I./5. ║ Minden kezdet nehéz (de barátokkal azért könnyebb)

2.1K 169 427
                                    

Samantha nem emlékezett rá, hogy ébresztőt kért volna, mégis kapott — mégpedig egy narancssárga sipkás kísértet személyében

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Samantha nem emlékezett rá, hogy ébresztőt kért volna, mégis kapott — mégpedig egy narancssárga sipkás kísértet személyében. Szobatársai szitkozódásából arra következtetett, hogy ők is igazán meglettek volna nélküle. A tettes Hóborc volt, a kopogószellem, aki ezt a reggelt választotta arra, hogy minden roxfortos diáknak személyesen a fülébe trombitáljon. Éljen az év első tanítási napja...

Samantha azt hitte, ennél már nem jöhet rosszabb, de nagyot tévedett. A Griffendél házvezetője, McGalagony tanárnő ugyanis reggelinél kiosztotta az órarendjeiket, és mint kiderült, az elsősök idén dupla bájitaltannal kezdik a hétfőket, mardekáros évfolyamtársaikkal együtt. A két ház köztudottan ellenszenves viszonyban állt egymással, és ha ez nem lett volna elég, a hangulatot tetézte a nyirkos, sötét pincehelyiség és Perselus Piton „fenomenális" személye — így hívták a kampós orrú tanárt, aki előző este olyan csúnyán nézett Samanthára a tanári asztaltól.

A férfi most se lopta be magát a lány szívébe. Névsorolvasással kezdte az órát, és amikor a Jackson-lányhoz ért, gúnyosan horkantott. Aztán monológot tartott a bájitalok művészetéről, és hirtelen Samanthához fordult.

— Maga, Miss B...Jackson, vagy hogy az ördögbe hívják! Sorolja fel nekem a sárkányvér tizenkét felhasználási módját!

— Micsoda? — hökkent meg a lány.

— Talán süket vagy gyengeelméjű? Sorolja fel a sárkányvér tizenkét felhasználási módját — ismételte Piton lagymatag hangon, mintha egy értelmi sérültnek próbálná elmagyarázni.

A mardekárosok kuncogtak. Samantha összepréselte az ajkait.

— Nem tudom.

— Nem tudom, tanár úr — javította ki Piton. — Próbáljuk meg újra. Mivel kezdené a felejtés italának készítését?

— Öhm... először is, nem felejteném el kikészíteni a hozzávalókat és tüzet gyújtani az üstöm alatt — mondta leleményesen Samantha. Fred és George elismerően összevihogtak.

Piton szemmel láthatóan nem volt megelégedve a válasszal, mert folytatta a kérdezősködést.

— Mire használjuk a Kalapkúra-bájitalt?

— Hát... gondolom, nem kalapokat kúrálni.

Most már az egész csoport a szóváltásukon mulatott. Piton sajnos nem volt humoránál — mondjuk Samantha abban is kételkedett, hogy egyáltalán rendelkezik ilyen tulajdonsággal.

— Mégis hova a ménkűbe figyelt maga, Jackson kisasszony? — förmedt rá a tanár. — Az volt a kérdés, hogy MIRE használjuk a Kalapkúra-bájitalt, nem az, hogy MIRE NEM. Fogadni mernék, hogy bele se lapozott a bájitalkönyvébe. Ha pedig nem tud válaszolni, kíméljen meg a sületlenségeitől, és inkább csak feleljen annyit, hogy „nem tudom, tanár úr".

A Tekergő lánya - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now