0.2

2.1K 16 8
                                    

*11 timmar senare

Vi har tagit oss ut ur planet och alla säkerhetskontroller och står redo utanför flygplatsen och väntar på våran taxi. Taxin ska ta oss till våran lägenhet, det är en 4.a som har stått tom ett tag. Utan några möbler men har för mig att det finns lite krokar och förvaringslådor på vissa ställen men även då ett kök. 

Taxin tog oss till vår lägenhet och vi stod nu utanför. Fasaden var gjort av vit tegelsten och såg väldigt fancy ut utanpå. Entrén var en stor svart dörr men kodlås, men det funkade även att använda en blipp. Hyresvärden stod utanför och vinkade på oss. Vi började gå mot henne samtidigt som vi försökte smälta att vi nu var här. Zara gick bakom mig, och jag skötte även snacket då Zara har lite social fobi och hon tycker inte om att prata engelska. Men det kommer  att bli ändring på nu när vi bor i ett land där ingen pratar svenska, och det ända sättet att kommunicera är att prata engelska. 

Vi kommer fram till hyresvärden och hon visar bland annat koden till dörren men vi får även våra egna nycklar och en egen blipp. Denna procedur påminner lite om i Sverige. Hon ledde oss upp för trapporna. Våran lägenhet låg på fjärde våningen av de fem våningar som fanns. Det fanns även en hiss man kunde ta men jag har hiss fobi så jag skippar gärna den om det inte är akut. Den ser även lite risky ut. Hyresvärlden som vid detta laget presenterade sig som Holly öppnade dörren för att visa oss runt. Jag har redan sett lägenheten många gånger på bild och video men aldrig i verkligheten. Zara har bara sett den nån gång på bild så det blir första gången för oss båda att se den i verkligheten. 

Lägenhetens layout kommer jag att berätta för er nu. Man kommer in genom dörren och möts av en lagom stor hall, till vänster hänger det krokar och man kan även ställa sina skor där. Vi ska köpa lite mer inredning senare. Precis framför ingången så finns det en annan dörr som leder oss in till ett sovrum. Vem som ska ha det rummet har vi inte bestämt ännu. Sedan fortsätter man och följer hallen. Hallen är som avlång och flera dörrar dyker upp längs vägen. På vänster sida finns det, bland annat ett rum där man kan exempelvis ha förvaring för där står ett stort skåp.  Exempelvis lakan, dammsugare eller strykbräda när vi införskaffar sådant. Men även ett skrivbord för plugg eller jobb. Sedan kommer det ett till sovrum, båda sovrummen har plats för en stor dubbelsäng.

På högersidan av hallen finns det en liten toa med bara en toa och ett handfat, sedan ett förvarings rum där man kan för vara saker eller använda till källsortering. Nästa dörr är ett stort badrum med dusch. I slutet av hallen hittar vi köket. Det är en liten köks ö, sedan finns det ett matbord som stod kvar. I anslutning till detta så ligger det ett Tv-rum. Där det värken eller finns en soffa eller Tv just nu. Sedan en dörr ut till en liten balkong. 

- Men gud va fint sa Zara och hoppade upp och ner av glädje. 

- Ja verkligen svarade jag. 

Hyresvärlden gav oss lite basic information som så att det finns varmvatten redo, "vaktmästaren" kommer hit och kollar så att all el och så vidare ser bra ut på torsdag. Hon berättar även att det finns två helt nya madrasser på sovrums golven som är tillfälliga tills våra sängar kommer. 

- - - - - - - - - - 

Kylskåpen och frysen verkade funka som vanligt så jag funderade över om jag skulle gått och handlat. Men jag tänkte först att vi kunde packa upp våra kläder. Det kändes lite ofräscht eftersom att det var ägarens gamla lådor men det fick fungera så länge. Jag hittade en gammal sop kvast och sopade undan lite damm. 

- Amerikanerna har verkligen något för sopkvastar. Har aldrig använt en sådan hemma. sa jag till Zara och hon kunde inget annat än att hålla med. 

Gang Leader's girlDonde viven las historias. Descúbrelo ahora