Gerçek

114 17 9
                                    

Slytherin ve Gryffindor'un dersleri ortak yapılmaya başlanalı iki hafta olmuştu. Şu ana kadar toplam beş defa kavga yaşanmıştı.

İlk kavga Sehun ve Luhan arasında olmuştu. Kavganın sebebi ise Sehun'un Slytherin'i aşağılayıcı söz kullanmasıydı. Luhan da tabi ki boş durmamış ve Sehun'a öldürücü lanet göndermişti. Snape tarafından lanet savuşturulmuştu. Ceza olarak okuldaki tüm tuvaletleri temizlemişlerdi. Ve bunu yaparken aralarını da düzeltmeleri söylenmişti. Aralarını bir daha birbirlerine karşı karanlık büyü kullanmayacak kadar düzeltmişlerdi.

İkinci kavga ise bir Gryffindor'un, Slytherin birinin cübbesine örümcek koymasıyla olmuştu. Ceza olarak Gryffindor'dan 30 puan düşürülmüştü.

Üçüncü kavga Slytherin'in, Gryffindor'un iksir malzemelerini bozuk malzemeler ile değiştirmesiyle çıkmıştı. Ceza olarak Slytherin'den 30 puan düşürülmüştü.

Dördüncü kavga Minseok'un Jongdae'yi iksir dersinde berbat olduğundan dolayı azarlaması ile çıkmıştı. Jongdae anlık sinirle Minseok'un başından aşağı Elf Sidiği dökmüştü. Minseok, Dae'yi lanetliyecekken son anda Snape'in müdahalesi ile sonlanmıştı. Onlarda ceza olarak Snape'in denekleri olmuştu. Tüm derslerdeki iksirlerin olup olmadığını anlamak için iksirleri deniyorlardı.

Beşinci kavga ise bir Slytherin'in Chanyeol'u Hagrid'in köpeğine aşık etmesiyle çıkmıştı. Sehun ve Jongdae bunu Luhan ve Minseok'un yaptığını düşünmüştü ve onlardan hesap sormak için Slytherin'in ortak salonuna gitmişlerdi. Azıcık bir temas büyük bir kavgaya dönüşecekken Snape tarafından durdurulmuştu. Chanyeol'u kimin Hagrid'in köpeğine aşık ettiği bulunamamıştı ama Snape; Sehun, Jongdae, Luhan ve Minseok'a Hagrid ile Büyülü Ormanı gece vakti kolaçan etme cezası vermişti.

Büyülü Ormanda geçirdikleri bir geceden sonra bu dörtlü bir daha birbirlerine ne olursa olsun bulaşmayacaklarına yemin etmişti.

Bu iki haftada yaşanan bir diğer gelişme ise Chanyeol'un artık iksir dersinde daha iyi olduğuydu. Baekhyun hala dersten sonra herhangi bir iletişimle bulunmuyordu onunla. Chanyeol'un buna biraz morali bozulsa da Baekhyun'un kendisiyle konuşması için ekstra bir çaba göstermiyordu.

Şimdi ise Gryffindor beşlisi Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersindeydiler. Chanyeol en arkada Sehun ile beraber uyuyordu. Kyungsoo ve Junmyeon ise en önde oturmuş öğretmeni pür dikkat dinliyor, önemli yerleri not alıyorlardı. Jongdae ise zaman ve mekan algısını kaybetmiş bir şekilde dersi dinliyor gibi gözüküyordu.

Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersine Remus Lupin giriyordu. Ders; Böcürtlerdi. Böcürtler hakkında ön bilgi aldıktan sonra sıra uygulamadaydı. Böcürtler kişinin en korkutucu kabusuna bürünebiliyordu. Bu sınıfta olan Slytherin ve Gryffindor öğrencilerinin de artık kabuslarıyla yüzleşme vaktiydi.

Junmyeon arka sıraya gidip Sehun ve Chanyeol'u kafalarına kitap vurarak uyandırdı.

"Ah, ne yapıyorsun Jun?" Sehun kafasına vurduğu için Junmyeon'a düdak büzmüş, bakıyordu. Bir yandan da eliyle kafasını kaşıyordu. Jun, eğer derste olmasalardı Sehun'un yanaklarını sıkardı.

"Tüm ders uyuyup durdunuz. Şimdi uygulama dersindeyiz ve siz hiç ön bilginiz olmadan bir böcürt ile yüzleşeceksiniz. Kalkın çabuk." Junmyeon tekrar ikisinin kafasına vurmuştu.

Chanyeol ile Sehun alelacele yerlerinden kalkıp diğer öğrencilerin arasına karışmıştı.

Profesör Lupin herkesin tek sıraya geçmesini söylemişti. Sırayla böcürt ile yüzleşecek ve onu alt etmeye çalışacaklardı. Kimse böcürt ile ilk yüzleşmek istemedi, Gryffindor'dan bir kaç öğrenci hariç.

İlk yüzleşmek isteyen Jongdae'idi. Neyine güveniyordu kimse bilmiyordu. Jun, başını öne eğmiş sağ elinin işaret ve orta parmağını alnına koymuş başını sağa-sola yavaşça sallıyordu. 'Asla adam olmaz bu çocuk' içinden geçirdi.

İkinci sırada olan ise 'Dae yapabilirse bende yaparım' diye düşünen Chanyeol'du. Jongdae'nin ki deli cesareti olabilirdi ama Chanyeol'un ki aptallıktı. Tek planı Dae ne yaparsa aynından yapmaktı.

Jun tekrar içinden geçirdi: 'Merlin'in sakalı aşkına... Kendime daha zeki arkadaşlar bulmalıydım.'

Üçüncü sırada Sehun vardı ama Sehun'un olan bitenden haberi yoktu. Chanyeol sıraya giriyor diye girmişti. Birisi ona bu ne sırası diye sorsa söyleyemezdi çünkü bilmiyordu. Az önce derste uyurken gördüğü, Luhan'lı, rüyayı düşünüyordu.

Bu süper üçlünün arasında Slytherin ve Gryffindor öğrencileri karışık bir sıra içerisindeydi. Lupin Dae'ye hazır olup olmadığını sordu ve Jongdae hazır olduğunu belirtti.

Lupin, Böcürt'ün içinde olduğu sandığı açınca siyah bir duman yükselmiş ve sonra Jongdae'ye yaklaşarak bir T-rex'e dönüşmüştü. Dae korkmuştu ama Gryffindorlar cesur olarak bilinirdi. Korktuğunu pek belli etmedi. Asasını çıkardı, T-rex'e doğrulttu ve sihirli kelimeyi söyledi. "Riddikulus."

Böcürt geri çekilmişti. Sıra Chanyeol'daydı ve tek bildiği asasını doğrultup 'Riddikulus' demesi gerektiğiydi. Böcürt, siyah duman halini geri aldı ve bu sefer Chanyeol'un korkulu rüyasına dönüşmesi gerekiyordu.

Ve o bir solucana dönüşmüştü. Chanyeol korkudan asasını düşürdü. Geriye bir kaç adım attı ve pelerinine takılıp yere düştü. Profesör Lupin, Chanyeol'un bir şey yapamayacağını anlayınca önüne gerildi ve Böcürt'ü o anlık sandığına geri yolladı.

Chanyeol yere oturmuş derin nefesler alıyordu. Solucanlardan nefret ediyordu. Profesör Lupin, Chanyeol'un iyi olup olmadığını kontrol ettikten sonra isterse tuvalete gidip elini yüzünü yıkayabileceğini söylemişti. Chanyeol yerinden kalkıp apar topar Tuvalete koşturmuştu. Sehun, Chanyeol'un bu halini görünce sıranın sonuna geçmişti ve ders kaldığı yerden devam etmişti.

∆∆∆

Aslında bir tuvalet sahnesi daha yazacaktım ama baktım 700 kelime olmuş. Bu kitabın bölümlerini kısa tutacağım. Bir sonraki bölüme kaldı tuvalet bölümü.

Yks'ye hazırlandığımdan dolayı kitaplarıma yeni bölüm yazamıyorum lütfen anlayışla karşılayın.

Kontrol etmedim hatalarım varsa lütfen söyleyin, düzeltiyim.

-totoro

28.05.2020 (Saat 03.15)

Slytherin'in Yılanları / ChanBaekWhere stories live. Discover now