto jako plasi. - veoma jw cudno gledati ovakvog covjeka kako pokazuje osjecanja? - Sve i da ti kazem, nebi razumio. - nasmijala sam se i sklopila oci. Plasila sam se da ce nastaviti da me ispituje, ali kada me je poljubio u celo i okrenuo se na stranu suprotno od mene. Sapucuci "laku noc", znala sam da je shvatio da nisam soremna.
Prvo sto sam vidjela kada sam se probudila jeste necija ruka oko mig struka. Zaynova. Neki cudan osjecaj obuzeo mi je cijeli tijelo. Velika snaga mi je trebala da se oduprem mojoj zelji da ga uhvatim za ruku. On ima djevojku. Izvukla sam se iz njegovog zagrljaja i tada shvatila, ovo je prvo jutro, u poslednje cetei godine da me nije probudila nocna mora! Imala sam je,naravno. Ali bez placa,vristanja i znojenja. Za trenutak sam pomislila da je to zbog Zayna, ali to je suludo. Zar nije? Jeste.

BratWhere stories live. Discover now