Hoofdstuk 11

404 8 4
                                    

Het was zo ver. Het was juni en de vriendengroep kwam net aan op het vliegveld in Gran Canaria. Gelijk werden ze getroffen door de zon toen ze naar buiten liepen. De villa was maar een kwartiertje rijden. Ze hadden twee taxibusjes besteld waar zes man in kon. Dat paste precies aangezien ze met twaalf waren.

Iedereen zat in een taxi, wat betekende dat ze konden vertrekken. Liv zat bij het raam en had haar oortjes nog in. Ze keek uit het raam en genoot van het uitzicht en van de muziek in haar oren. Liv voelde een hand op haar schouder en keek op. "You okay?", vroeg Laura. Liv glimlachte en knikte. Laura keek haar nog even aan, maar ging toen verder met haar gesprek met Davy. Liv zuchtte. Ze had veel nagedacht over haar en Donny. Haar gevoelens voor hem waren nooit over gegaan en nu ze er weer meer mee bezig was, werden haar gevoelens voor hem alleen maar erger. Het deed pijn om hem met Marijn te zien.

"Dus, de kamerverdeling is niet zo moeilijk, denk ik hè?", vroeg Laura. "Of Liv moet met iemand op een kamer willen liggen?" Liv schudde haar hoofd. "Nee hoor, laat mij maar lekker alleen slapen. Dat vind ik echt niet erg." Laura knipoogde naar haar en samen liepen ze naar boven. Liv liep de eerste de beste kamer binnen en zette haar koffer neer. Ze had een goede keuze gemaakt. Ze had een eigen badkamer en een balkon. Ze ging op het balkon staan en genoot van het uitzicht. Ze keek naast haar en zag dat Donny en Marijn de kamer naast haar hadden. Liv zuchtte en liep haar kamer weer in. Ze deed haar oortjes weer in en zette haar muziek aan. Zo pakte ze haar koffer uit en hing het op in de kast die op haar kamer stond.

"Dus, willen we vanavond al uitgaan of willen we vanavond een rustig avondje hebben in de villa", vroeg Mikky toen we aan tafel zaten om te eten. "Ik heb echt zin om uit te gaan vanavond", zei Laura. Liv keek Laura lachend aan. Als Laura de mogelijkheid had om uit te gaan, dan ging ze daarvoor. "Ik heb ook wel zin om uit te gaan", zei Liv. Iedereen keek haar verbaasd aan. De laatste tijd was Liv juist van het thuis zitten en lekker op de bank zitten. Nu wilde juist zo graag uitgaan. "Oké, iedereen mee eens?" De rest knikte instemmend. Liv en Laura hadden oogcontact en knipoogden naar elkaar. Ze gingen een gezellig avondje tegemoet.

Het was half 10 en met zijn allen liepen ze de stad in. Liv had een rood jurkje aangedaan met zwarte hakken. Het was nog warm buiten dus een jas was niet nodig. Ingehaakt in Laura's arm liepen ze naar de club. In de club werden ze gelijk omvangen door hitte en de geur van zweet. Laura liep gelijk naar de bar om drinken te bestellen. Mikky en Liv keken elkaar lachend aan en liepen Laura achterna. De rest kwam er ook aan en Laura gaf iedereen een shotje. "Proost jongens. Dat we een mooie vakantie hebben." Iedereen heft hun shotglaasje en goot het in een keer achterover. Laura trok Liv en Mikky gelijk mee naar de dansvloer. "Zo, jij hebt er zin in of niet", zei Mikky lachend. Laura knikte blij en ging ongestoord verder met dansen. Mikky en Liv keken elkaar lachend aan en dansten verder.

Het was ondertussen half 2 en Liv was het dansen een beetje zat. Ze liep naar de bar waar ze een drankje bestelde. Ze keek naast haar en zag Donny in zijn eentje aan de bar zitten. "Doe er ook nog maar een biertje bij", zei ze tegen de barman. Hij knikte en tapte een biertje. Met haar wijn en bier liep Liv naar Donny. "Hier", zei ze en gaf hem het biertje. Donny keek op en zag Liv met een biertje staan. Hij nam het biertje aan en glimlachte. "Dank je." Liv glimlachte en ging naast hem zitten. "Wat doe jij hier in je eentje? Moet jij niet dansen?" Donny schudde gelijk zijn hoofd. "Nee, heb ik geen zin in om heel eerlijk te zijn." Liv keek hem aan. "Waarom heb je dat niet gezegd dan? Dan konden we toch gewoon thuis blijven?" Donny schudde zijn hoofd. "Nee joh, ik zag hoe erg jullie het zagen zitten. Dan ga ik niet zeggen dat ik er geen zin in heb." Liv keek hem aan en glimlachte. "Je ziet er goed uit Liv", zei Donny en keek haar aan. Liv glimlachte. "Dank je."

Vanaf een afstand zag Marijn dat Liv Donny een biertje gaf. Ze zuchtte. Dit was niet de bedoeling. Ze hoopte dat die twee juist niet naar elkaar toe zou groeien. Op dit moment leek het er wel op. Wanneer ze zag dat Donny naar voren boog, liep Marijn erop af. Ze kwam bij hen aan en sloeg een arm om Donny heen. "Zeg Donny, zullen wij anders terug gaan naar de villa", zei ze terwijl ze haar hand door zijn haar haalde. "Ik heb nog wat in petto voor je", fluisterde ze in zijn oor. Liv keek naar het stel en rolde haar ogen. Ze was zich bewust van het gedrag van Marijn. Ze wilde Liv jaloers maken. Marijn trok Donny aan zijn arm mee naar buiten. Donny keek nog even achterom naar Liv. Liv trok haar wenkbrauw op en liep naar de rest van de groep.

"Ssst, zachtjes", fluisterde Liv lachend toen ze de villa inkwamen. Laura had iets te diep in het glaasje gekeken, net als Davy, Joël en Mikky. Frenkie ondersteunde Mikky en Kasper en Matthijs ondersteunde Davy en Joël. Annick en Naomi liepen er lachend achteraan. Het was een leuk gezicht om te zien. Matthijs en Liv brachten Davy en Laura naar hun kamer, terwijl Naomi Joël meenam en Frenkie Mikky naar hun kamer bracht. Kasper en Annick zwaaiden lachend naar Matthijs en Liv. "Zo, die liggen", zei Liv lachend terwijl Matthijs Davy op bed legde. Lachend schudde hij zijn hoofd. "Wat een kleuters zijn het nog hè", zei Matthijs lachend. Liv knikte lachend terwijl ze een gaap onderdrukte. "Ga lekker naar bed", zei Matthijs. Liv knikte en gaf hem een knuffel. "Welterusten."

Liv liet zichzelf op haar bed vallen. Ze kroop onder de dekens en sloot haar ogen. Alleen in slaap komen lukte Liv niet. "Ah, Donny harder!", hoorde ze in de kamer naast haar. Liv zuchtte en draaide om. Het gekreun werd harder. Liv legde een kussen op haar hoofd en drukte erop. Het hielp alleen niet. Liv ging rechtop zitten en pakte haar mobiel, kussen en een deken. Ze liep naar beneden en ging op de bank liggen. Ze gooide het dekentje om haar heen en sloot haar ogen. Binnen no time viel ze in slaap.

Een nieuw beginWhere stories live. Discover now