24. rész

1.2K 55 0
                                    


Hirtelen ötlettől vezérelve elindultam megkeresni Olit. A konyhapulton ült, és meredt maga elé.

- Jól vagy? - Símotottam végig a vállán.

- Miért ne lennék? - Vonta meg a vállát - nem is érdekel az egész.

- Nekem nem úgy tűnik - szóltam aggódva.

- Csak tudod - fújta ki a levegőt - azt hittem, most az egyszer szerencsém lesz, nem minden lánynak csak a kis bábuja leszek - mondta keserűen. - Téged is csak azért próbáltalak védeni, hogy legalább az egyikőtöket sikerüljön - folyt le egy könnycsepp az arcán. Nem számítottam tőle ilyesfajta érzelemnyilvánításra, tulajdonképpen nem is értettem, mire gondol. Értetlenségemet látva folytatta - ha már Hannát nem bírtam megvédeni, legalább téged sikerüljön, de már nem vagy kislány, tudsz magadra vigyázni - öleltem magamhoz. - Amikor kiderült, hogy te meg Wins sokkal nehezebb volt az egyik legjobb barátomat utálni, nem is bírtam sokáig.

- Miért kellene utálnod Winst?

- Az eddigi összes barátodat ki nem állhattam és úgy éreztem, hogy ez kötelességem, nehogy elveszítselek téged is - nagyon sajnáltam szegényt, hiszen egy olyan dolog miatt van évek óta bűntudata, amiről nem is tehet. - Aztán rájöttem, hogy tőle egyáltalán nem kell védenem, hogy ő vigyáz rád, bár mint mondtam, erre már nincs szükséged.

- Nem is Sarah volt a baj, igaz? - Bazsajogtam rá.

- Ő már csak feltette az i-re a pontot - ingatta csalódottan a fejét. Nem gyakran mondom a bátyámnak, sőt szinte soha, de még nem is éreztetem vele, hogy mennyire szeretem és hogy milyen hálás vagyok, hogy van nekem.

- Ez nagyon cuki volt - törölgette a szemeit Alex a falnak támaszkodva.

- Te mióta állsz ott? - Nézett oldalra Oli.

- Te - mutattam felé - még jössz nekünk valamivel.

- Hát jó - vonta meg a vállát - én elviszlek moziba, de tudnod kell, hogy nem vagy az esetem - mért végig, mire felröhögtem.

- Nem az, te hülye - boxoltam izmos vállába. - Mikor ismerhetjük már meg végre a szerencsést?

- Mond nektek valamit a Budapest Pride? - Harapott alsó ajkába.

- Megyünk a Pride-ra? - Jelent meg Dina tapsikolva.

- Szerintem nem értetted Alex mondandójának a lényegét Dínó - lépett be a konyhába Wins, mire a szőke lány egy halálos pillantással jutalmazta.

- Ti mind hallgatóztatok? - Szörnyülködtem.

- Nem mind - lépett elő Ben is - Sarah a fürdőszobába zárkózott.

- Baszki - suttogta alig hallhatóan a bátyám, majd kiment a helyiségből, otthagyva minket, akik csak pislogtak, mint hal a szatyorban és fel sem fogtuk, mi történik körülöttünk.

Az a bizonyos nyárWhere stories live. Discover now