„Love at First Page" de @gsroberta

77 3 2
                                    

Titlu:
        Nu ai început prea bine. O carte scrisă în română ar trebui să aibă titlul scris în română. Da, am văzut că ai pus în paranteză varianta românească a titlului, totuși, cea din limba engleză nu are ce căuta acolo și în niciun caz drept titlul principal.

Coperta:
        Mă bucur că ai apelat la un grafician priceput, totuși, pentru o carte de dragoste, cred că ai cerut ceva nepotrivit, dintr-un anumit punct de vedere. În sensul că, coperta aceasta e fără viață, fără culoare, iar faptul că ai ales să ceri o copertă alb negru pentru o lucrare în categoria dragoste, nu mi se pare că scoate în evidență povestea de iubire a protagoniștilor tăi. Ar fi fost de preferat să ai o copertă colorată și clară, așadar te sfătuiesc să ceri una nouă. Îți recomand cartea noastră de premades, dar dacă nu găsești nimic care să îți facă cu ochiul acolo, poți lăsa o comandă la magazinul grafic.

Descrierea:
       Descrierea ar trebui structurată în două fragmente, fiecare dintre ele având un alineat în fața lor, pentru a nu arăta obositor. Acest obicei al tău, de a avea paragrafe prea mari și lungi, l-am regăsit și pe parcursul cărții și nu e ceva de dorit.

Conținut:
     La primul capitol, în titlu, ai adăugat explicațiile „Pagini de jurnal și un nou început". În primul rând, dacă vrei să ai un titlu, trebuie să alegi unul dintre cele doua, nu să le pui pe amândouă. În al doilea rând, nu denotă seriozitate să ai un capitol cumva, iar celelalte altcumva, deci cel mai bine e să faci o alegere: ori pui titlu la fiecare capitol, ori nu pui deloc.

       Faci abuz de fontul înclinat și cel îngroșat. Acestea se folosesc rar, în anumite situații, așa că ar trebui să fii mai grijulie cu ele. Am înțeles de ce unoeri scrii italic, dar nu trebuie să întreci limita, și pe deasupra, nu văd vreun motiv bun pentru care ai scris bolduit.

       Am observat că nu ai alineate, iar acest lucru strică estetica cărții. Ar trebui să lași câteva spații libere înainte de fiecare fragment și înainte de toate replicile.

   Este necesar ca întotdeauna să lași un spațiu după orice semn de punctuație, dar niciodată înainte. Am văzut că unoeri te-ai abătut de la această regulă importantă. Însă să știi că regula include și punctele de suspensie, și liniile de dialog, la care am sesizat că nu ai lăsat un spațiu liber. De asemenea, se lasă trei steluțe pe mijloc, nu doar una sau trei în lateral.

       Ți-aș recomanda să descrii mai mult, iar aici mă refer în general, de la fizicul personajelor până la mimica acestora, dar și mediul exterior care îi înconjoară. Până la urmă, tu ai scris cartea din perspectiva masculină, așa că ai ocazia să dezvolți anumite aspecte pe care alții nu au cum. Faptul că o scrii din punctul lui de vedere, este un plus și ar fi păcat să nu te folosești de acest avantaj pentru a face lucrarea cât mai complexă.

Unele elemente au fost folosite și de alți scriitori, dar este de apreciat faptul că nu ai grăbit acțiunea, o greșeală întâlnită des. Pentru mai multe sfaturi cred că ți-ar fi de folos cartea noastră „Ajutor printre cuvinte", unde avem capitole special dedicate pe construirea personajelor și nu numai.

        În câteva locuri ți-au scăpat niște greșeli de tastare, dar din fericire, poți scăpa imediat de ele, dacă te hotărăști să editezi lucrarea.

Nota: 2, 6/5

Plata: follow permanent contului meu personal, SaraDoux și părerea ta sinceră, din care să reiasă faptul că ai citit, la cartea mea, „Otrava din vene"

— Sara

Critici IV |Finalizată|Where stories live. Discover now