Bölüm 10

265 30 6
                                    


Kulluk..
Dem Tutmuş Bir Kulluk..

Allah kitabında buyurduğu gibi; " Biz göğü, yeri ve ikisi arasındaki şeyleri oyun oynamak üzere (eğlencelik olsun diye) yaratmadık." Enbiya/16. Kulluk kitaba uygun olmalı en başta, nefsimize göre bir din değil Kur'an'a göre bir din yaşamalıyız. Bu ayete uygun Üstad Necip Fazıl'ın dediği gibi; "Otuz yıldır saatim işlemiş ben durmuşum / Gökyüzünde habersiz uçurtma uçurmuşum." Sözü aslında anlatmak istediklerimizi tamamlıyor. Bir gün İmam-o Şafî'ye şeytan yaklaşıyor ve diyor. "Ya Şafî Allah beni ona düşman olmam için insanları saptırmam için yarattı. Ve cehennemde beni yakacak. Bu adalet midir? Diye vesvese veriyor. Alim ve basiret sahibi Şafî cevap veriyor. "Nasıl yaratırken sormadığı gibi yakarkende sormayacaktır. Eğer yaratırken sana kulluk yap diye yaratıyorum diye söz verseydi. Dediğin doğruydu kovulmuş şeytan." sözü söyleyince şeytan görünmek zorunda kalıyor. Allah'ın izniyle ve; "Ya Şafî ben bu vesveseyle kaç alimi zirveden düşürdüm vallahi sen basiret sahibisin" Diye karşılık verip kaçmıştır.

Demem o ki, kuluz ama namaz kıldık diye cennet sözü yoktur. Teslim olmak zorundayız. Şeytan binlerce yıl en çok ibadet eden kuldu. Allah Adem'i yaratınca secde etmesini söyleyince "Ben en çok ibadet edendim! O sana ibadet bile etmedi neden diz çöküyorum." diye isyan edip kovuluyor cennet bahçesinden. Bu misal şeye benzer; Bir yakın arkadaşınız vardır. Siz ibadet edersiniz ama o etmez. Ama ufak tartışma etseniz o bir ah etse tutuyor sizin duanızda ah'ınız da tutmuyor. Eğer ya Rab ben sana kuldum neden kabuk etmiyorsun? Derseniz siz şeytanlaşmış olursunuz. Kıldınız namazlar boşa gider. Teslimiyet gerek yani Ya Rab oda senin kulun bende onu daha çok seviyorsan bunada razıyım buna baş eğer olur derim. Ben yine dua ederim. Sen Kur'an da " Bana dua edenin duasına cevap veririm" Bakara/186. Diye söylüyorsun. Duama cevap vermen bile yeter deyip. Allah'ın hükmüne razı olmak gerekir. Ama unutmayın Allah kabul ederim demiyor. Cevap veririm diyor. Yani benden defterimi istersin ben sana hayır derim. Sen istedin ben cevap verdim, kabul ettim mi hayır. Demek ya kulluk sınavındır yada daha iyisini verecektir.

Dünya'yı benimseyip de namaz ve ibadetlerle de övünmeyin çünkü ahirette Allah ben seni yakıcam derse "ben" diyemeyiz. Bu misali de şöyle örneklendirelim. Ben sana bir telefon versem sen alsan resimlere girsen, rehbere baksan, oyun oynarken birden alsam senden. Bana niye aldın diye hesap sorabilir misin? Hayır. Peki ben sana neden rehbere girdin resimlere girdin mi? Diye hesap sorabilir miyim? Peki ben bu geli alıp sobaya atsam yaksam bana ben ona guzel bakmıştım desen. Bende zaten benimdi güzel bakıp bakmaman ancak telefona zarar verir bana vermez ister yakar ister parçalarım sana ne oluryor senin mi? Diye bilirim değil mi? İşte hayat da tamda bu. 5 dakka bir tel verildi elimize eğlenip duruyoruz. Sanki eğlence olsun diye gelmişiz gibi, hayır bu doğru değil! Allah'a kulluk edin ama yaptım demeyin Allah nasip etti etmese yapamazdım deyin. Bir hayr yaptığınızda Allah'ın bir tek kulu ben değilim başkasını mutlu etmek için beni kullanıyorsa ben bunada razıyım. Her şeye razı olun. Mahşerde namaz kılmış olsan oruc hac zekat vermiş olsanda, Allah ben seni yakıcam derse " Yak Allah'ım eğer acı çekmem azap görmem hoşuna gidecekse azametin kutretin tecelli edecekse yak ben senin için yanmayada razıyım. Yeter ki nefsim için yakma" deyin. Kibirlenmeyin. Sizi mutsuz edenler olacaktır. Sizin mutsuzluğunuzla mutlu olan kullar varsa ne güzel Allah onları mutlu etmek için seni kullanıyor. Teslim ol ve razı ol hükme. Elbet mutluluğu verecektir Allah. Allah hesabı çabuk görendir. Dert etme Rabbim neyler, neylerse güzel eyler... Vesselam :))

Yorum yapın sevdiğiniz örnekleri belirtin. İlginiz için teşekkürler :))

Çaydaş ♈Where stories live. Discover now