Savaş Talimleri Başlıyor

13 2 1
                                    


24 Ocak 1071


"Bugün 30 kişilik iki grup bir muharebe yapacakmış gibi yer alacak ve tüm ciddiyetiyle dövüşecektir. Tahta kılıç, Düz talim sopası,kalkan,at... İstediğiniz gibi kuşanın ve yerinize geçin ! "


Aello kısa bir süre ekipmanlara baktı. kalkana uzattı elini sonrasında bir de uzun demirden talim sopasını ekledi. Atına bindi ve meydana doğru sürdü atını. Optio'nun işaretiyle eğitim başladı. Aello ,sağına soluna sesleniyordu.

Kendi takımından iki kişi yere düşmüştü bile.Kalkanı kendisine siper ederek doludizgin sürdü atını.Sopanın ucuyla ilk atı başından vurdu ve at yere düştü ve ayağı kırıldı.İtirazlar devam ederken Aello grubun arkasından dolandı ve bekledi. Kendi grubu meydanda bir it dalaşına girişmiş ve fiziksel olarak kim üstün ise onun kazanacağı bir hale gelmişti ortam. 

Kendisine doğru bakan 4 tane yaya vardı. Birisi Praefectus Castrum (Kamp valisi) idi. Aello onu hedef alarak mahmuzladı atını ve tam yanından geçip vuracakken sağ kolunda tahta kılıç sertçe patladı. Kırık sesi Optio'ya kadar gitmişti.

Aello sinirden gülerek kamp valisine baktı demir sopayı sağ elinden soluna fırlatarak tekrar tuttu ve aynı ustalıkta çevirerek dehledi atı. Bunu beklemeyen asker kafasına inen darbenin etkisiyle yere serildi. Bu esnada Aello'nun grubu yavaş yavaş dirençleri kırılmış şekilde durumu idare etmeye yelteniyorladı." Böyle mi savaşacaksınız korkak herifler ? Karşılık versenize ! Sancaklarınızdan utanın." diyerek haykırdı. Bunu kimse beklemiyordu çünkü ilk defa bir eğitimde bir asker diğerlerini aşağılamaya cüret etmişti. Aello yerden kolunu kıran kılıcı aldı ve 3 kişiyle aynı anda dövüşmeye başladı.İlk iki darbeyi karşılayabilse de tek kolunun dezavantajından dolayı diğer asker sertçe karın boşluğundan yakaladı. Refleks olarak tüm gücüyle suratında kılıcı patlattı ilk askerin ve yere düşürdü.

İkinci asker vurmaya yeltense de havada karşıladı ve diğer askere dönerek ve alttan geçerek sert bir dirsek vurarak yere serdi ve kılıcı ayaktaki askere yerleştirdi.

Dirsek darbesiyle sersemleyen askeri yakasından tutup kaldırdı ve kollarıyla giyotine alarak yerde üstüne kapaklandı. Asker çırpınmaya başladı fakat bayıltana kadar bırakmayınca dövüşü bitiren ses duyuldu.

Aello baygın askerin üstünden kalktı ve mağlup olmanın hırsıyla yerine doğru yürüdü.

"Bu kadar hırs nedir asker ? Türk mü var karşında sanki ? "Aello yere kan tükürdü ;

" Ben bu kadar pasif ve yavaş olmalarına katlanamıyorum. Gerçek savaş olsa 10 dakika sürmeyecekmiş demek. Tüm gücü hafif zırhlılardan ve süvarilerden oluşan bir ırka karşı sefere çıkacağız ama bir de şu askerlere bak. Hepinizden Roma adına utanıyorum."

Gözleri yaşlardan dolu dolu olan Aello'nun kolu fena yamulmuştu. " Git kolunu oturtsunlar hemen. Yanlış kaynamasın."

Aello tam gidecekti ki arkasından Optio seslendi :

" Yeni Kamp valisi adayı sensin. Eskisi yetersizmiş demek ki." diyerek arkasını döndü.Kaybeden takım sırtlarındaki kaya ile birlikte şınav çekmekte ve kızgın güneşin altında koşuşmaktaydılar.Legatus gülümseyerek Optio'ya :"Bak şimdiden yönetmeye nasıl da yatkın ama. İçi yanıp tutuşuyor ama önce pişmesi gerek. Büyük umudum var bu çocuktan. Sefere sıradan lejyon olarak girmeyecek. Ona özel bir görevim var. Şu kolu iyileşsin de bi..."

Malazgirt Savaşı için hazırlıklar tamamlanıyordu. Aello savaşın kazanılacağına dair umutlarını tüketmişti. Askerlerin çoğu kendisine göre yetersiz geliyordu. Ama Türklerden korkmuyordu.

Onlar bozkurt ise o da kartaldı. Hem de çift başlı ..

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Mar 26, 2020 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

Roma KartalıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin