#5.

99 2 0
                                    

~ Amsterdam maandagavond; 19:45

Yun-Li's p.o.v.

"Ik moet maar eens naar huis" mompel ik tegen de wollen binnenkant van mijn jas. De zon is inmiddels al lang verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor dit schemerige beginnende avondlicht. Geluidloos slenteren we door de Amsterdamse grachten heen, die er fantastisch uitzien in dit avondlicht.

"Ik denk ik ook, morgen wordt het een drukke dag" mompelt Kaj. Ik knik en sta dan stil, waarna de rest ook stopt met lopen. "Nou eh, hopelijk zien we jullie nog een keer" zeg ik glimlachend, terwijl ik Fleur's arm vast pak en de mijne om de hare heen wrikkel. Fleur knikt en zwaait nog naar Samuel. Als ik me net om wil draaien voel ik nog een warme hand op mijn schouder rusten.

"Wacht." Verbaast draai ik me om en kijk ik weer in de ogen van Kaj, en Samuel die wat verderop staat. Hij haalt iets uit zijn broekzak en ik snap zijn hint al; mijn telefoonnummer. Grinnikend haal ik mijn arm los van Fleur, en pak zijn telefoon aan. Een iPhone 6. Deze jongen heeft zo te zien veel geld. Snel zet ik mijn nummer er in en zet dan ook gelijk die van Fleur erin. Ik geef zijn telefoon weer terug, en kijk hem dan glimlachend aan.

"Ik heb Fleur's nummer er ook in gezet, maak maar groep aan met Samuel erbij, oke?" zeg ik glimlachend, wat meer een vriendelijke bevel was dan een vraag. Kaj knikt en ik geef hem snelnog een kusje op zijn wang, en met een blozend hoofd draai ik me weer om naar Fleur, die een geamuseerde blik op haar hoofd heeft.

"Nou, we appen wel. Doeg" roept Fleur, iets te hard want voorbij lopende voetgangers werpen ons een vreemde blik toe.

Kaj en Samuel knikken, en steken hun hand op en draaien zich dan ook weer om. Met een vreemde blije gevoel lopen ik en Fleur samen naar het bushokje, waar we op de bus wachten die over ongeveer 10 minuten zou moeten komen.

Samuel's p.o.v.

"Dus, je vindt haar leuk hè?" vraag ik plagerig aan Kaj, terwijl we door het grote station van Amsterdam Centraal lopen. Ik zie Kaj lichtjes blozen en grinnik zachtjes in mezelf. Zijn gezicht spreekt boekdelen. "Voor zover je iemand na één dag leuk kan vinden" hoor ik hem zachtjes mompelen, terwijl hij zijn oortjes uit de knoop haalt. Ik knik maar wat, aangezien ik nu geen zin heb om over Kaj's liefdesleven te praten.

"We appen." Ik geef hem een bro-hug en steek mijn hand nog naar hem op, voordat hij in zijn sprinter naar Beverwijk stapt. Ik draai me dan om, en begin dan richting mijn juiste perron te lopen voor de sprinter richting Badhoevedorp. Mijn ouders vragen soms nog wel eens uit liefde of het niet tijd wordt om in mijn eentje te gaan wonen, maar daar heb ik op dit moment geen zin in. En het zou dan ook een zwijnenstal worden.

Als ik eindelijk een goed plekje voor mezelf heb gevonden plof ik zuchtend neer op een stoel, en haal mijn oortjes uit mijn jaszak, terwijl ik mijn muzieklijst open. Even tijd voor mezelf. Het is dan ook maar een kwartiertje reizen, maar soms heb je gewoon muziek nodig die je tijdens je reis vermaakt als je alleen bent.

Ashley's p.o.v.

"Nog een keer" hijg ik vermoeiend, terwijl ik een paar grote slokken water neem. De muziek dreunt hard door de boxen. Het liedje van All of me van John Legend vult de stilte die er valt als we een korte pauze nemen.

Ik ben nu aan het reperteren met Chira, een meisje die ik net pas ken. We moeten samen oefenen voor de videoclip van Aliyah Kolf. 'Annie.' Ik ben eigenlijk niet echt fan van Aliyah, maar toen haar manager vroeg of we in haar nieuwe videoclip als achtergrond danseres wilden spelen, konden we natuurlijk geen nee zeggen.

Zuchtend gooi ik mijn lege fles water op de grond neer, en neem ik snel een kijkje op de klok. Inmiddels al 8 uur. We zijn al 3 uur non-stop oefenen, maar we moeten het dansje in ons hoofd hebben vòòr donderdag. Een aangezien het vandaag maandag is, en ik morgen geen tijd heb om te oefenen wegens examens, moet ik het vandaag en woensdag doen.

"Oké, let's kill this shit" roept Chira door de zaal heen. Je hoort haar echo nog goed. Grinnikend zet ik de muziek op play bij het juiste stukje, en ga ik op mijn plek staan. Als Aliyah's stem en de muziek door de hele ruimte klinkt, beginnen we te dansen. Het is een mix van hiphop en vogue. Hiphop was altijd al mijn favoriete stijl geweest. Vogue niet, maar ja.

Als we eindelijk klaar zijn ga ik zuchtend op de grond liggen, met mijn blik op het plafond gericht. "Jezus, ik ben zo moe" hijg ik, terwijl ik met mijn hand door mijn haren ga. "Same" zucht Chira, terwijl ze naast me komt liggen.

Sofia's p.o.v.

"Dat was weer eens een heerlijke maaltijd." Grijns ik naar Devian, die zijn laatste hap van zijn pizza naar binnen propt. Ik grinnik om zijn eetmanieren. "Er zit zelfs ketchupsaus naast je mond" lach ik, terwijl ik een slok van mijn appelsap neem. Hij haalt zijn schouders op en drinkt dan ook zijn laaste slokjes van zijn cola op.

"Morgen eten we wel weer gezond he" zeg ik, en ik sta op en loop met de lege glazen naar de keuken, terwijl ik ze daar neer zet. Geen idee wie de afwas gaat doen, maar ik in ieder geval niet. Als ik weer terug de woonkamer in loop is hij weer druk bezig op zijn telefoon. Zuchtend loop ik door naar de trap, en loop dan naar mijn kamer. Ik duw de zware deur open, en plof dan op mijn bed, terwijl ik onderweg mijn mobiel van mijn bureau pak.

Ik ontgrendel het scherm, en sleep mijn notificatie balk naar beneden. 4 whatsapp berichten. Niet veel, meestal heb ik er zo'n rond de 60, van al die irritante spamgroepen waar ik in wordt gegooid terwijl ik daar nooit in praat.

Ik open mijn whatsapp en zie 3 berichten van Fleur, en 1 van mama. Snel open ik die van Fleur, en lees wat ze heeft verstuurd.

Fleur: omg i met a handsome boy today!!
Fleur: & yunli ook ayeaye,
Fleur: bolleee kom online

Grinnikend begin ik terug te typen.

Sofia: NAME?!?!
Sofia: heb je foto?

Dan open ik het gesprek van mij met mijn moeder. Ze vraagt of ik bij het hotel kom slapen met Devian. Eigenlijk heb ik niet zo veel zin, en ik moet morgen ook naar school. Maar ik heb ook wel eens weer zin om langs te gaan. Ik typ terug dat het goed is, en loop dan naar mijn tas die ik in een hoekje van mijn kamer heb gegooit en stop daar alvast de boeken voor morgen in. Kleren heb ik niet nodig, want die heb ik daar ook.

Never known. ~ B-Brave fanfiction.Where stories live. Discover now