Kεφάλαιο 51 - Και επίλογος

4.1K 290 34
                                    

Ο Άγγελος αγκάλιασε την μητέρα του που είχε πάει να τους υποδεχτεί στο αεροδρόμιο, ενώ εκείνη τον έσφιγγε στην αγκαλιά της με αγωνία. Η Φαίδρα τους παρακολουθούσε συγκινημένη. Μόλις η Έλενα ηρέμησε γύρισε προς το μέρος της: " Φαίδρα, τι κάνεις κορίτσι μου; Σε ευχαριστώ που ήσουν κοντά στον Άγγελο σε αυτή την περιπέτεια."

Ο Άγγελος την κοίταξε τρυφερά και πιάνοντας το χέρι της την τράβηξε δίπλα του.

Η Έλενα κοίταξε με νόημα τα χέρια τους και μετά αγκάλιασε την Φαίδρα και οι δυο γυναίκες άρχισαν να συζητούν. Απέφυγαν να αναφερθούν σε όσα δυσάρεστα είχαν συμβεί στο παρελθόν. Θα υπήρχε χρόνος στο μέλλον για να μιλήσουν γι αυτά αργότερα.  Όταν έφτασαν στο αυτοκίνητο, ο Άγγελος έβαλε τα πράγματά τους στο αμάξι και αποφάσισε να οδηγήσει ο ίδιος. Η Έλενα επέμεινε να καθίσει πίσω, αφήνοντας την Φαίδρα να καθίσει στην θέση του συνοδηγού.

Καθώς οδηγούσε ο Άγγελος άπλωσε το χέρι του και έπιασε το δικό της προκαλώντας το χαμόγελο της μητέρας του. Όταν έφτασαν μπροστά στο σπίτι της εκείνος κατέβηκε και κουβάλησε το σακίδιό της. Την άφησε μπροστά στο ασανσέρ, αφού πρώτα την φίλησε κόβοντάς της την ανάσα.

"Θα σε πάρω αργότερα τηλέφωνο και νομίζω οτι πρέπει να έρθω για να γνωρίσω τους γονείς σου. Πρέπει όλοι να μάθουν οτι είμαστε μαζί."

Όταν η Φαίδρα μπήκε στο σπίτι η Σταυρούλα την περίμενε. Αμέσως πήγε κοντά της και την αγκάλιασε.

Αφού έκανε μπάνιο και τακτοποίησε τα ρούχα της, μπήκε η μητέρα της στο δωμάτιo και κάθισε στο κρεβάτι της. Η Σταυρούλα άρχισε να κάνει ερωτήσεις για το ταξίδι και τον διαγωνισμό. Στο τέλος την ρώτησε για τον Άγγελο και το ατύχημά του.

Η Σταυρούλα παρατήρησε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις της κόρης της. Μπορούσε να δει οτι κάτι πάνω στην Φαίδρα είχε αλλάξει. Η σκιά που έβλεπε στο βλέμμα της όλο το προηγούμενο διάστημα  και την ανησυχούσε είχε χαθεί. Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό η κόρη της φαινόταν χαρούμενη και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός οτι δεν είχε καταφέρει να πάρει μέρος και να διακριθεί στον διαγωνισμό μπορούσε να συμπεράνει οτι η αιτία ήταν ο Άγγελος.

"Νομίζω οτι παρόλο το ταξίδι σου σημαδεύτηκε από το ατύχημα του Άγγελου,  βλέπω οτι καλό θα πρέπει να έχει συμβεί."

Η Φαίδρα ήξερε οτι δεν θα μπορούσε να κρυφτεί από την μαμά της έτσι  της μίλησε για όσα είχαν συμβεί ανάμεσα σε εκείνη και τον Άγγελο κρύβοντας κάποια που δεν θα της έλεγε ποτέ. Η Σταυρούλα την άκουγε κουνώντας το κεφάλι της και στο τέλος της είπε: " Ευτυχώς λύθηκε η παρεξήγηση  ανάμεσά σας και καταλάβατε και οι δύο που είναι η καρδιά σας. Βάλτε τα όλα πίσω και απολαύστε το παρόν."

ΞΕΧΑΣΕ ΜΕWhere stories live. Discover now