Kendime ihtiyacım var. Bölüm 5

7K 288 2
                                    


                      Başlığın kendisi bile nasıl da İç ferahlatıyor.
Kendine dışarıdan dışarıya göre değil, kendinden kendine göre dışarıya bak! Ancak tamamı ile kendinden olarak dışarıya bakabildiğinde kendini görebilir ve fark edebilirsin. Bu basit gibi görünen, uygulamasında büyük cesaret gerektiren uyanış yoludur. Kozandan çıkıştır. İşte bu durum gerçekleştiğinde! Yani kozanı dışarıdan müdahale olmaksızın içten dışarıya doğru parçaladığında nasıl bir rüyada olduğun gerçeği yüzünüze çarpar. Bunun aksi durumda ise yani. Kendinize dışarıdan dışarının söylemleri ile tanımları ve etiketleri ile baktığındaysa rüya gören rüyasındır sadece. Unutmayın dışarıyı değiştirmenin yolu içeriyi değiştirmekten geçer! Sen güzeller güzelisin! Neden mi? Seni beni güzelliğin güzeli kaynağı O yarattı... Mevcut Beden formun sarayındır, içinde sağlıcakla ikamet et. Her ne var her ne yok ise tamamı aslında rüya...Gerçekte olan sensin, tüm bu gördüklerin asla değil... Tüm bu dekor bizler kendimizi tanıyalım diye... Kendi ellerinle kurduğun bu dekorlara sinirlenip suçlaman boş yere... Kendin içeriden geliştikçe baktıkça değişir dekorlar.
                      Bunu başarabilmek için elbette bir süreç duracak önünde... Süreç neden? Hemen başarabilmek varken beklemek neden? Diyecek baskın bir ses ona hemen şöyle deyin, bir ağaç meyvesini verirken belli bir süreçten geçiyor önce meyvenin tomurcuklanması sonra gelişmesi ve ham meyvelikten olgun meyveliğe geçiş. Ya da, hamile bir anne adayı düşünün bebeğini kucağına alabilmesi için bir sürece ihtiyacı var bebek annesinin karnında annesi ile birlikte beslenip büyürken anne adayını da bu süreçte anneliğe hazırlar. Bu bahsettiğim süreç tamamıyla bununla ilgili. Kafanızda sürüyle ses aklınızı zihninizi karıştıracak. Öyle bir an gelecek ki kendi aldığınız kararları bile sorgulayacaksınız. Tüm bu karmaşanın içinden çıkabilmenin ilk yolu, durup sessiz kalmak! Yani kendinize kendinizle kalabilecek alanlar bırakabilmek dışarıya kapanıp sadece kendinizin olabileceği parçalar bırakın. Kimi insan bunu Namaz ile kimi insan meditasyon ile kimi insan sadece öylesine sessizce durarak farkında veya farkında olmadan yapar bunu. Hangi metot sizler için uygunsa öyle yapın. Düşünceler gelecek zihninize kurgular, sesler, gelen her ne olursa olsun sadece gözlemleyin bunları, bırakın bulut kümeleri gibi gelip geçsin sadece izleyin asla o bulutlara binip sürüklenmeyin. İzleyici kimliği ile var olun tüm bunlar gelip giderken. 
                       

              Bir dilimiz iki kulağımız var sevgili okurlarım hangisini daha çok kullanıyoruz?Bir arkadaşınız ile sohbet ederken gerçekten onu anlayarak mı dinliyoruz yoksa dinlemiş gibi mi yapıyoruz? Karşımızdaki İnsan konuşurken sık sık araya gi...

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

              Bir dilimiz iki kulağımız var sevgili okurlarım hangisini daha çok kullanıyoruz?Bir arkadaşınız ile sohbet ederken gerçekten onu anlayarak mı dinliyoruz yoksa dinlemiş gibi mi yapıyoruz? Karşımızdaki İnsan konuşurken sık sık araya girip sözünü kesiyor muyuz? Veya karşımızdaki İnsanın anlattıklarından sonra onu yeriyor muyuz? Sadece dinleyici tanık olarak mı kalıyoruz. Kendinizi bu şekilde test edebilirsiniz.Bir sonraki adımınız kendinizi dinlemektir. İçinizden sadece kendinizin duyabileceği çeşitli konuşmalar duyacaksınız. Aslında o sesler hep oradaydı dışarıdan gelen telkinlere önerilere o kadar kendinizi kaptırdınız ki o sesleri duyamaz oldunuz. Size sizin ses renginizle seslenen özünüz ciddiye almanız gereken ve sizlere asla yalan söylemeyen ses Rabbi'nizin sesidir. Bir yanlış davranışta bulunduğunuzda, içinizi vicdanınızla yüzleştirendir. Yalnız burada zihninizin sesiyle ayırtedilebilmesi önemlidir. Zihninizin sesi çok gürültücüdür. Susmak nedir bilmez. Kendi öz sesiniz ile gürültücü zihin seslerinizi ayırtedebilirsiniz. Ancak; kendinizi dinlemeyi öğrendiğinizde aralarında renk farkı olduğunu sezinleyeceksiniz. Kendi özünüzün ses rengini diğer seslerden ayırmayı öğrendikten sonra bir daha yanlış kararlar vermeyecek daha kendi kendine yeter kendinizi mutlu etmeyi öğreneceksiniz. Unutmayınız Kendisini mutlu etmeyi öğrenen bir başkasını da mutlu edebilir. Daha sağlıklı arkadaş çevresine sahip olabilir. Mutlu bir ilişkiniz olabilir. Mutlu bir aile kurabilirsiniz.

Yolu  Kendine OlanHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin