Blbý pondelok

48 9 8
                                    

Pondelok , najblbší deň na svete . Celú prvú hodinu som bola mimo - chémia . Myslela som len na svoj denník na stole , do ktorého si poobede zapíšem nejaký dnešný zážitok , aj keď je môj život jedna veľká nuda . Zvonček , asi najkrajší zvuk , ktorý som mohla počuť . Lucy - moja bff , vyštartovala zo stoličky ako blesk . ,, Kam sa ponáhľaš ? " bola to moja blbá otázka za sto bodov .  ,, Ale Valérii som sľúbila deják . Potom pkecáme . " Išla som teda za Amber  . Kým som tam došla bola polka triedy aj s Valériou pri mojej a Lucynej lavici , naniesto toho , aby boli pri jednej z ich . Divný mi tam bol iba Rik . Väčšinou neodpisoval a úlohy mal . Asi im dával druhú verziu . Hmm . Prišla som k Amber . ,, Dones zošit , potrbujem odpísať . " Odniesla Doniesla som ho . Dofrasa !!! Tým , že som zobrala zošit som odkryla denník . No čo už , budú si ho musieť nevšimnúť . ,, Dík ! " ,, Neni zač ." ,,Aha kto tu je . Melis strúchlivený list . " Peat . Patrí medzi najväčších neandrtálcov a blbcov triedy , ktorým šéfoval Jackob 1 . Máme troch Jackobov . Citlivku ( Ronský ) , Dana ( priezvisko ) a Badasa ( to je ten blb ) . ,, Vypadni !!! " To som nebola ja - pochopiteľne , bola to Amber . Peet len zagúlal očami , ale odišiel . Peet kedysi chodil s Amber . ,, Počuj dnes v autobuse bol taký pekný chalan . Normálne mi z jeho krásy až zle bolo . Vieš ... " Amber vždy hľadala v autobuse chalanov , čo mi aj trochu vadilo a pripadala som si trochu malá ( vekovo , výškovo som bola extrémne malá ) , ale bola fajn kamoška a dalo sa to . Zvonenie . Tentoraz nebolo také príjemné , ako predtým , ale budiš . Aspoň som nemusela počúvať o Kevinovi ..... .
  Do triedy vstúpila Federiková . Prísna , ale dobrá učka . ,, Na dnes ste mali úlohu . Na konci hodiny mi pozbierate zošity a papiere . Otvorte si knihu na strane 32 . Čítať začne Loveničan ! " Loveničan , rovná sa šprt . Začal čítať . Nakoniec sme sa prestriedali skoro všetci . A na šťastie pre 7.A  začala písať na tabulu a nie skúšať . Povedala ,že na budúci týždeň . Ja neviem , jej hodiny boli fajn , ale ja som bola skoro vždy myšlinkami inde a kreslila som si . Ešte dobre , že si to nikdy nevšimla . Postune začali zbierať zošity a to znamenalo radostnú prestávku za pár sekúnd . Aj sa tak stalo . O chvíľku sa spustilo hlasné crrrr zvončeka . S Lucy sme mali v poslednej dobe nejakú rečovú bariéru . Síce bola moja bff , no viac sa teraz bavila s Kelly a Valou . Ja som sa väčšinou otočila ku Katy . No teraz sa vybrala za Mathewom a Jackobom - Danom a s nimi bola vždy prča . Tí dvaja sa Lucy báli . ,, Čauko , " jemne som sa pousmiala . ,, Čo robí Rik na vašej lavici ? " Len som pokrčila ramenami , pretože , už odchádzal . Aj keď to nie je Rikova parketa , tak mu tam možno niečo spadlo . Nechala som to tak . Mathew sa hádal s Lucy . Na čo ma bavilo pozerať . ,, Jackob však budem krstným , keď budete s Lucy rodičia . "
My dvaja sme sa rozrehotali a v Javkobovi a Lucy to vrelo . Zazvonilo .
Celý deň bol pohodička , pokiaľ odrátam pár výsmechov . Až na túto sekundu . ,, Viem tvoje tajomstvá a čítal som tvoj denník Melis . Vieš čo to znamená ? ",, Ako , ako si len mohol . Prosím nikomu ich nevrav , ani Olekovi ." Vedela som čo robil Rik pri stole a bola to moja chyba , keď ho uvidel cez prvú prestávku . Dofrasa !!! 😡😤😞 . Hnevala som sa najviac na seba . Bola to moja chyba , niečo neprípustné . ,, Možno to poviem , možno nie . Záleží len od teba . " ,, Viem o Summer a Tereze , " ani neviem ako to zo mňa  vyšlo , ale nebola som až tak bezmocná ako predtým . Rika to úplne zasiahlo  . ,, V štvrtok po tom tvojom krúžku sa dohodneme , dovtedy mlč ! " Takéhoto som ho ešte nevidela , bol odporný , chladný a plný nenávisti . Zrazu som ho začala nenávidieť . Predtým to tak nebolo - vôbec ma neoslovoval , bol milý a ľudia ho mali radi . Ja som nikdy nevedela čo k nemu cítim ( určite nie lásku ) , ale nijak mi nevadil . Moje city si , ale teraz všetko utriedili - nenávidela som ho . Myslela som si , že bol fajn . Ukázalo sa, že je pravý opak .
  Skončilo vyučovanie . Na obed som musela ísť aj , keď som nemala.chuť na vôbec nič . Sedela som so Summer , ktorá mi tak pripomínala dnešný deň , že to nebolo ani normálne . Hneď za nami sedeli blbi z triedy . Summer sa páči Oleg . Nasadila som svoju bezstarostnú tvár . V tomto som podávala skvelé herecké výkony . Vedela som sa tváriť tak , akoby sa nič nedialo , akoby som nebola naštvaná či smutná . ,, Summer čo si dostala z tej matiky čo si spomínala ? " ,, Aaale 3 , Zita dostala 4 ." Zita bola výhovorka . Summer nebola dobrá v učení . ,, Sum , švihaj mne ide o päť minút bus a ty máš krúžkok . " Odniesla som si tanier a ponáhľala som sa na zastávku . Vďaka Bohu som preukážku a mobil našla hneď . Zavolala som domov , že stíham a nastúpila som . Bus bol preplnený , takže som musela stáť . Kecala som s Serenou . Chodila so mnou na ZUŠ-ku , výtvarný odbor . Bola o rok staršia , ale rozumeli sme si . Na výtvarnej som bola úplne iná , ako v triede . Dokázala by som tam prekecať celú hodinu . Všetci sme si tam rozumeli . Bolo to miesto , kde som sa necítila sama .
  Po príchode domov som si spravila všetky úlohy . Vytiahla som denník . Rozhodla som sa , že ho naďalej budem písať . No predtým , ako spravím dnešný zápis , si najprv prečítam pravidlá na poslednej strane . Denník som brala ako svoje odreagovanie od okolitého sveta . Konečne som nalistovala poslednú stranu . Pravidlá zneli takto : 1. Nikdy nenechávaj denník na očiach iných . 2. Nedôveruj . 3. Buď sama sebou . 4. Denník ti má uchovávať tajomstvá , tak o nich nehovor .5. Keď niekto denník nájde , opantaj ho , že nie je tvoj .
2/5 som porušila a to som ich sama vymyslela .
Milý denník dnes sa začala vojna a ja.ju musím vyhrať . V sádzke sú moje tajomstvá . Nenávidím Rika !!!!! 😞😡😤😶🤔😩😦😧
Takto vyzeral dnešný zápis . Pár vecí som vynechala , ale aj tak tam bola čistá pravda .
  Ďalšie dva dni bola pohoda . Rik nebol našťastie v škole a ja som mala pokoj . Normálne mi nevadili večné výsmechy a iné blbosti , ktoré mi vraveli . Bola som , len šťastná , že nevidím Rikov ksicht . Takže asi tak . No štvrtok sa neodkladne blížil a ja som mala menšie depky . Väčšinou by o tomto vedela aj Lucy a s Rikom by si to vybavila . No o tomto vedieť nemohla . Nemohla by mi ani pomôcť . Mala som pocit, že by tam išla so mnou a Rikovi vynadala , čo by znamenalo , že to povie celej triede , ak nie celej škole . Ja by som nemohla dať jeho tajomstvá na povrch , lebo by ma nik nepočúval a mysleli ny si , že som si to vymyslela , aby som ho strápnila . Všetko bolo na nič . Ja som mohla len dúfať , aby sme sa dohodli a možno , aby sa tam nejakým spôsobom objavila Lucy a všetko si vypočula . To sa však nemá , ako stať . Lucy sa z krúžku vždy ponáhľala , čo by som neocenila teraz , keď mám problém s Rikom .




Čaute ! Som rada , ak sa vám story páči a ak mi dáte hlas . Melis nie je z mojej triedy , ani Rik a ani Grayson , ale všetci tí tupci hej . Aj Lucy existuje . Je to neznáma autorka a autorka story Láska vs Nenávisť , Harry Potter a facebook . Práve jej som vďačná za všetko . Vlastne ona je dôvod , prečo vôbec píšem tento príbeh . Ona mi ukázala watt . Ďakujem Lucy ! A vám dám malú radu . Nikdy si neberte denník do školy . 💞😀😊

Just One Dream - Dear DiaryWhere stories live. Discover now