İkinci Perde - "Diagon Alley"

2.1K 162 367
                                    

Medyadaki Aurora, iyi okumalar diliyorumm.

☾︎

Diagon Alley.

Dumbledore sakalını ören Aurora'nın işi bittiğinde kıza kolunu uzattı, "Cisimleneceğiz."

Aurora nazikçe kendine uzatılan kolu tuttu ve karnının içeriye doğru çekildiği hissiyle gözlerini açtı, hafif mide bulantısı ile etarfa göz attı. Dev Gringotts bankasının hemen kapısındalardı. İçeri girdiler ve çirkin görünümlü cincücelerin oturduğu masaların arasından dümdüz ilerlediler.
Aurora etrafı inceleyip her saniye daha çok büyülenirken hiç tanımadığı bir his kazanmıştı, fakat henüz bu hissin ne olduğunu çözemiyordu.

Aurora etrafa bakarken o kadar dalmıştı ki Dumbledore'un yardımıyla bindiği maden arabası hareket edince kendine ancak gelebildi. Araba bir kasanın önünde durdu ve çok geçmeden onlara eşlik eden cin kasanın kapısını açtı.

"Yüce Merlin aşkına!" diye bir tepki verdi Aurora, kasa altın ile doluydu.

"Bu kitaplarda bahsedilen okulun verdiği fon mu? Tanrım, büyücülerin bu kadar zengin ve cömert olduğunu bilmiyordum!"

"Üzgünüm Aurora ama tespitlerin doğru değil. Okul fonu bu kasadaki altının çeyreğini bile dolduramaz, her büyücü ve cadı zengin değildir ve kimse kendi kanından olmayan birine karşı cömertlik göstermez."

Aurora şaşkın şaşkın Profesöre baktı, ne demek kimse kendi kanından olmayan birine bu kadar cömertlik göstermez? Zengin bir büyücü akrabası falan mı vardı? Neden bunca zaman Aurora'yı muggle ailelerin pençesinden kurtarmamıştı?

Aurora bunları düşünürken uzunca bir zaman geçti ve şimdi elinde iki altın dolu kese ile gringotts kapısının önünde duruyordu, Dumbledore cübbesinin cebinden katlanmış bir kağıt çıkarttı ve açıp kontrol ettikten sonra Aurora'ya uzattı.

"Bunlar alman gerekenler, okul için. Bunun dışında istediğini yapabileceğine inanıyorum. Buradan sonra seni Hagrid ile baş başa bırakıyorum Aurora. Bir yerde en büyük hayalinin o koca adam ile Diagon yolunda koşuşturmak olduğunu okumuştum, umarım eğlenirsiniz." dedi ve göz kırptı, hemen ardından arkamda duran birine başıyla selam verdi.

"Bir ihtimal o yer zihnim olabilir mi?" diye mırıldandı Aurora, kıkırdadı sessizce.

Dumbledore kıza gülümseyip göz kırptı ve "Elbette, zihnin okunmaya değer bir kitap gibi oldukça dolu ve eğlenceli." dedikten hemen sonra bir 'pat' sesi ile cisimlendi.

Aurora kafasını iki yana sallayıp arkasını döndü, Dumbledore'un kime selam verdiğine baktı.

Bir dev? Hayır, hayır, sadece çok uzun ve kıllı bir adam. Bu tabirle uyuşan kim vardı kitaplarda? Dumbledore, Aurora'yı Hagrid ile yanlız bırakacağını söylemişti değil mi? Zaten başka kimse olamazdı bu boyutlardaki birisi. Şüphesiz Rubeus Hagrid olmalıydı bu karşısındaki.

"Merhaba Aurora, ben Rubeus Hagrid, Hogwarts'ta anahtarlar ve toprakların bekçisi olarak bilinirim."

"Memnun oldum Hagrid, ilk hangisini alıyoruz?" diyerek elindeki listeyi gösterdi kız.

×××

Aurora ve Hagrid Diagon yolunda kısa bir yürüyüşün ardından en yakın dükkandan başladılar, Madam Malkin'in her duruma göre cüppeleri.

Madam Malkin içeri giren Aurora'yı hızla yuvarlak bir basamağın üzerine almış ve sihirli mezurası ile kızın ölçülerini almıştı.

İşi bittikten sonra "Güzelim, okul alışverişin bittiğinde geri gelip cüppelerini alabilirsin." dedi, Aurora teşekkür edip onu kapının önünde bekleyen Hagrid'in yanına döndü ve bir sonraki duraklarına ilerlediler.

Twins Of Death ☂︎ Malfoy's (Düzenleniyor/Askıda) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin