🌹31🌹

1.1K 75 2
                                    

Celé město slavilo, že vyhraje velkou bitvu. Já však stála opodál. Sarah jsem se svěřila a i když nechápala, proč je mám ráda, souhlasila se mnou, že lepší bude mír než válka. Ještě mě trápilo to, že mě Loran viděl a slyšel. Musela jsem ho velmi ranit. Všimla jsem si, že za mnou jde máma.
Adriana: Trápí tě, že jsi opustila Archera?
Bloody: Ne jen jeho, mami. Všechny své přátele jsem tam nechala a odešla jsem. Musí jim být hrozně...

Máma si mě prohlédla a pousmála se.
Adriana: Narážíš na toho mladíka? 
Bloody: Vůbec... Vůbec netuším o čem to mluvíš.

Máma se pousmála a pohladila mě po tváři.
Adriana: Myslím toho, komu jsi pomohla utéct. Nejsem stará a ani slepá. Vy dva se máte rádi, ale... Není to náhodou ten, co tě unesl? A co zavraždil Erika?
Trhla jsem sebou. Loran to nechtěl udělat... Musel splnit rozkaz a navíc byl bezcitný kvůli Rose a výchově Darkina.
Bloody: Dlouhý příběh, mami. Není zlý. Vlastně je moc hodný, chápavý... 
Adriana: Pokud ho miluješ, nebudu ti to zazlívat...
Bloody: Mami! Jsme jen přátelé.

Mám se mě prohlédla.
Adriana: A proč tedy máš prsten?
Sakra. Okamžitě jsem ho sundala a schovala. Máma zakroutila hlavou a odešla. Ulevilo se mi. To, co řekla... Ne, nemiluju ho. Jsme jen kamarádi... Ne? Chytila jsem se za hlavu. Je toho moc. Lidé si pouštěli hlasitou hudbu, tancovali, pili, jedli... Musela jsem pryč. Nenápadně jsem se z oslavy vytratila. Šla jsem do parku. To bylo jediné místo, kde je v tuto chvíli klid. Posadila jsem se na lavičku a podívala jsem se na oblohu. Už byla noc. Na nebi nebylo vidět moc hvězd, kvůli pouličnímu osvětlení. Vyslala jsem kouzlo a světla zhasla. Na obloze jsem konečně uviděla ty překrásné hvězdy. Zářily nekonečným světlem. Najednou se začaly hýbat. Utvořily obraz ženy, které z rukou šlehaly plameny, bojující proti temnotě. Tu jsem uslyšela hlas. Jakoby hvězdy promluvily. 
Hvězdy: Ty sama se můžeš rozhodnout, jak bude bitva vypadat. Pouze ty můžeš změnit budoucnost. Na to nezapomeň...
Pak hlas zmizel a obraz taky. Pousmála jsem se. Jakoby mi i sama Matka příroda chtěla pomoct. Potichu jsem poděkovala a šla jsem domů. Musím se vyspat...

Ráno mě vzbudila máma.
Adriana: Zlatíčko, musíš vstávat. Lidé z města chtějí vidět ukázku tvé magie. Prý je z tebe cítit velká síla.
Žaludek se mi stáhnul strachem.
Bloody: To... To nemůžu. 
Adriana: To zvládneš, zlato. Už jsi přece velká.

Pak mě políbila na čelo a odešla. Vstala jsem, udělala jsem ranní hygienu a oblékla se do rudého nátělníku, černých kraťasů a do černé mikiny. Vyšla jsem z domu společně s mámou. Kolem bylo hrozně moc lidí. Všichni se na mě dívali. Připadala jsem si jako v pasti. Jakoby mi nikdo nemohl pomoct. Stoupla jsem si na stupínek. Starosta všechno uváděl. Nevypadal moc nadšeně.
Starosta: Jak už jistě všichni víte, Bloody se vrátila. Bude za nás bojovat. Ale teď nám musí předvést něco ze své moci. Bloody? Můžeš?
Byla jsem hrozně vyděšená. Jak to mám udělat. Natáhla jsem ruku. Vyšlehl z ní drobný plamen. Uslyšela jsem někoho se zasmát. Musím se nějak podpořit. A pak mě to napadlo. Musím zpívat. Pak se teprve uvolním.

Začala hrát hudba. Zavřela jsem oči a nechala jsem své pocity mluvit místo mě.
Bloody: I pirouette in the dark. I see the stars trough a mirror.
Odmlčela jsem se. Kolem mě se začal utvářet oheň ve spirále. Nepálil. Jen ukazoval, jak je krásný.
Bloody: Tired mechanical heart. Beats til the song disappears.
Opět jsem na chvíli nic nezazpívala. Ucítila jsem strach a vztek v mém srdci a musela jsem ho vypustit. Otevřela jsem prudce oči. Ucítila jsem, že začaly zářit.
Bloody: Somebody shine a light. I'm frozen by the fear in me. Somebody make me feel alive and shatter me! So cut me from the line. Dizzy, spinning endlessly.
Oheň začal sílit.
Bloody: Somebody make me feel alive and shatter me!
Rozpoutala se ohnivá show. Oheň měnil tvary a prolétal mezi lidmi. Různě vybuchoval a zapaloval věci. Samozřejmě jen tak na oko. Nespaloval.
Bloody: Shatter me!
Obklopil starostu. Vytvořil obraz démona, který ho ovládá. Starosta se polekal a utekl. Oheň se potom vrátil ke mně a za mnou utvořil velký plamen, který mě jakoby ochraňoval a doprovázel. Moje vlasy vzlétly a rozzářily se jako oči.
Bloody: Somebody make me feel alive and shatter me!
Oheň se opět zklidnil a jenom různě létal a upoutával pozornost lidí.
Bloody: If only the clockworks could speak. I wouldn't be so alone.
Zavřela jsem oči. Po mé tváři stekla slza a následně spadla na zem.
Bloody: We burn every magnet and spring and spiral into the unknown.
Sestoupila jsem ze stupínku a pohlédla do tváře lidí. Opět jsem měla odhodlanost ve tváři.
Bloody: Somebody shine a light. I'm frozen by the fear in me. Somebody make me feel alive and shatter me! So cut me from the line. Dizzy, spinning endlessly.
Oheň se nahromadil na mém těle.
Bloody: Somebody make me feel alive and shatter me!
Okamžitě ze mě vystřelil. Vytvořil obrovskou vlnu, která všemi lidmi otřásla. A pak znovu. Část ho vletěla do země a pak v rychlosti vyletěla. Oheň se pak sjednotil a vytvořil obrovského fénixe.
Bloody: Shatter me!
Ten vydechl oheň, který začal pálit vše kolem. Lidé měli strach. Alespoň mohli vidět, co dokážu. Sami si to přáli.
Bloody: Somebody make me feel alive and shatter me!
Najednou se fénix podíval na mě. Byl divoký jako oheň sám. Musím ho zkrotit.
Bloody: If I break the glass, then I'll have to fly. There's no one to catch me if I take a dive. I'm scared of changing, the days stay the same. The world is spinning but only in gray.
Nevěřil mi. Já vzlétla do vzduchu tak, abych byla v úrovni jeho očí.
Bloody:  If I break the glass, then I'll have to fly. There's no one to catch me if I take a dive. I'm scared of changing, the days stay the same. The world is spinning but only in gray.
Oheň se zklidnil. Lidé se vyděšeně dívali kolem. Jestli si mysleli, že tohle byl konec, mýlili se. Když hudba začala nabírat na síle, stiskla jsem ruce v pěst. Oheň se v nich začal vytvářet. Pak vyletěl z mého těla a rozpoutal ohnivou bouři.
Bloody: Somebody shine a light. I'm frozen by the fear in me. Somebody make me feel alive and shatter me! So cut me from the line. Dizzy, spinning endlessly.
Fénix mi uvěřil. Doletěla jsem ke stupínku.
Bloody: Somebody make me feel alive and shatter me!
Obletěl všechny lidi. Letěl společně s ohněm a všem ukazoval svou krásu a velikost. 
Bloody: Shatter me!
Pak se začal s ohněm vracet ke mně. Pořád jsem se vznášela. 
Bloody: Somebody make me feel alive and shatter me!
Oheň mě obklopil a fénix zůstal za mnou. Roztáhnul křídla a zařval, aby všichni věděli, že moje síla je velká a že mě nikdo nebude srážet na kolena. Ani já sama...

Ahoj, tady je nová kapitola :DDD. Snad se vám líbí. Zítra snad vyjde další😉. Hlasování o další knize dopadlo následovně. 5 bodů pro Kroniku čtyř kontinentů, 19 bodů pro Zabij, nebo buď zabit a vítěz Prokletí Luny s 20 body. Snad jste spokojení s výsledkem.😊
Tak ahoj příště...




VikisekCZ

Smrtí opředená [DOKONČENO] [PROBÍHÁ KOREKCE]Where stories live. Discover now