Prolog

15.7K 571 21
                                    

''Liame, Liame, Liame! Pogledaj sta sam nasla.'', cetvorogodisnja devojcica je viknula, trceci ka decaku.

Bio je tri godina stariji od nje, ali su oduvek imali posebno prijateljstvo. Decaku nikada nije smetalo to sto je ona stalno trckala za njim, terajuci ga da se igraju. Voleo je paznju koju je dobijao. Oduvek je zeleo mladju sestru i to je bas ono sto je ona bila za njega. Njihovi roditelji su bili najbolji prijatelji, logicno je bilo da ce i njihova deca to biti.

''Daj da vidim Zoi.'', rekao je zainteresovano.

''To je bubamara Liame,vidi kako je lepa!'', rekla je Zoi, skacuci gore, dole od uzbudjenja.

''Sada moras da zamislis zelju Zo i onda da je pustis da odleti. Bolje bi ti bilo da bude dobra.'', nasalio se on.

Devojcica se zakikotala.

''Zelim...'', pocela je ona.

''Ne, ne! Nemoj je pozeleti naglas, onda se nece ostvariti.'', Liam joj je objasnio, terajuci je na smeh.

Zoi je zatvorila oci, zeleci zelju.

''Zelim novu Barbiku.'', prosaputala je ona, ali ju je Liam i dalje cuo.

Nasmesio se njenoj zelji, dok je posmatrao kako bubamara odlece. Poceo je da golica Zoi.

''Platices mi za to!'', uzviknula je ona, jureci za Liamom koji je sada vec vristao od smeha.

Osam godina kasnije i Liam se sa svojim roditeljima odselio u Englesku. Do tada su on i Zoi bili apsolutno nerazdvojni. Divno su se slagali iako su bili potpuno razliciti. Liam je bio tu za Zoi, da je zastiti, posavetuje i utesi, a Zoi je pomogla Liamu da se oslobodi stidljivosti i da shvati svoj potencijal za pevanje. Cak mu je kupila i prvu gitaru. Uvek je bila tu da mu zaleci slomljeno srce ili da ga utesi kada mu ljubav nije bila uzvracena. Ljudi oko njih su se stalno salili kako ce njih dvoje zavrsiti zajedno jednog dana i da ce imati veliku porodicu, ali Liam je to uvek poricao, posebno naglasavajuci da gleda Zoi kao sestru.

Vece pred selidbu, Zoi i Liam su napravili pakt da ce ostati prijatelji bez obzira na sve. Nazalost to je bilo lakse reci, nego uraditi. S obzirom da su imali 12 odnosno 15 godina, izgubili su kontakt na neko vreme. Liam je morao da se prilagodi novom gradu, skoli i prijateljima. Ali to za njega nije bio nikakav problem, bio je samouveren, zgodan i talentovan i jako brzo je postao prilicno popularan.

Zoi je bila ta kojoj je bilo tesko. Bila je stidljiva i povucena i osim Liama i nije bas imala prijatelje. Sprijateljila se sa devojkom po imenu Rubi i njih dve su od tada najbolje prijateljice.

Godinu dana kasnije, Liam i njegovi su dosli kod Zoi u posetu i njih dvoje su ponovo postali bliski. Ovog puta su ostali u kontaktu. Stalno su se dopisivali i pricali preko telefona. Oboje su bili srecni sto su povratili njihovo prijateljstvo.

Od tada je proslo 5 godina. Mnoge stvari su se promenile.

Liam je postao medjunarodna pop zvezda. Bio je jedan od clanova benda One Direction. Bili su jako uspesni, rasprodajuci stadione i arene sirom sveta, ostvarujuci rekordne prodaje svojih albuma, koji su dostizali platinaste statuse sirom planete.

Zoi je procvetala i postala jako lepa i pametna mlada zena. Bila je omiljena u skoli, jer iako je bila prava lepotica, ostala je fina i skromna i bila je prijatelj sa svima, zbog cega su je svi cenili.

Njihovo prijateljstvo je i dalje trajalo iako nije bilo tako jako kao pre. Dopisivali su se s vremena na vreme, ali nekako nikada nisu imali vremena da pricaju kao sto su nekada. Jednostavno su oboje bili prezauzeti; Liam je bio na drugoj svetskoj turneji, a Zoi se spremala za cetvrtu godinu i prijemni za fakultet.

Sve to vreme, Liam nije imao pojma koliko se Zoi promenila. Zoi u drugu ruku je tacno znala sta je Liam postao. Bila je toliko ponosna na njega, na sve sto je postigao, ali pre svega je bila ponosna sto je ostao isti onaj dobri i pazljivi Liam kojeg je pamtila iz detinjstva.

Uzdahnula je duboko. Vibriranje telefona ju je prekinulo u razmisljanju. Pogledala je na ekran. Bila je to poruka od Liama. Svaki dan bi joj poslao poruku iz druge drzave, saljuci pozdrave. To je postala njihova tradicija. Nasmesila se kada je procitala SMS, bio je u Japanu, koji srecnik.

Vratila je telefon u dzep i bas kada je krenula da dohvati kljuceve od auta iz torbe, bubamara joj je sletela na ruku. Opet se nasmesila prisecajuci se leta kada joj je Liam ispricao da bubamare ispunjavaju zelje. Nije mogla da odoli, morala je da pozeli jos jednu.

Zatvorila je oci, razmisljajuci o onome sto je zelela vise od svega: da ponovo vidi svoju prvu simpatiju.

Srce Ne Zaboravlja (Liam Payne)Where stories live. Discover now