16.fejezet: Szeretem, ha mosolyogsz...

1.1K 63 22
                                    

A meleg napfény kedvesen simogatja az arcom, a madarak pedig halkan csiripelnek az ablakom előtti fa ágain. Minden olyan békés, és nyugodt. Tegnap este végre nem gyötört semmilyen rémálom, így frissen és boldogan kezdtem el nyújtózkodni. Eszembe jutott a tegnap történt események kavalkádja. A szomorúság, a düh, a kétségbeesés...majd a boldogság, és a szerelem, majd Midoriya. Csukott szemmel tapogatni kezdtem a lepedőt, de nem éreztem mást, csak a puha felfodrozódott anyagot.

-Mido...- mondtam a reggeli álmos hangomon, és újra végig simítottam a mellettem lévő helyen, de ujjaim ismét nem találták azt a selymes bőrt. Oldalra vezettem a tekintetem hunyorítva, mivel az erős fényhez még nem szokott hozzá teljesen a szemem, majd nagyot sóhajtottam. Miért nincs mellettem? Lassan kikecmeregtem az ágyamból, és körülnéztem a szobában.

 Miért nincs mellettem? Lassan kikecmeregtem az ágyamból, és körülnéztem a szobában

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

-Izuku!- kiabáltam, de semmi válasz nem jött. Gondterhelten, huppantam vissza a paplanomra. Az nem lehet, hogy álmodtam... Olyan valóságosnak tűnt. Nem! Nem! Nem! A szekrényemhez sétáltam zaklatottan, és felráncigáltam magamra az egyenruhám. Tényleg csak kitaláltam az egészet? Az lehetetlen! Fel-alá járkáltam, és nem tudtam mit kezdeni magammal. Még is hányszor kell még csalódnom? Ránéztem az órámra. Már csak 20 percem van az első órám kezdetéig. Dühösen felkaptam a táskámat, majd határozott lépésekkel kiléptem a szobám küszöbén. Szembe velem Uraraka és Iida beszélgetett jókedvűen. 

-Szia Todoroki, jó reggelt!- köszöntek felém.

-'Reggelt!

-Jól aludtál?- kérdezte a lány. Úgy látszik, nem úszom meg a társalgást, ezért oda sétáltam hozzájuk.

-Igen, bár kicsit későn is keltem.-mondtam őszintén.

-Szerencsés! Én egy percet sem tudtam aludni, az új órák miatt.- nyafogott Uraraka.

-Hát igen, nagy változáson megy keresztül most az oktatás..- okoskodott Iida.-... és nem nagyon lesz időnk semmi másra. De amitől a legjobban félek a zűrzavar. Komolyan rettegek, hogy nem lesz meg az régi rend, amit annyira imádok.- Urarakával egyszerre tört ki belőlünk a nevetés. Iida kicsit máshogy fogja fel a dolgokat. Ez kicsit felvidított.

-Mit nevettek, ez komoly dolog!- morgott Iida, de nem sokára követett minket, és velünk együtt röhögni kezdett. Nem sokára, közelről egy ajtó gyors nyikorgása hallatszott.

-Deku, na végre! Már itt várunk egy ideje! Közeben Todorokit is begyűjtöttük.- ordibált rajtam keresztül Uraraka. Megfagyott bennem a vér és nem mertem megfordulni.

-Sajnálom, de tegnap nem volt időm előkészülni a mai napra.- válaszolta bocsánatkérően.- Itt van Todo? Jól aludtál?- intézte a szavait hozzám, mellém lépve.

-Persze, de már ezt bővebben kifejtettem Iidáéknak.

-HOGY MI?- lett teljesen falfehér.

- Most mi van, nem olyan nagy dolog.- néztem rá értetlenül. Midoriya lesütötte szemeit, és újból művelte kedvenc hobbiját: elvörösödve bámulta a cipőit.

Mit tettél? (TodoDeku)Where stories live. Discover now