Beşinci Bölüm

1K 31 29
                                    

          Ender, elini bacaklarının arasına götürdü, Yıldız'da Kaya'da söyleyecek söz bulamıyordu. Elini yüzüne doğru çekti Ender, parmaklarındaki kanı gördüğünde daha çok titremeye başlamıştı. Aniden kalkan Kaya ile Yıldız'da ayaklanmıştı. Evdeki garsonlar mutfakta doluşmuş Şahika'yı arıyorlardı, olanların haberini alan Şahika adeta sevinçten uçacak hale gelmişti. Kaya, Ender'in ayağa kalkmasına yardım etti o sırada Yıldız son derece telaşla arabaya yöneldi. Arabayı Yıldız kullanırken Ender arka koltukta Kaya'nın kucağına yatmış göz yaşları döküyordu. ''Allah'ım nolursun bebeğime bir şey olmasın nolursun, lütfen'' Ender'in bu sözlerinden sonra gözyaşlarını tutamayan Kaya, karısının elini sımsıkı tutuyordu, bir şey söylemeye gücü yetmiyordu, neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayamaz hale gelmişti.

          Hastaneye vardıklarında arabadan Yıldız ve Kaya aniden indiler. ''Hemşire yok mu! Birisi baksın! Karım hamile kanaması var!'' Kaya'nın bağırmaları ile Yıldız, Ender'i arabadan indirdi. Bir takım doktor ve hemşire ellerinde sedye ile koşarak yanlarına geldiler. Ender bütün duygularını kaybetmişti, ne gözü görüyor, ne kulağı duyuyor ne de bir şey hissedebiliyordu. Sedyeyle kısa bir yolculuktan sonra Ender bir odaya varmıştı, yatağa yattı ve doktor son hızla ultrason malzemelerini hazırladı.

          ''Ender hanım hiç merak etmeyin, hamileliğin ilk haftalarında böyle kanamaların olması çok normal, bebeğiniz çok sağlıklı, ama prosedür gereği size bir kan testi yapmamız gerekiyor.'' Kaya derin bir 'oh' çekti. Ender elini yüzüne götürdü ve gözlerini ovuşturmaya başladı. ''Canım bak duydun mu iyisiniz bir şeyiniz yok'' Kaya rahatlamıştı. Yıldız yanda duran kağıt peçeteden bir kaç tane koparıp karnını ve kanı temizlemesi için Ender'e verdi. Kan testi yapıldıktan sonra üçü de doktorun odasına yöneldiler. ''Ender hanım şaşırtıcı bir şekilde kanınızda bilinmeyen bir madde var, bunun ne olduğu anca bir kaç gün sonra çıkar, eğer herhangi bir şey olursa bulunduğunuz yere en yakın acile gitmeniz veya 112yi aramanız yeterli olur.'' Ender anladığını belirtmek için başını salladı. Hastaneden çıkarken bir anda durdu. Beyaz elbisesinden geçen kanı gördü ''Yıldız ceketini verir misin, belime bağlayacağım''

          Bu sefer direksiyona Kaya geçmişti, Yıldız'ı eve bıraktıktan sonra Ender ve Kaya kendi evlerine doğru gidiyorlardı. Ender arka koltukta uzanmış dinleniyordu. Kaya ön koltuktan elini arkaya uzatmıştı, Ender sevdiğinin elini sımsıkı tutuyordu. Eve vardıklarında Erim açtı kapıyı arkasından Yiğit'de gelmişti ''canlarım ben bir duşa gireyim sonra sizinle konuşmam gereken bir konu var'' Ender, Kaya'ya çocuklarla kalmasını söyledi. Erim, Yiğit ve Kaya salonda takılırken, Ender ağır adımlarla banyoya doğru yürüyordu. Duştan çıktığında sevdiklerinin yanına gitti. Ender'in geldiğini görünce Kaya aniden ayağa kalktı, bu anlam veremeyen çocuklar hep bir ağızdan sormaya başladılar ne olduğu hakkında. Ender ve Kaya koltuğa oturdular, Ender bitkin olmasına rağmen onlara anlatıp konuyu uzatmamak istiyordu. ''Çocuklar sizin bir kardeşiniz olacak'' Erim'de Yiğit'de aynı anda birbirlerine baktılar, Kaya istemsizce gülümsemeye başladı. ''Nasıl yani Kaya abi ve senin bir çocuğun daha mı olacak?'' ''evet canım öyle'' Ender oğulları için gülümsemeye çalışıyordu. ''Ayyy desenize yeni bir heyecan geliyor evimize'' Yiğit bu cümlesi ile ayağa kalktı ve anne babasına sarıldı.

          Akşam olmuştu, ev halkı yemek yemek için salona doğru giderken Ender yatağa hazırlanıyordu. ''Bir tanem ben şimdi yukarı çıkıyorum, senin yemeğini alıp geliyorum'' Kaya'nın odadan çıkması ile birlikte Ender telefonunu eline aldı ''alo Yıldız, bugün olan olaylar sandığımız kadar basit değil, biliyorum saat geç ama nolursun, partiyi verdiğimiz eve git bi bak şüphelendiğin herhangi bir şey varsa ara.''

          Yıldız, partiyi verdikleri eve varmıştı, ilk önce bahçeyi sonra bütün odaları ardından banyoları teker teker incelemişti. En son mutfağa geldiğinde ne kadar iğrense de çöpe bakmaya karar verdi. Çöpün içinde sadece bir şişe vardı, şişeyi çöpten çıkardı ''zehir''. Şişenin içinden zehirin geri kalanı yere aktı. Ender'in içeceğine bunu kim döktüyse zehiri tam boşaltmamıştı, bu da Ender'in de bebeğin de yaşamasına sebep olmuştu.

Yazardan not: bir tanelerim umarım beğenmişsinizdir bu bölümü, eğer her hangi bir sorunuz, öneriniz vb varya yorumlara yazmayı unutmayın. Beni soracak olursanız daha iyiyim, ilaç alıyorum. Öpüldünüz :)

Tatlı YalanWhere stories live. Discover now