Üçüncü Bölüm

1K 37 12
                                    

          Aradan bir kaç saat geçti, Kaya'da uyuyakalmıştı. Ender'in uyanması ile Kaya yavaştan kıpırdanmaya başlamıştı. İkiside uyandığında birbirlerine aşk dolu gözlerle bakıyorlardı, sustular, hiç bir şey demediler. Ender'in aniden ekşiyen yüzü Kaya'yı tedirgin etmişti, Ender son hızla yataktan fırlayıp tuvalete koştu, Kaya arkasında geldi ve telaşla kapıyı açtı. Ender tuvaletin başına geçmiş, kusuyordu. Kaya yanına eğildi ve Ender'in saçını geride tuttu. Ender rahatladığında ayağı kalktı ve lavaboya geçti, yüzünü yıkarken Kaya merakla sevdiği kadına bakıyordu. ''Hayatım iyi misin? Levent Bey'i arayayım mı?'' Kaya sordu, Ender konuşacak halde değildi, hayır anlamında kafasını salladı. Yatağa tekrar yöneldi, kapının zil sesi ile omurgasını dikleştirip ''bu kim?'' manası ile Kaya'ya baktı, ''Erim'le Yiğit geldi, sen yat uyu ben senin odada olduğunu çocuklara söyleyip geliyorum''. Ender tüm suskunluğu ile yatağa geçti ve uyumaya çalıştı.

          Kısa bir süre zarfından sonra Kaya odaya girdi, Ender uyuyordu. Karısının yanına geçti ve yere eğildi, saçlarını okşamaya başladı, tek isteği Ender'in iyi olmasıydı. Akşam olmuş, hava kararmıştı. Ev halkı odalarına çekilmiş, uyku moduna geçmişti. Ender uyanır gibi oldu, bunu gören Kaya, Ender uyanmasın diye gözlerini elleri ile kapatıyordu.

          Bir sonraki sabah, Ender uyandığında kendisini daha iyi hissediyordu. Gözlerini tamamen açtığında Kaya'nın kendisini izlediğini fark etti. ''Erken mi uyanmış birileri'' dedi uykulu bir sesle, Kaya hayır anlamında kafasını salladı, ''hiç uyumadım ki''. Ender doğruldu, ''ne demek hiç uyumadım?!'', Kaya tüm gece onu izlediğini ve iyi olup olmadığından emin olmak istediğini belirtti, bu sözleri duyan Ender yumuşamıştı. Dün Kaya'nın ona söylediği sözler geldi aklına. ''Hayatım telefonumu verir misin Yıldız'ı arayacağım'' Kaya Ender'e telefonunu verdi. Ender rehberine girip Yıldız'ı aradı, bir kaç dakika süren konuşmalarından sonra Kaya lavaboya gitmek üzere ayaklandı. Ender bu fırsatı kullanıp Yıldız'a o gün eve gelmesini istediğini söyledi. Yıldız'ın verdiği pozitif cevap Ender'i sevindirmişti. Telefonu kapattılar. Ender gece standının üzerinde duran suyu aldı ve soluklana soluklana içmeye başladı. Kaya odaya geri girdi ''işe gitmemi ister misin? Eğer kötü hissediyorsan kalırım yanında'' Ender tekrardan bunu bir fırsat olarak değerlendirdi ve işe gitmesini istediğini söyledi, ''aşkım sen git, ben bugün evdeyim''. Kaya üzerini giyindi, Ender'in alnına narin bir öpücük kondurdu ve yola koyuldu. Yıldız ve Kaya evlerinin önünde karşılaştı, ''a-a Yıldız, beklemiyordum seni, Ender mi çağırdı?'' Yıldız'ın eli ayağı birbirine dolandı, elindeki eczane poşetini arkadınsa sakladı ve konuyu değiştirdi. Kaya kendi yoluna koyuldu, Yıldız'da içeri girdi.

          Kapı çaldı, Ender'in 'gir' diye seslenmesi ile Yıldız içeri girdi. ''Ya Ender sen bana bu hamilelik testini aldırdın da, daha yeni doktordan geldin öyle bir şey olsa doktorda görünürdü'', Ender ayağa kalktı, ''Şahika'nın olduğu dünyada her şey mümkün, hem Erim'e hem de Yiğit'e hamileyken yaşadığım semptomları yaşıyorum, eğer öyleyse geç olmadan öğreneyim'' dedi. Hamilelik testini açtı ve tuvalete girdi, Yıldız ortamı yumuşatmak için ''bak pozitif çıkarsa çığlık atma hah'' dedi. Ender tuvalete girerken istemsizce gülümsemeye başladı, böyle bir şeyin şansının olması bile içten içe onu sevindiriyordu. Ender tuvaletten çıktı ve testi masaya koydu. Ender'in ileri geri yürümesi ile Yıldız'da telaşlanıyordu. Aradan beş dakika geçti, Yıldız dayanamayıp testi kaldırdı, Ender telaş dolu gözlerle Yıldız'a bakıyordu. Yıldız testi geri bıraktı masaya, düz bir yüz ifadesi ile Ender' doğru yaklaştı, yeni biri ile tanışınca yaptığı gibi tokalaşma amacı ile elini uzattı, Ender şaşkınlıkla Yıldız'la tokalaştı. ''Merhaba Ender hanım, ben Yıldız, üçüncü çocuğunuzun teyzesi olmaktayım'' Yıldız gülmeye başladı, ''Endooooo hamilesinnnnnn!!!''

Yazardan not: dediğim gibi pazartesi kuralına uymaya çalışıyorum. Umarım beğenmişsinizdir. Bu ve bundan bir-iki bölüm sonra hikaye çok farklı bir form alacak. Aksiyon, kıskançlık, entirika, yalan ve aşk dolu bir serüven olucak. Ayrıca kardeşim (Valentiana) Aynı hikayenin (eğer fikrini değiştirirse başka bir senaryo da olabilir) ingilizcesini yazacak, aranızdan Amerikalı veya ingilizce bilen fanlar varsa okumanızı tavsiye ederim. Öpüldünüz :)

Tatlı YalanWhere stories live. Discover now