UNUTMAK

45 2 6
                                    

Unutsaydık keşke bazı şeyleri.

Sevmeyi unutsaydık bir an mesela. böyle tutkulu, delicesine, içimizden taşarcasına sevmeyi.

Sarılmayı unutsaydık keşke. o zaman yalnız gecelerimiz daha çekilebilir olurdu. sahilde oturduğumuzda bir kol aramazdık belimizde. sol tarafımızın boşluğu bu kadar koymazdı o zaman.

Vermeyi unutsaydık arada. herşeyimizi paylaşmazdık belki o zaman. biraz bencilce yaşayabilirdik hayatı. almadıklarımızla boşalmazdı içimiz.

Özlemeyi unutsaydık toptan. hiç özlemeseydik mesela. sevmeyi, sevilmeyi, sarılmayı, sevdiğimiz kişiyi. o zaman daha yaşanabilir olurdu belki hayat. o zaman göğsümüze bütün ağırlığıyla oturmazdı kimsenin yokluğu.

Kendimiz olmayı unutsaydık. o zaman herşeyimizi değiştirebilirdik. istersek bencil olurduk, istersek sevmezdik, istersek özlemezdik.

Unutmak insana verilen en büyük hediye belki. ama ne yaparsa yapsın unutamıyor insan kendini.
#acemiyazar

Yine her zaman ki gibi tek başıma sahilde oturuyordum. boş boş insanlara bakarken yanıma yaşlı bir teyze oturdu. bir süre birbirimize aldırmadan öylece sustuk. kucağındaki çantayı sıkıca kavramış eliyle de sürekli yanaklarını sıkıyordu. biraz oturduktan sonra elindeki simitten bir parça koparıp bana uzattı. tebessüm ederek aldım. sonra da o unutamayacağım konuşmayı başlatacak soruyu sordu.

- neden burada oturuyorsun?
- hoşuma gidiyor.
- sevgilinden ayrıldın dimi?
- hayır teyzecim. aradan gelirim ben buraya.
- sen benim torunum yaşındasın. hem simidini ye hemde dinle beni. on yedi yaşında evlendim. aşkla meşkle uğraşacak zamanım bile olmadı. küçükken babamızdan para alırdık. eve erzak almak için. sırtıma bir sepet takıp bakkalın yolunu tutardım. lazım olanları aldıktan sonra bakkaldaki çocuk her defasında sepetime bir avuç sakız atardı. bir iki derken bende sakıza kanıp sevdim o çocuğu. sonra askere gitti. daha da gelmedi. sonra da beni süleymanla evlendirdiler. çocuklarım oldu, büyüdüler, evlendiler torunlarım bile oldu. hala aklıma gelir o çocuk. acaba yaşıyor mu? derim. bir şey yapacağımdan değil hoş. yaşlı kafası işte :)
- bu hikayeyi süleyman amca biliyor mu?
- öldürür beni :)
- :)

unutmak için zamana ihtiyaç duyanlara gelsin.

#herbirisi
03.07.2012

EKŞİDEN SEÇMELER Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin