I sve ponovo

2.9K 168 7
                                    

Ujutru kada sam se probudila, jos uvijek sam mogla da osjetim miris njegovog parfema. Sinoc skoro da nisam spavala. Cijelo vrijeme sam razmisljala o njemu. Osmijeh sa lica ni danas ne mogu da skinem.

-Dobro jutroo- veselo sam rekla kada sam usla u kuhinju. -Cao Lily. Danas si dobro raspolozena?- nasmijao se. -Pa da... Treba da se vidim sa Gemmom, pa zato. -slagala sam. -A gdje su momci?- pitala sam pokusavajuci da saznam gdje je Zayn a da ne pitam direktno. - -Nialk je sa djevojkom u setnji, Zayn ide da volontira..- prestala sam danslusam nakon sto je pomenuo Zayna. On otisao da volintira?

To je sigurno uslovna! -A kada se Zayn vraca?- -Krece tek sjutra, ali danas je otisao da popuni neke oapire. A ostaje, sta ja znam. Oko 6 dana. - Pa bilo bi lijepo da mi je bar rekao.

Ali nema on nikakvu obavezu da mi kaze. Pa mi jedva da smo prijatelji. Nismo nista vise od prijatelja.

Cjeli dan zelim da maknem misli sa Zayna i u tome sam uspjela kada me je Gemma pozvala da idemo na caj...

Bilo je pola cetri kada sam krenula da se vidim sa Gemmom. Zayna nisam vidjela cijeli dan. Mozda je tako i bolje.

-Cao Gemms!- zagrlila sam je. -Heej. Danas neces da pobjegnes, zar ne?- rekla je u sali, ali ipak sam cula malo ozbiljnosti u njenom glasu. -Hah, necu. Ne brini. -

-Dobro je, imam nesto vazno da ti saopstim. Ja, ti i Josh idemo u volonterski kamp!!- bila sam sokorana. Otvorenoh usta i rasirenih ociju gledala sam je. Nis znala sta da joj kazem. -znam, znam. Zvuci uzasno.. Ali to nije kao pravo kampovanje. Svi imamo sobe u nekom hotelu a ja ti i Josh smo zajedno. I ne prihvatam ne kao odgovor. - bila je odlucna. -Gemma, ali ja..- -Ne zelim da cujem. Molim te. Sada idemo na caj, a kasnije ces kuci da se pakujes.- Kada tvrdoglava Gemma nesto odluci nema te osobe koja ce je natjerati da odustane od toga. Zato ja ne zelim ni da pokusavam.

Kada sam dosla kuci,nista se nije culo. U poslednje vrijeme tamo je stalno tisina.

Ona je luda. Razmisljala sam kad sam dosla kuci. Sta cemo ja,ona i Josh u volonterskom kampu koji zapravo nije kamp.

Otvorila sam vrata od sobe, a tamo je bio Zayn.

Ni manje,ni vise nego njega. Zayna.

-Sta radis ovdje?-pitala sam.. -Idem da radim kao volonter.- rekao je dizuci pogled ka meni. Ni sam nije svjestan sta izaziva u meni.. Lavina osjecanja se spustala kroz moje tijelo.

-Cula sam-  Rekla sam sjedajuci pored njega. -Lily,ti znas da se nista nece promijeniti medju nama?- Sta da se promijeni! Sta? Ova moja zaljubljenost ocigledno nece. -Sta to ima medju nama,da moze da se promijeni?- pitala sam. Cekam odgovor,na pitanje,ciji odgovor ne znam. A vjerovatno ne zna ni on. Samo zeli da se uvjeri da ga i dalje volim. Samo zeli da se igra sa mnom. Koliko god puta to sebi ponovila,ja to znam. Znam da se igra sa mnom,ali ne krivim ga.Krivim sebe,jer sam to dopustila sebi.

-Lily,ovaj...bices tu kada se vratim?-pitao je nervozno. Nije znao sta da kaze kada sam ga pitala. Mozda nije ni ocekivao da cu ista i pitati. -Zapravo,necu. Idem u kamp sa Gemmom i Joshom.-Ne znam zasto ali nekako,njegovo lice je promjenilo boju kada sam spomenula Josha.-Njih dvoje su zajedno?-pitao je gutajuci pljuvacku.

-Ne,samo su prijatelji-rekla sam sa osmjehom .- A on..da li je lijep?- pitao je nervozno.

-Meni jeste,zasto pitas?--Cisto onako,a gdje idete u kamp?-pitao me je.-U Norwich-rekla sam,i ako sam i sama prci put cula za ovaj grad.-Lily,najozbiljnije??Ja idem u Norwich!-bio je uzbudjen. A ja? U isto vrijeme sam bila uzbudjena sto ce biti tamo,ali i razocarana. Zelim da provedem malo vremena bez njega ali to je izgleda nemoguce.-Idem da se pakujem-rekao je i poljubio me u obraz i izasao. Zasto mi ovo radi!? Pokusavam da ne mislim o njemu ali to je

nemoguce. Pokusavam da ga zamrzim ali ne,ne mogu. Izgleda da je moja zaljubljenost veca od moje zelje da ga mrzim. Legla sam na krevet. Kako cu ja sve ovo? Zasto nije mogao prosto Josh da ode sa njom a ja da ostanem ovdje? I taj Josh! Kada sam ga prvi put vidjela nije zelio ni da se upozna sa mnom,a zasto bi i htjeo? Ali ima nesto u njemu ,nesto intresantno.  Ta njegova mracna strana. Josh me na neki nacin posjeca na mene. Na onu odvaznu,samouvjerenu Lily prije svega ovoga. A sta je od te Lily ostalo? Nista.

Izvinite sto je kratko i sto ga izbacamo danas,ali stvarno nemamo vremena jer sjutra putujemo u Dansku.Zao nam je ali postaracemo se da vec sledeci nastavak bude intresantniji i duziii. :)

BratWhere stories live. Discover now