Final

3.8K 214 96
                                    

Apartmanın büyük demir kapısı büyük bir gürültüyle açılıp kapandı ve merdivenlerden baba ve oğul hızlıca birbirlerine görmezden gelerek çıktıktan sonra daire kapısından içeriye girdiler.Evin annesi salonda el işi yapıyordu , ziyadesiyle sakin başlayan bu günün ardından oğlunun ve kocasının hışımla tek bir kelime bile etmeden birinin odasına diğerinin de yatak odasına gitmesi onu endişelendirmişti.Hemen elindeki örgüyü bırakıp kocasının ardından yatak odasına geçti.

Cevdet Bey gardıropta sakladıkları eski albümleri  çıkarmış onlara bakıyordu.Eşinin neyi aradığını anlamıştı hemen , kardeşi Oğuz'un resimleri.Sevim Hanım çok erken  bu dünyadan kayıp giden gencin zihnine dolan görüntüleriyle burukça gülümsedi.Oğlu Oğuz ne kadar da çok benziyordu amcasına.

''Cevdet ne oldu , niye böyle girdiniz eve?''

''Sevim ben...Ben ne yapacağımı şaşırdım.Tıpkı 17 yıl önceki gibiydi.Ben Oğuz'u gördüm , kardeşimi...Karşısındaki çocuk da aynıydı.O kadar çok benziyorlardı ki...''

Cevdet Bey oturduğu yerde derin bir nefes alıp arkasına yaslandı.Sevim hanım az çok neler olduğunu anlamıştı ve er geç bugünün yaşanacağını biliyordu.Kocasına destek olmak için yanına yerleşip ,albümleri çekip aldıktan boşta kalan ellerini kendi elleriyle birleştirmişti.

''Sevim...Ya başkası görseydi onları  , canını yakmazlar mıydı oğlumuzun?Nasıl koruyacağız onu?''

''Elimizden geldiğince koruyacağız sonra etrafımızdakilerden başlayarak anlatacağız bunu.Günah mı , kendi günahı.Hiç birimiz Allah değiliz .Birisine sözle veya fiziki olarak zara vermek dışlamak daha günah değil mi?''

''Kimse dinlemez ki.Zarar verirler oğluma.''

''O dinlemezse elbet öteki dinler.Artık hiçbir şey eskisi gibi değil .insanlar daha bilinçli.''

İki yetişkin arasında kısa süreli bir sessizlik olmuştu , yatak odasının kapısının arkasından  bir kıpırdanma sesi geldi.

''Oğuz!Annem gel içeri hadi.''

Kapı hafif aralanmış , Oğuz ağladığı besbelli olan kızarmış ve şişmiş mavi gözleriyle yüzünü göstermişti.Sevim hanım eliyle yatağın üstüne vurarak işaret etmiş,

''Gel Annem.'' 

demişti.Oğuz minik bir yavru kedi misali ebeveynlerinin arasına gelmiş ikisinin de ona sarılmasına izin vermişti.Cevdet Bey 17 yıl önce her şeyin ne kadar farklı olabileceğini düşünmüştü o an.Kardeşini kollarının arasına böyle alabilseydi o zaman başka bir Oğuz da hala yanında olurdu , oğlu sahip olabileceği en iyi amcayla büyürdü.

''Seni her şeyden ,herkesten çok seviyoruz .Biliyorsun değil mi oğlum?''

''Baba...''

Oğuz'un mavi gözleri yine sulanmaya başlamış . nefesi sıklaşıyordu.

''Hayır!Hayır , ben ağlaman için söylemiyorum bunu .Bana bak.''

Cevdet Bey oğlunu iki kolundan tutmuş ,dik durarak onunla yüz yüze gelmesini sağlamıştı.

''Ben senin babanım , benim en asli görevim seni korumak ama her zaman yanında olmayabilirim.Bilmiyorum,hayat bu .Benim mesleğim tehlikeli , bir gün hiç eve dönmeyebilirim.Ben o gün geldiğinde senin dimdik durmanı istiyorum.Herkese , her şeye karşı ; onurlu ve dimdik!''

Oğuz gözyaşlarını silmiş, gülümseyerek  kafasını tamam manasında sallamıştı.Bunun üzerine Cevdet Bey'in de yüzünde genişçe bir tebessüm oluşmuştu.

''Nasılmış bakalım?''

''Onurlu ve dimdik!''

Merhabalar , 

Şimdi bu hikaye neden final oldu?Ben de bilmiyorum ,sadece doğru olan buymuş gibi hissettim.Benim ilk başta amacım hayatınızın herhangi bir anında istisnalar hariç konuşuyorum ne yazık ki herkes güzel bir aileye sahip olacak kadar şanslı değil ; hiçbir sevgilinin  ailenizden ,arkadaşlarınızdan daha kıymetli olmadığını anlatmaktı.Amacımı gerçekleştirdiğimi hissettim bu bölümün sonlarına doğru ve hikayeyi burada sonlandırmaya karar verdim.Umarım kırıldığınız , bir yerde insanları yanlış ifade ettiğim bir nokta olmamıştır hikaye boyunca.

Oğuz ve ailesinin ilişkisine biraz benim hayatımdan biraz da çevremde gördüğüm hayatlardan bir şeyler kattım , katmaya çalıştım.

Hangi bölümdü hatırlamıyorum ama hem Berkay için bir af , ikinci şans hikayesi hem de Muharrem ve Oğuz için alternatif bir kurgu sözü verdim.Onların da ana şemaları hazır sadece yazıya dökmek kaldı.

Bu kısımda sizden bir ricam var.Son bölüme kadar dayanan sevgili okurlarımdan bu hikayede size dokunan bir kısım var mıydı , en çok neresi aklınızda kaldı , bu hikayede neyi görmek isterdiniz de ben yazmadım ;bunları öğrenmek istiyorum.Benimle paylaşırsanız çok güzel olur.

Aslında söylemek istediğim çok şey vardı ama sanki düşüncelerim birden uçup gitti aklımdan.Sanırım çok heycanlandım.

Sizi seviyorum , iyi ki varsınız.

Happy Pride  🏳️‍🌈

Anne Ben Çirkin Miyim?  ||Boy×Boy||Where stories live. Discover now