𝟎𝟖.

693 28 441
                                    

𝐑𝐔𝐍𝐍𝐈𝐍𝐆 𝐎𝐍 𝐄𝐌𝐏𝐓𝐘.
𝐏𝐀𝐆𝐄 𝐄𝐈𝐆𝐇𝐓.
↞ 𝐉𝐀𝐃𝐄↠

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, 1987.

Όπως ακριβώς το φαντάστηκα. Το να περάσω το βράδυ στο πάρκο της γειτονιάς ήταν η χειρότερη απόφαση που μπορούσα να πάρω στην κατάστασή μου. Γύρισα σπίτι περίπου μία ώρα αργότερα, και το πρωί ένιωθα απίστευτα κουρασμένη. Τα μάτια μου μετά βίας μπορούσαν να ανοίξουν, ενώ τα ηρεμιστικά χάπια που κατανάλωσα δίχως καν νερό είχαν δημιουργήσει έναν οξύ πόνο στο στομάχι μου. Η μάνα μου με ξύπνησε αρκετά νωρίς, ως συνήθως, και παρά την απερίγραπτη κούρασή μου σηκώθηκα αμέσως για να μην κινήσω υποψίες. Ήπια στα γρήγορα μια κούπα ζεστό γάλα γιατί δεν είχα κουράγιο να φτιάξω πρωινό, και πέρασα δεκαπέντε ολόκληρα λεπτά ακούγοντας την Kat να τραγουδάει 'New kids on the block' και να μου λέει τι θα φορέσει.

Έπλυνα το πρόσωπο και τα δόντια μου, και καθώς παρατηρούσα την αντανάκλασή μου στον καθρέπτη συνειδητοποίησα το πόσο είχα αλλάξει μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ο Σεπτέμβρης σχεδόν τελείωνε και η όψη μου ήταν αρρωστημένη. Έπρεπε οπωσδήποτε να βρω κάτι που θα αποτελούσε την κινητήρια δύναμή μου. Φόρεσα ένα απλό μαύρο τζιν με σκισίματα στα γόνατα, ένα ριγέ ασπρόμαυρο μπλουζάκι κι από πάνω ένα μαύρο κοντομάνικο με το λογότυπο των Alice in Chains, ενός τοπικού συγκροτήματος που είχα δει ζωντανά αρκετές φορές μαζί με την Kristen και την κοπέλα της την Callie. Έβαλα μια μεταλλική αλυσίδα στο πλάι του τζιν και φόρεσα τα μαύρα all star μποτάκια μου για να ολοκληρώσω το σύνολο. Ύστερα κοιτάχτηκα στον καθρέπτη του εσωτερικού της ντουλάπας για τον τυπικό έλεγχο στο σώμα μου.

Ήθελα απεγνωσμένα να μοιάσω με εκείνα τα μοντέλα που είχε στους τοίχους του δωματίου της η Kat. Ήθελα να είμαι ψηλότερη, πιο αδύνατη, με άλλα μαλλιά, με διαφορετικό χρώμα ματιών αντί για βαρετό καστανό, δίχως τις αηδιαστικές φακίδες μου και τα εκνευριστικά γυαλιά μυωπίας. Δεν μπορούσα να βρω κάτι θετικό στον εαυτό μου όσο κι αν προσπαθούσα.

Έτριψα τα κουρασμένα μάτια μου και το κρύο μέταλλο που ήταν περασμένο στα δάχτυλά μου κατάφερε ελάχιστα να με ξυπνήσει. Χασμουρήθηκα εξαντλημένη, και φόρεσα τα στρογγυλά γυαλιά μυωπίας μου γιατί η όρασή μου δίχως αυτά ήταν μηδαμινή. Ψέκασα το αγαπημένο μου άρωμα στους καρπούς μου, πέρασα την σχολική τσάντα στους ώμους μου και κατέβηκα με αργά βήματα τις σκάλες γιατί ένιωθα ότι θα πέσω κάτω από τον πονοκέφαλο.

Running On EmptyΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα