4. Bölüm-İkiz

506 18 0
                                    


Harry Dumbledore'un ofisinden ayrılınca hemen Ron'u bulmaya gitti. Ron'u bulunca sinirden etrafı yıkıyordu neredeyse Ron ilk derse girmemiş ve hala uyuyordu. Hemen seslendi

"Ronald Bilius Weasley DERHAL UYAN" Ron yatağından sıçrayarak kalktı. Harry'i gördü ve ne olduğunu sordu. Harry her şeyi anlattı. Ron duyunca şaşkına döndü. Ve sonra konuştu "Şimdi yapman gereken tek bir şey kaldı." Yutkundu ve devam etti. Git ve onu sevdiğini söyle yoksa onu koruyan sen değil başkası olur." Harry ne diyeceğini bilemedi, içinden bir ses 'git ve söyle sevdiğini elinden alacaklar' diyordu bir başka ses de 'söyleme daha erken' diyordu. Şimdilik söylememeye karar verdi. Kardeşi gelince 2 kız arasında kalmak istemiyordu koruması gereken iki kız vardı. Bunu hiç kimseye söylememişti. Söylemek de istemiyordu şimdilik önce kız ile tanışmalıydı.

***

Dumbledore Harry'i yine odasına çağırmıştı, giderken bu sefer ne için çağırdı acaba diye düşünüyordu. Odaya girdiğinde karşısında bir kız vardı, hiç tanımadığı bir kız. Harry kıza baktı aynı kendi gibi siyah saçları ve yeşil gözleri vardı. Bu oydu, KARDEŞİ. Hemen geçti ve her zaman oturduğu yere oturdu. Dumbledore konuşmaya başladı. "Harry bu arkadaşımız okula yeni geldi buradan önce farklı bir sihir akademisinde eğitim görüyordu. Senden arkadaşımıza okulu gezdirmeni ve ona yardımcı olmanı istiyorum." Harry'nin bilmediğini sandığı için kardeşi olduğunu söylemiyordu. Galiba kız da bilmiyordu. Dumbledore devam etti "Bu arada Alenis bu Harry, Harry bu da Alenis kız elini uzattığında Harry de elini tuttu elini tutar tutmaz kızın boynunda ufak bir parıltı görüldü ve galiba aynısı Harry'nin alnında da oldu demek ki kız kardeşinin de bir izi vardı. Kız kafasını öne eğmiş olduğu için görmemişti. Harry de görmemiş gibi yaptı Dumbledore da yara izlerinin parıldadığını fark etmiş olacak ki "Artık gidebilirsiniz yalnız yakın temastan kaçının" dedi. Harry ve Alenis başlarını sallayıp çıktılar. Harry Alenis'i gezdirmeye başladı: büyük salonu, bahçeyi, kütüphaneyi ve sınıfların yerlerini gösterdikten sonra binasının ortak salonunu göstermeye karar verdi, ama hangi binadaydı ki? "Hey Alenis! Hangi binaya seçildin? Ortak salonunu da göstermem lazım" Alenis Harry'e baktı daha sonra da cevapladı

"Bilmiyorum Dumbledore bu akşam yemekte belirleneceğini söyledi" Bu gün cumartesi olduğu için ders yoktu onlar da biraz kara gölün kenarında oturmaya karar verdiler. Harry ve Alenis yan yana oturdular. Harry kardeşinin tanımak istiyordu. Bu yüzden birkaç soru sordu

"Buraya gelmeden nerede yaşıyordun?"

"Benim ailem muggle, ailem ile birlikte Amerika'da oturuyordum daha sonra Ilvermorny Cadılık ve Büyücülük Okuluna başladım. Birkaç gün önce buraya gelmem gerektiği söylendi ben de geldim."

'Demek ailesinin muggle olduğunu sanıyor' diye düşündü Harry "Peki hiç kardeşin var mı?"

"Ailem bir ikizim olduğunu fakat 1 yaşında öldüğünü söylüyor. Peki ya senin kardeşin var mı?"

"Benim de bir ikizim varmış ama bizi küçük yaşta ayırmışlar, annem ve babam öldüğünde beni teyzemin yanına vermişler ama o nerede bilmiyorum"

"Üzüldüm senin için" dedi Alenis

Harry de buna karşılık olarak "Ben yakında tanışacağımıza eminim, üzülme" dedi. Ve Alenis'e gülümsedi, Alenis de ona gerçekten samimiyetle gülümsedi. Yemek saati gelmişti. Birlikte yemeğe gittiler. Büyük salonda Profesör Mcgonagall ona beklemesini söyledi. Alenis de Harry ile vedalaştı ve beklemeye başladı daha sonra Mcgonagall elinde seçmen şapka ile çıkageldi ve "Porter Alenis" diye bağırdı (Arkadaşlar gerçekten Porter yazmak istedim Potter değil benzer olsun diye bu soy adını seçtim)

Alenis tabureye oturdu ve şapkayı da başına taktı

"Hmm zekisin ve mantıklısın aynı zamanda çok adilsin ama cesaretin, hırslı ve sinsi olman ağır basıyor. Ravenclaw ve Hufflepuff sana göre değil peki Gryffindor mu Slytherin mi?"

4 dakika olmuştu ve seçmen şapka sonunda bağırdı

"......"

Multideki şarkı güzel dinleyin

Umarım beğenmişsinizdir. Yorumlarınızı ve oylarınızı bekliyorum

Sonsuza kadar (Harmione)Where stories live. Discover now