▪️Kapitola 8.▪️

1.5K 81 23
                                    

Dominik

Neviem ani ako ten deň voľna ubehol a už sme opäť mali pred zápasom, a celí nervózni z dnešného súpera počúvali trénerove rady a pokyny. Včera na tréningu som sa poriadne nestihol stretnúť s Danielom a hodiť s ním reč. Dnes som však mal iný plán a bez zbytočných kecov mu môj jazyk na rovinu povie, s čím za ním prišiel. Medzitým, ako premýšľam nad jeho možnou odpoveďou, mi ani len nenapadne dávať pozor na stratégiu, ktorú nám práve ukazuje Vojto.

,,Domino, kurva, sústreď sa! Na rozmýšľanie nad prsaticami si mal dosť času včera!" pokarhal ma a toto podráždenie ma prinútilo venovať mu pozornosť.

Chalani mi venovali neutrálne pohľady. ,,Si kapitán a najlepší hráč takže by som ocenil keby dávaš pozor." Uzatvoril a keď som mu bez slova prikývol s pochopením jeho hnevu, opäť na nás usmernil maketu ľadovej plochy a na nej zvýraznené body.

Robil po nej akési manévre s fixkou, ktorú po celý čas držal v ruke, párkrát urobil akési krúžky na ľavom a pravom krídle ihriska. Tieto stratégie som mal v malíčku, pretože som si ich odžil už niekoľkokrát, takže moja pozornosť predsa len zaletela kamsi inam. To už ale tréner nepostrehol, pretože očami som ako dravec ukotvil na tej hlúpej makete, ktorej prikladal až taký dôraz.

Bohvie, čo tá Nora včera dovádzala?

Ak musela náhle odísť možno to má niečo spoločné s tým jej mačom.

No a čo, možno je jeho, ale jedného dňa sa stane aj mojou a keď zistí, ako dobre viem ženy uspokojiť ja, nebude chcieť nič iné.

Asi aj preto chcem zistiť čo jej Dano nasypal do toho džúsu v ten večer. Dá si od nej odpáľ, jasne mu vysvetlím, že po nej idem ja. Hoci chalani si tu baby preberajú bežne, ja som mal o ňu záujem prvý a navyše u mňa v byte bola skôr, takže malá lož neuškodí.

A ty sa čuduješ, že ťa považujú za chuja.

,,Rozumieme sa, chalani?"

,,Jasné, tréner, nakopeme im rite!" zahlásil Dano s Alexom zborovo.

,,Tak sa mi to páči! Poďme do toho, k sebe!" tleskol, znova sme sa chytili za ramená do kruhu a zahlásili naše heslo.

Tréner opustil šatňu ako prvý, ešte preberal detaily so svojimi kolegami. Chalani opúšťali šatňu jeden po druhom, kým ja som si ešte narýchlo išiel obviazať hokejku ako zámienku.

,,Vidíme sa na ľade, Dano."

,,Jasnačka, tiger nesmie chýbať!"

Prejde ťa rehot keď zistím, čo si urobil.

,,Domino, počkám ťa?"

,,Pohode, Lucas, ešte si niečo vybavím," očkom som strelil na Dana, ktorý mi bol chrbtom a Lucas pochopil.

Včera som mu na tréningu totiž vravel o mojom podozrení a síce nechcel tomu veriť, dobre Dana poznal. Vzal som pásku a prilepil ju o hokejku a keď Lucas zabuchol dvere nastala moja šanca.

,,Ty, Dano?" otočil sa zvedavo ku mne a nadvihol obočie.

,,Čo, Domčo? Chceš sa so mnou poradiť či naďalej ostať na poste kapitána? Môj názor poznáš, máš to ťažké, ale keď budeš chcieť určite za mnou príď, ja tvoju ponuku neodmietnem."

Dávno si brúsil zuby na moje miesto a často mal voči tomu poznámky, ale nikdy sa nesnažil o jeho získanie nejako nasilu a okato. Rýpal do mňa kvôli tomu, ale to bolo tak všetko. Myslí si, že keď s tímom vyhral olympijské hry tak má plné právo byť kapitánom. Lenže byť kapitánom chce oveľa viac. Chce to vôľu viesť, povzbudiť a organizovať, nie len vyhrať nejakú súťaž za reprezentáciu krajiny. Byť kapitánom nie je titul, ale zodpovednosť. A od tej má Dano ešte ďaleko.

HRÁČ /sk/✔️Where stories live. Discover now