(°3°) Престрелки и повишение

31 5 9
                                    

Станах в 2:30 и събудих войниците, за да се приготвят и да закусят. Аз също го направих и излязох да подготвя превозните средства. Изкарах ги една по една и ги напълних с бензин. Натоварих багажа си, заедно с личните си оръжия в единия бронетранспортьор. Единствено калашника си взех в джипа, който щях да карам. Взех и няколко хладилни метални чанти със супа. Изчаках войниците си и тръгнахме. Аз карах най-предната патрулна кола, заедно с още един войник, който беше изкарал калашника си през прозореца и гледаше да не ни направят атентат. В задната кола беше по същия начин, а другите войници бяха в бронетранспортьорите и танковете. След дълго пътуване стигнахме в базата там и оставихме нещата си. Излязохме на патрул по границата, а там тъкмо идваха американски войници.
-Ще атакуват. Всички слизаме. Шофьора да тръгва към базата, за да запазим джипа. Взимайте 2 снайпера, всички калашници и пистолети. Влизаме в гората и залягаме. Тръгнат ли да влизат стреляме. Правили сме го и преди без страх и ако можете да контузите някой в крака и да не си го приберат, но да не умре ще бъде перфектно. Давайте и по най-бързия начин.-наредих и залегнахме из храстите. Извадих радио станцията.
-Екип 1914, Ангел Георгиев, американците са на границата. Не са тръгнали да атакуват още. Ако имаме нужда от помощ ще ви се обадя. Край.
-Задръжте ги. Изпращам два екипа. Край.
-Ясно. Край.-прибрах радио станцията, а американците разбиха портата на границата и започнаха да влизат. Започнаха да се леят коршуми и от двете страни. Те не разбраха много от къде им дойде, но бързо щяха да се досетят. Извадих радиото и пуснах честотатата на екипа ми.
-Подполковнил Георгиев, разпръснете се, за да е по-трудно да ни оцелят. Снайперите да са по-точни и бързи. Местете се пълзешком. Сега.-казах и всички започнахме да се разпръскаме. Направихме го и продължихме да стреляме. Гвардията, която влизаше не беше голяма и не беше много трудно да ги избием с оглед на това, че бяхме се скрили. Имаше и двама простреляни в краката и ръцете. Излязохме отпред, но бяхме с човек по-малко.
-Всички се разпръснете. Искам да претърсите навсякъде. Един остава да пази тези двамата. Разбира се от храстите. Обиколихме гората и го намерихме. Беше прострелян в корема и рамото. Все още беше в съзнание, но го болеше.
-Само се дръж. Не си затваряй очите. Хванете го и тръгваме към онези двамата ранени от техните. Заредете оръжията си и пазете нашият войник. Аз тръгвам сам напред, за да подсигуря периметъра. Отидох при войника, който бях оставил да пази и дойдоха двата екипа с три джипа и един камион.
-Здравейте, колеги. Справихме се, даже имаме двама ранени, но не мъртви, за да ни кажат плана си или да бъдат заложници. Капитана ще реши. Имаме един ранен и молим да го вземете с вас и да го закарате в лечебницата по най-бързия начин.
-Ясно, сър.-каза главния на екипа и сториха казаното от мен. Ние се качихме в камиона и се прибрахме в поделението, а капитана ме извика при него.
-Добър ден.-каза.
-Добър ден, сър.-казах и тропнах с крак.
-Без сър. Имаме нов капитан. Освен мен де. И аз оставам капитан.
-Кой?-попитах.
-Ти. Днешният ви подвиг бе много смел и добре организиран. Лично президента ще ти връчи медал за храброст след тази война.-аз стоях с отворена уста, а той се смееше.
-Не знам какво да кажа.
-Нищо недей да казваш. Свободни сте до утре следобяд. Можете да излезете целият екип навън. Наблизо има много хубав бар.-каза, а аз кимнах и излязох от стаята. Отидох в спалното помещение на моите войници.
-Искате ли да ходим на бар?-попитах и се усмихнах.
-Искаме, сър.-казаха в един глас.
-Имате 15 минути, за да се оправите.-излязох от стаята и отидох до моята, за да се оправя. Окъпах се и облякох типичната за мен риза в цвят крем и дънки. Обувките ми бяха черни от естествена кожа. Излязох навън и взех най-хубавия джип, който имаше в базата - Mercedes G класа. Отидох пред спалното и изчаках войниците ми да излязат.
-Джипа има 5 места, а ние сме 16 човека. Имам решение. Турнир по канадска борба.

Ами тази част? Хареса ли ви? Какво ли ще се случи в клуба? Дали ще се случи нещо интересно? Или пък не? Чакам мнения. Приятен ден ви пожелавам💙

Война и ЛюбовWhere stories live. Discover now