~50~

1.8K 33 11
                                    

Harry

Zenuwachtig klop ik op de deur als ik via de ramen zie dat zijn klas lokaal leeg is.
"Binnen!" Met trillende handen druk ik de deur klink naar beneden en open de deur.

"Harry, ik dacht dat je na school pas kwam?" Ik verstop mijn handen in mijn broek zakken. 
"Ik heb na school geen tijd L- Meneer" Hij knikt even en legt zijn werk aan de kant. Hij wijst naar de tafel voor hem. Met lood in mijn schoenen neem ik plaats aan de tafel en blijf naar het hout staren.
"Slaap je genoeg?" Direct knik ik. "Gewoon wat veel werk" Mompel ik. Een ongemakkelijk gevoel dringt me binnen als hij even hoest. Moet ik hem aan kijken of moest hij echt hoesten?

"Mijn ogen zitten hier Harry" Aankijken, oke.
"Wat dacht je ervan om een paar klassen te laten vallen?" Zijn blauwe ogen kijk me doordringend aan. "Is niet nodig Lo- Meneer. Ik moet gewoon wat harder werken" We staan beide tegelijk op.
"Val de volgende keer niet meer in slaap Harry" Ik knik en glimlach om het niet al te ongemakkelijk te maken. Ook al is dat het al een beetje..
"Tot morgen" Met een dubbel gevoel loop ik het klas lokaal uit. Moet ik hem aanspreken? Ik was de gene die het eindigde. Hij heeft geen rede om hier geen les te mogen geven, we zijn verleden tijd en hem aanspreken heeft weinig zin..

"Harry?" Ik draai me om en zie Louis nog bij de deur staan.
"Ik ben blij dat het goed zit tussen ons" Zonder nog iets te zeggen loop ik van hem weg de kantine in.

"Hee hoe ging het?" Liam klopt naast zich. "Ik moet gewoon wat harder werken, misschien dat ik dan niet meer in slaap val" Antwoord ik. De luide bel laat de deuren in de gangen open klappen en niet veel later lopen de gangen vol. "Ik ga naar huis, ga je mee of heb je nog les?" Vraag ik en gooi mijn schooltas over mijn schouder. 
"Nee twee uurtjes maar, heb jij nog les dan?" Ik knik. "Ik meld mezelf wel ziek"


"Liam open jij de deur?! Ik ga douche" Roep ik als de deurbel afgaat. "Jaja!" Toch handig je beste vriend als huisgenoot hebben.

Na het douche kleed ik mezelf snel om en ren de trap af. "Wie stond er voo- Luke?" Geschrokken kijk in naar de blonde man voor me. "Sorry ik had je moeten bellen"Ik schud mijn hoofd en trek hem in een knuffel. 

"Wat doe je hier?" Vraag ik als we plaats nemen op de bank. "Je belde me toen je Louis zag, je leek nogal van streek" Ik zuig mijn lippen naar binnen en knik. "Hij geeft geschiedenis op mijn studie" Even kijkt hij geschrokken maar hersteld zich al snel. "Is hij daarom alleen hier?" Vraagt Liam als hij de woonkamer inloopt met drie glazen cola. "Ik weet niet, Louis en ik zijn de laatste paar dagen niet echt meer beste vrienden ofzo" Mompelt hij.
"Ruzie?" Vraag ik een beetje nieuwschierig.

"Meningsverschil liep een beetje uit de hand" Hij haalt zijn schouders op. "Maar ging alles oke in de les?" Vraagt hij niet veel later. 
Liam grinnikt even waardoor ik hem boos en beledigt aan kijk. "Nee dus?" Ook ik haal deze keer mijn schouders op. "Hij viel in slaap" Lacht Liam.
"Wat is daar zo erg aan?" Vraagt Luke nu ook lachend. "Ik begon Louis zijn naam te kreunen.." Antwoord ik geïrriteerd en leun naar achter op de bank. 

"En toen moest hij naar Louis toe" Grinnikend stoot Liam me aan. "Hoe dan ook, ik heb gewoon een kleine waarschuwing gehad" 
"En dat moet ik geloven? Wat zei hij nog meer?" Luke kijkt me vol verwachting aan.

Als ik heb uitgelegd dat ik gewoon ben weggelopen blijft het stil. "Dus.. Er is helemaal niks tussen jullie gebeurd?" Met een ligt teleurgesteld gevoel schud ik mijn hoofd. "Nope, helemaal niks" 

"Shit ik moet gaan ik moet iemand ophalen van het vliegveld" In paniek staat Luke op en trekt zijn jas aan.
"Maar je was hier met de taxi" Liam rinkelt met zijn sleutels. "Wij brengen je wel" 
Opgelucht haalt Luke adem. "Dankje"

Als we onderweg zijn blijft het akelig stil. "Wie moeten we eigenlijk ophalen?" Vraag ik uiteindelijk. Luke zijn wangen kleuren lichtjes rood.

"Michael, we hebben elkaar vorig jaar op een feest leren kennen alleen was hij hier op vakantie" Ik stoot hem wenkbrauw wiebelend aan. "Fixbeer" Lachend schud hij zijn hoofd. "We hebben niks, afwachten" Met nog steeds rode wangen draait Luke zijn hoofd naar het raam.

"Louis belt..."

---

{Zolang ik weet is dit deel nagekeken, spelfouten mag je altijd melden!}

Sooo.. Mn oude laptop doet het en nu schrijf ik zoveel beter xD ik heb er nooit echt van gehouden om via mn telefoon te schrijven [ vandaar dat ik soms helemaal niet upload]  Ik heb nu meer vooruit geschreven dan dat ik ooit heb gedaan xD

adios xx,

stay safe. <3

°My teacher° {H.S  L.T}Where stories live. Discover now