Otuz iki

19.3K 1.4K 1.3K
                                    

Uyandığında kendini yalnız bulmuştu. Uyumadan belinde hissettiği ellerin yerini sıcak battaniye almıştı. Ne kadar uyuduğunu bilmiyordu ama tüm uykusuzluğu geçmiş kendini daha dinç hissediyordu. Üzerindeki battaniyeyi atıp yatakta oturdu. Üzerinde hala tişörtü yoktu. Ayağa kalkıp dolaptan bir üst çıkardı. Pamir'in nerede olduğunu bilmiyordu. Kabarmış saçlarını düzeltip odadan çıktı.

Koridor loş ışıkla aydınlanıyordu ama insanın içini boğan bir havası vardı. Sessizlik canını sıktığında daha hızlı yürümeye başladı. Buraya geldiği zamandan hatırladığı kadarıyla diğerlerinin odasının önüne gelmişti. Açılan kapıyla gördüğü tanıdık yüzün yanına gitti. Ömer de ona doğru gülümseyerek geliyordu.

"Uyanmışsın."

"Diğerleri nerede?"dedi. Çünkü Ömer'den başka kimse yok gibiydi.

"Herkes merkezde. Biz de gidelim."

Ömer'in peşinden soru sormadan yürümeye başladı. Merkez dediği yerin ne olduğunu bilmiyordu. Dar koridordan çıkıp geniş bir ortama girdiler. Ömer otomatik kapıyı açtığında Kayra peşinden takip etti. Girdikleri mekan oldukça büyüktü. Onları ilk gören Işıl olmuştu. Elindeki şeye bakmayı kestiğinde herkes onun baktığı yere dönmüştü. Kayra herkesin bakışlarını üzerinde hissettiğinde çoktan onların yanına varmışlardı. Masanın etrafına yayılmışlardı. Kayra da Pamir'in yanına geçti. Bakışları masaya yığılmış dosyalardaydı.

"Bunlar ne?"dedi merakını gidermek için. Pamir'e ona doğru döndüğünde Kayra da ona baktı.

"Her şeyi polislerin aldığını düşünmüştük ama bulamadıkları birkaç dosya burada kalmış."

Kayra elini uzatıp dosyanın birini aldı. Açtığı dosyada karşısına çıkan kızın fotoğrafına baktı. Yaşı oldukça küçük görünse de onun Ela olduğunu anlamıştı. İsim yerine deney numarası yazıyordu. Masadaki diğer dosyalara baktı. 6'dan fazla dosya vardı.

"Neden bu kadar çok dosya var?"

"Altımızın da dosyası burada ama artı olarak 4dosya daha var. Kim olduklarına baktık ama dosyanın tamamı rusça. Büyük ihtimal şu 2 denek hakkında." Işık elindeki dosyaları sallarken konuşmuştu. Kayra ona doğru elini uzattı. Işık dosyaları ona verdiğinde Kayra en üstteki dosyanın kapağını açtı.

"Çevirebilirim."

"Rusça biliyor musun?" Pamir'in sorusunu başıyla onayladı. Rusçayı öğrenmeye başladığında oldukça küçüktü. Babası dil öğrenmesi için ona her gün özel öğretmen getiriyordu. Konuyu daha fazla deşmeyip direkt dosya ile ilgilenmişti. Karşısına çıkan isim değil aynı onlara yaptıkları gibi sayılardı.

"Sizinle aynı yaşta bir kız. Rusya'da denek olarak kullanıldıktan bir süre sonra oradan kaçmış. 15 günde 15 cinayet işlemiş."

"Şu gördüğümüz kız mı?"dedi Ela.

"Özelliklerinde kendi ağırlığının 10 katını kaldırdığı yazıyor. Yani o olmalı."

"Nasıl yakalamışlar onu? Tekrar onların arasına katıldığına göre bir sebebi olmalı." Pamir konuştuğunda Kayra dosyayı okumaya devam etti.

"Bir dezavantajı varmış. Onu kullanmışlar."

"Neymiş? Ne olduğunu bilirsek işimize yarayabilir."

Kayra bir süre daha dosyayı okudu. Bazı yerleri çevirmesi zordu.

"Vücuduna koydukları bir maddeye bağımlıymış. Bir element ama daha önce böyle bir şey duymadım."

"Ben duydum." Ela koşarak yanlarından uzaklaştı. Köşedeki beyaz dolabı açıp içindekileri karıştırmaya başladı. Aradığını bulamamış olacak ki dolabı yere devirdi. Çıkan ses umrunda olmadan dolabı itip arkasındaki bölmeden bir şey çıkardı. Nihayet bulduğu küçük tüple gülümsedi. Tekrar yanlarına geldiğinde herkes ona bakıyordu.

COINCIDENCE ✓Where stories live. Discover now