Κεφάλαιο 17 - Είμαι χαμένη...

3.1K 283 20
                                    

Ο ήλιος είχε σχεδόν ακουμπήσει στον ορίζοντα και η Φαίδρα έβγαλε το κινητό της : " Ας βγούμε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα έργα μας πριν χαθεί το φως."

Ο Άγγελος χαμογέλασε  και την τράβηξε να καθίσει δίπλα του: " Χαμογέλασε." Σήκωσε ψηλά το κινητό του έτσι ώστε να παίρνει και τα έργα πίσω τους, πέρασε το χέρι του γύρω από τους ώμους της και άρχισε να βγάζει φωτογραφίες. Αμέσως μετά της τις έδειξε. Οι δυο τους χαμογελούσαν σα να είχαν μεγάλη οικειότητα μεταξύ τους.

Όταν επέστρεψαν στο σπίτι η Έλενα και η Αλεξάνδρα καθόταν στο σαλόνι  και χάζευαν στην τηλεόραση. Η μητέρα του Άγγελου στράφηκε αμέσως προς το μέρος της χαμογελαστή: " Πως σου φάνηκε το μέρος;"

"Είναι πολύ όμορφα."

"Μόλις ήρθε η Φαίδρα έπιασε δουλειά. Κοιτάξτε τι έκανε." Έτεινε το κινητό του δείχνοντας τις φωτογραφίες.

Η Έλενα εντυπωσιάστηκε: " Εσύ τα έκανες;" Η Αλεξάνδρα κοίταξε με περιέργεια και όταν της έδειξε η μητέρα της την φωτογραφία για λίγο κάτι ζωντάνεψε στο βλέμμα της. Μετά στράφηκε και πάλι στην τηλεόραση.

"Δική μου είναι η γοργόνα. Ο πρίγκιπας είναι του Άγγελου."

"Είναι πολύ όμορφα. Ζωντανέψατε το παραμύθι στην παραλία μας. Αυτό είναι το αγαπημένο παραμύθι της Αλεξάνδρας, έτσι δεν είναι;" Ρώτησε κοιτάζοντας την κόρη της που παρόλο που παρίστανε οτι παρακολουθούσε  την τηλεόραση ένευσε καταφατικά.

"Και μένα " Είπε η Φαίδρα χαμογελώντας: " αν και θα το προτιμούσα με διαφορετικό τέλος."

Η Αλεξάνδρα γύρισε και για πρώτη φορα έδειξε ενδιαφέρον για εκείνη: " Πραγματικά, το τέλος αυτού του παραμυθιού ήταν πολύ άδικο. Γιατί έπρεπε εκείνη που αγάπησε τόσο πολύ να χαθεί, ενώ εκείνος θα συνέχιζε την ζωή του, αγνοώντας την θυσία της;"

"Πιστεύω οτι το λιγότερο που θα έπρεπε να συμβεί, ήταν εκείνος να μάθει όσα είχε κάνει για εκείνον ώστε να μην μπορέσει να την ξεχάσει σε όλη την υπόλοιπη ζωή του."

"Εγώ νομίζω οτι θα έπρεπε εκείνη να του δείξει ποια ήταν και να γυρίσει πίσω στην θάλασσα αφήνοντας τον να μετανιώνει για ότι έχασε." Είπε θλιμμένα η Αλεξάνδρα.

"Τι εκδικητικές είστε! " Ο Άγγελος παράστησε τον έκπληκτο και εκείνες χαμογέλασαν.

" Αλήθεια εσένα σου φαίνεται σωστό τέτοιο τέλος;" Τον ρώτησε με περιέργεια η Φαίδρα.

ΞΕΧΑΣΕ ΜΕWhere stories live. Discover now