60.Bölüm

8.2K 970 1.1K
                                    

(Taehyung)

Yaptığım telefon görüşmesinin ardından ağır adımlarla üzerinde kocaman bir peluş mickey mouse bulunan masamıza doğru ilerledim.

Ella'nın yanındaki boşluğa geçer geçmez herkesin meraklı bakışları üzerimde toplanırken sakin bir edayla ellerimi birbirine kenetleyip masanın üzerinde birleştirdim.

"Beklenen haber geldi," dedim ve içeriği biraz daha açmam için sabırsızlıkla beklemeleri karşısında iç geçirdim. "Seoul polisi, iddialarımı doğruladı. James denen herifin hastanesine yaptıkları baskında kişisel laboratuvarında çiplerin yönetildiği sistemi ele geçirmişler."

"Peki onlara bilgileri nasıl ilettiğimi öğrenebildin mi?"

So Ra'nın merakla sorduğu soruya karşılık olumsuzca başımı iki yana salladım.

"Henüz değil, yazılımcıların kodları incelemesi biraz zaman alacaktır."

So Ra derin bir iç geçirirken Hoseok "artık iş arkadaşın üzerine atılan iftiradan kurtulabilecek mi?" diye sorduğunda başımı usulca salladım.

"En geç yarın üzerindeki suçlamalar düşer," dedim ve bana verilen bir diğer önemli bilgi ile devam ettim. "Hastane kayıtlarında So Ra dışında biri daha var," dedim.

"Kim?"

"EASAN özel bilim kurulundan bir bilim insanı. Kayıtlarda apandisit ameliyatı olduğuna dair bilgiler verilmiş fakat ben öyle olduğunu sanmıyorum."

"Durum sandığımızdan daha karmaşık sanırım," diyen So Ra'yı onayladım.

"Aslına bakarsan; bahsi geçen bilim insanı apandisit ameliyatı yerine beyninin seninki gibi yönetildiği bir çip yerleştirme operasyonuna maruz kalmış olabilir. Bu durumda Yoongi'nin ifadelerinde kapının zaten açık olduğu durumunu doğrulamak oldukça kolay olur. Ayrıca Yoongi'nin aldığını iddia ettikleri mavi dosyanın orada ne işi olduğunu da açıklar."

Hoseok kaşlarını çattı ve ilk akla gelen o soruyu bana yönlendirdi.

"Madem bu projeyi yapan bilim insanının beynini yönetebiliyorlardı öyleyse bilgileri ondan almak varken neden bir de So Ra'nın beynine mikroçip yerleştirsinler ki?"

"Bilim insanlarının bulunduğu kata giriş ve çıkışlar proje bitimine kadar yasaktı. Üstelik birileri ile iletişime geçebilecekleri hiçbir yol yok. Yani bu mikroçipler tek taraflı bir kaynak. Sadece işlenen veri karşı tarafı yönlendiriyor."

"Peki bunu bildikleri halde neden çip yerleştirsinler ki?"

"Bilemiyorum," dedim.

Düşününce aklıma birçok ihtimal gelse de ciddi anlamda bilmiyordum.

Belki bir şekilde bilgileri alabilmenin bir yolu olduğunu düşünerek bilim insanı Bay Cho Hyung'u dahil etmişlerdi. Fakat sonra bir yol bulamayınca So Ra'ya aynı ameliyatı yapmış ve Yoongi'nin üzerinde kalmasını istedikleri suç için kanıtlar oluşturma yolunda Bay Cho Hyung'u mavi dosyayı asansörün karşısındaki odaya bırakma, kapıyı açık bırakma gibi basit ayrıntılara dahil etmişlerdi.

"Bu durumda James'in ortağı bahsettiğin o bilim insanı mı?"

So Ra'ya karşılık kaşlarımı yukarı aşağı seri bir şekilde kaldırıp indirdim.

"Hayır," dedim net bir şekilde. "Bu anlattığım olay yalnızca Yoongi'nin ifadesinde bahsettiği gibi mavi dosyanın neden girdiği odada olduğunu ve kapının neden açık bırakıldığını açıklar. Yine de elektrik kesintisine sebep olan kişiyi bilmiyoruz. Üstelik EASAN'da calışan bir bilim insanına çip yerleştirmek için onun hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Tabii bu bilgilerin biri ya da birileri tarafından James'e ulaştırılmış olması gerekiyor."

Blue Side ❧ VHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin