Hoofdstuk 12

447 10 3
                                    

"Ssst, zachtjes anders wordt Liv wakker", hoorde Liv uit de keuken komen. Liv opende langzaam haar ogen en zag dat ze op de bank lag. Gelijk gingen haar gedachten naar vannacht. Ze had verschrikkelijk geslapen vannacht. Ze had weinig ruimte om te draaien en een fijne positie om te liggen kon ze niet vinden.

"Ik ben al wakker", meldde ze. Ze ging rechtop zitten en pakte haar mobiel. Ze liep naar de keuken en zette een kopje thee. "Waarom heb je daar geslapen?", vroeg Frenkie. Liv pakte haar kop thee en ging bij Mikky aan tafel zitten. "Ik kon vannacht niet slapen, omdat het stel naast mij op de kamer te druk bezig was." Mikky keek me aan. "Wie slapen er naast jou dan?" Frenkie zuchtte. "Marijn en Donny." Liv knikte. "Ik snap best dat ze het lastig vindt, omdat Donny en ik exen zijn, maar ze probeert me gewoon bewust jaloers te maken. Gisteravond ook. Ik was het dansen even zat en liep naar de bar om wat te drinken. Ik zag Donny zitten en bestelde voor hem een biertje. Ik gaf het aan hem en we hadden toen een gesprek. Op een gegeven moment viel het stil en zei hij dat ik er mooi uitzag. Ik bedankte hem en we keken elkaar aan. Blijkbaar had Marijn dat gezien, want ze kwam naar ons toe en sloeg een arm om Donny heen. Ze vroeg aan hem of ze terug gingen naar de villa en toen fluisterde ze in zijn oor dat ze nog wat in petto had voor hem. Ze fluisterde het net hard genoeg, zodat ik het kon horen. Ze trok Donny aan zijn arm mee naar buiten. Hij keek mij nog even aan, maar draaide zich toen om en liep mee. Vannacht toen we jullie op bed hadden gelegd liep ik naar mijn kamer. Ik ging in bed liggen en hoorde haar toen kreunen dat het harder mocht en weet ik veel allemaal. Ik had mijn kussen en deken gepakt en ben naar beneden gegaan." Mikky schudde boos haar hoofd. "Echt hoor, ik kon haar vanaf het begin al niet uitstaan. Nu al helemaal nu ze zo doet." "Wie kan je niet uitstaan?", vroeg Laura die samen met Davy naar beneden kwam. "Marijn", zei Mikky. Laura keek haar niet begrijpend aan. Liv vertelde wat er gisteravond en vannacht gebeurde. Laura schudde haar hoofd. "Ik snap ook niet dat Donny dat niet inziet." Liv haalde haar schouders op. Het enige wat ze hoopte was dat die twee snel uit elkaar zouden gaan.

Ze zaten met zijn allen aan tafel om te lunchen. Alleen Donny en Marijn lagen nog in bed. "Moeten we niet wachten op Donny en Marijn?", vroeg Laura. Mikky schudde haar hoofd. "Het is goed. Het is half 1 en ik heb honger." "Over die twee gesproken", zei Joël. "Wat een herrie hadden zij vannacht zeg. Prima dat ze hun behoefte hebben, maar houdt dan rekening met elkaar en houd jezelf in. Gatverdamme man, ik hoef dat toch niet allemaal aan te horen." Liv keek lachend naar Joël. "I got your back. Ik ben vannacht op de bank gaan liggen, omdat ik het niet meer aankon horen." Joël schudde boos zijn hoofd. "Ja, ik kan daar echt niet tegen."

"Goedemorgen", hoorde we een vrolijke Marijn zeggen. Donny en Marijn kwamen hand in hand de keuken binnenlopen. Joël en Liv hadden gelijk oogcontact met elkaar en rolde hun ogen. "Zo zou je het ook kunnen noemen", zei hij nors. Naomi tikte hem zachtjes aan. "Ja, wat. Het mag toch gezegd worden." Donny en Marijn kwamen aan tafel zitten. "De volgende keer dat jullie het nodig vinden om seks te hebben, houdt dan op zijn minst rekening met de anderen in het huis en houd je in", zei Joël en keek de twee boos aan. Donny keek naar beneden en Marijn trok haar wenkbrauw op. "Sorry hoor, wij hebben ook onze behoefte. Dat is gewoon menselijk." "Ja, maar het is ook menselijk dat jullie rekening houden met een ander en jezelf inhoudt", zei Mikky. Marijn rolde met haar ogen. "Prima." Het viel stil aan tafel. Liv keek ongemakkelijk naar haar handen. Ze voelde een hand op haar been en keek op. Ze zag Laura naar haar knipogen. Liv glimlachte en nam een hap van haar broodje.

Het was ondertussen middag. Liv stond met haar camera en box in de tuin. Ze had zin om te dansen en moest nog een video opnemen die ze op haar kanaal kon zetten. Ze zette haar camera op haar standaard en zette de camera aan. "Hoi allemaal, super leuk dat jullie kijken naar deze nieuwe danstutorial", begon Liv te praten tegen de camera. "Zoals jullie zien, sta ik niet op de gewoonlijke locatie. Ik ben in het prachtige Gran Canaria en zal hier voor jullie de tutorial opnemen. We gaan vandaag dansen op het liedje Genetics van Meghan Trainor. Het is dit keer een hiphop dansje. Ik zal hem eerst aan jullie laten zien." Liv liep naar haar box en zette de muziek aan. Zodra de muziek begon, begon Liv te dansen.

Een nieuw beginWhere stories live. Discover now