1.BÖLÜM

39 13 28
                                    

1-)Hepinizin hayran kaldığı İstanbul Boğazı ve tabii ki eksik olmayan simit dostu martılar. Martılar aslında etoburdur, fakat simit yeme alışkanlığını Türklerden öğrenmişlerdir. ( Vay be😂.)

2-)Türkiye' de her yıl ortalama 4000 kişi maç izlerken kalp krizi geçiriyor. ( Nasıl bir tutkuysa artık.)

3-) Bebekler duyguları hissetmek konusunda çok yeteneklidir. Hatta uzmanlar, bunun akıl okumak kadar üstün bir yetenek olduğunu belirtti. (Hafiften ürpermedim de değil yani😟.)

4-)Çin'de '4' rakamının ölümü işaret ettiği konusunda bir batıl inanç var. Halk bu konuda tedbirini almış,hatta 4 numaralı evler daha ucuz.(Ev bulma sıkıntısında olanlara sesleniyorum: Hücuuum,çine saldırıyoruz!)

5-)ABD 'de fareleri yakalamak için lisans gerekiyormuş. (-"Oğlum sen ne mezunusun?" "Fare bilimleri fakültesi Jessica teyze.Biz burada süpürgeyle kovalıyoruz, adamlar lisans peşinde.😜)

6-)Erkek baykuşlar , eşleri uyurken düşmesin diye onlara yastık oluyorlar.("Sen benim evimin yastığısın.")

7-)iki kere 4 saatlik uyku , bir kerelik 8 saatlik uykudan daha verimlidir.(inanılmaz...)

8-)İnsanlar yaşamları boyunca 7 fil ağırlığında yemek tüketirler.(Çinliler: "Boşverin o zaman yarasayı ,fareyi. Saldırın, hedef filler...)

9-) Bir hamam böceği kafası kopmuş bir hâlde,açlıktan ölmeyerek 9 gün yaşar. (Yanılıyorsunuz, o anne terliğini yiyince oturduğu yerden kalkamaz.😅)

10-)Bir gün içerisinde yaşadığınız olaylardan sadece %7'si kalıcı hafızanızda kalır.( O %7' lik kısmın hangi konularda olduğu bir merak konusu.)

11-)Bir köstebek bir gecede 90 metre tünel kazabilir! ( Sen Nesin mübarek?..)

12-)Vücudumuzdaki bütün damarları uçuca eklersek 10 bin 200 kilometre elde ederiz. ( MUHTİŞİİM ...😆)

13-)Bir köpekbalığı 100 metre deniz suyu içindeki bir damla kanı hisseder. (Artık denize girerken dikkat etmenizi tavsiye ederim.😃)

14-)Her insanın parmak izinin farklı olduğu gibi dilinin izide farklıdır .( Yeni teknolojik bu aygıt sayesinde suçluları dil izlerinden yakalayabilirsiniz,😂 gülmeyin yakında çıkınca görürüm.)

15-)Bir maymunun kolunda 25milyon kıl mevcuttur.(Bir maymun sahibi olmak isteyenler , hemmen epilasyona geç kalmadan!🙉🙊🙈)

16-)Yeni doğan bebeklerde ilk 7 hafta gözyaşı görülmez. ( Bu bebekler çok şeytaniii👶😂, demek ki ilk 7 hafta timsahi gözyaşı döküyorlarmış.😅😅)

17-) İpek böcekleri, 56 günde kendi ağırlıklarının 86.000 katı kadar beslenirler.(Küçücüğüm benim...)

18-) Gülmek, stres hormonunu azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. 6 yaşındaki bir çocuk günde ortalama 300 kez gülerken, yetişkinler yalnızca 15-100 kez gülerler.(Hahaha haha hahahah artık böyleyim.)😄

19-) Soğan doğrarken sakız çiğnerseniz ağlamazsınız. (Bunu daha önce deneyenler yorumlarda belirteblir .)

20-) Hapşırırken burnunuzu ve ağzınızı aynı anda asla kapamayın; gözleriniz yerinden çıkabilir.( Bu konuya aman dikkat!).   

21-) Madison'daki bir matematik öğretmeninin sahip olduğu dünyanın en zeki domuzu çarpım tablosunu 12'lere kadar ezberlemişti.(Anneleri duyar gibiyim , ama çocuğunuzla kıyaslamayı bırakın.😂😁)

BİLGİ IŞIĞIMDonde viven las historias. Descúbrelo ahora