6. Bölüm Daha Yeni Başlıyoruz

1.5K 134 134
                                    

"Görsele bakmayı unutmayın"



3 yıl sonra

Savaş başladıktan sonra iki yıl geçmişti. Voldemort'un bu sefer ki yükselişi ilkine göre dahada muazzamdı. Daha önce nüfus edemediği her yeri teker teker ele geçiriyor giderek güçleniyor ve sihirli yaratıklar dahil herkes önünde eğiliyordu.

Aydınlık tarafta bu gidişata dur demek için boş durmuyordu. Her ne kadar bütün umutlarını verdikleri kehanet edilen kurtarıcıları sürgünde olsa da Büyük Liderleri Bayrağı boş bırakmamış Yoldaşlığı Sihir Bakanlığıyla birleştirip sert önlemler almaya başlamıştı.

Çatışmalar muazzamdı. Sihir toplumunda savaştan etkilenmeyen tek nokta Hogwarts kalmıştı. İki tarafta savaşın ilk başladığı günlerde şaşırtıcı bir şekilde Okula dokunulmaması konusunda anlaşmıştı.

Hogwarts Müdürlüğüne Dumbledore savaşta Seherbazları ve Yoldaşlığı yönettiği için vekaleten Profesör McGonagal'ı getirilmişti.

Savaş iki tarafta birbirine üstünlük sağlayamadığı için ortadaydı.

Aydınlık taraf dengeyi bozmak için bu gece bakanlıkta ki büyük salonda Büyücü Şurayı toplamıştı. Üyeler salona yavaş yavaş girerken Baş Büyücü Dumbledore planını tekrar aklından geçiriyordu.

***

"Hayır kesinlik olmaz." diye bağırdı kızıl saçlı büyücü. " O Karanlık tarafa geçtiğini gösterdi 3 yıl önce yaptıklarını hiç birimiz unutmadık. Dönmesine izin verilirse Karanlık Lord'a sadakatini sunmayacağını bilemeyiz."

Bütün salonda onay mırıltıları yükseldi.

Dumbledore bütün üyelere tekrar döndü " Size anıları gösterdim - biraz manipüle edilmiş olsalar da- Çocuk her şeyi sevdiği için yaptı yüksek bir sadakat duygu var ve sevdiklerine zarar verilirse intikam duygusuna sahip. O ailesine zarar verene asla katılmaz." dedi üyeleri kendi lehine çevirmeye çalışarak.

Son kozunu oynamadan önce teatral bir havaya büründü " O kehanette ki çocuk dönüp kaderini tamamlamasına izin vermelisiniz" dedi.

Oylamaya geçilmesi için toplantı katibine işaret verince adam ayağa kalktı ve yüksek sesle anons etti " Harry Potter'ın affı lehine oy verenler........"

***

O sırada Londra'nın ücra bir kasabasında .

Elinde Hogwarts'tan gelen son mektubunu tutan Hermione iki katlı evlerinin balkonunda gökyüzü izliyordu. Harry ne demişti "Önce eğitimini bitirmen lazım sonra söz veriyorum asla ayrılmıycaz." Aslında Hermione ona kızıyordu. Gittiğinden beri sadece yılda bir kere aramıştı. Aramaları da sadece muggle telefonundan olmuştu. Büyülü haberleşme yollarını kullanmayı kesinlikle reddediyordu.

Hermione elindeki son senesinin olduğunu yazan mektubuna baktı. Gözlerini yıldızlarla parlayan gökyüzüne kaldırdı ve fısıldayarak "Sadece aylar kaldı Harry...." dedi.

İleride ki korulukta gölgelerin içinde saklanmış onu izleyen yeşil gözleri fark etmedi.

Gölge gözlerini bile kırpmadan kızı izliyordu arkasında ikinci bir siluet belirene kadar kıpırdamadan izlemeye devam etti.

Yeni gelen saygılı bir sesle " Efendim " dedi.

Gölge ne demek istediğini anlamıştı. Kıza son bir bakış atarak arkasını döndü ve birlikte karanlığın içinde kayboldular.

Belki bir göz yanılmasıydı ama karanlık sanki bu gölgenin önünde saygıyla eğiliyordu..........

YN: " Mini bir giriş bölümü umarım hoşunuza gider. " Bu arada bugün ki ikinci bölüm ısrarla yeni bölüm için özel mesaj atıp yorum yapan değerli okuyucularım için gelsin. beğenileriniz ve yorumlarını için teşekkür ederim....

Kehanetin Oyuncağı (Tamamlandı)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora