prologue

1.8K 138 106
                                    

If it burns I'll keep fueling the same dream
If you fall I'll remember to save game
I don't want your remedy.




🎨🎨


Chanyeol başlarda sadeliğinden dolayı gerici bulduğu ama zamanla eviymiş gibi benimsediği odada bakışlarını gezdirirken iç çekti. Neden hala psikoloğa geldiğini kendi bile bilmiyordu. Çocukluğundan beri sahip olduğu bir alışkanlıktı ve sanki hala psikoloğa gitmeye mecbur edilen çocukmuşçasına devam ettiriyordu bu alışkanlığını.

"Dün gece nasıldı?" diye sordu Sarah huzur veren sesiyle. Chanyeol bazen kadının sesinin bu kadar huzur verici olmasını çok sinir bozucu buluyordu.

"İyiydi," diye kısa bir cevap verdi Chanyeol.

"Yine Remedy'yi gördün mü rüyanda?"

"Elbette," dedi Chanyeol sanki dünyanın en saçma sorusu sorulmuş gibi bir tavırla. Chanyeol'e göre bu çok gereksiz bir soruydu zaten. Kendini bildi bileli rüyalarında Remedy'yi görürdü. Daha önce onun olmadığı bir rüya görmemişti.

"Bana rüyanı anlatır mısın lütfen?" diye sordu kibarca Sarah. Chanyeol gözlerini devirmekten kendini alamadı. Sarah bilinç altını inceleyerek Remedy'yle ilgili bir şeyler bulabileceğini sanıyordu ama Chanyeol yanıldığını çok iyi biliyordu. Daha önce gittiği psikologlar da denemişti ama bir sonuca varamamışlardı. Chanyeol normal insanlar gibi o dönem içerisinde yaşadıklarına göre şekillenen ya da bazen tamamen saçma sapan kurgular içeren rüyalar görüyordu. Normal insanlardan tek farkı her rüyasında mutlaka Remedy'nin de olmasıydı. Her seferinde farklı bir rol üstleniyordu Remedy ama asla değişmeyen iki özelliği vardı: yüzü daima aynıydı ve rüyalarında her zaman Chanyeol'e yardım ediyordu.

"Rüyamda fizik sınavında kopya çekmeye çalışıyordum ama hazırladığım kopya kağıtlarını bulamıyordum bir türlü." dedi en sonunda Chanyeol. Kadını ikna etmeye çalışmasının bir yararı yoktu, doğrudan istediğini verecekti ona.

Sarah'nın kaşları çatıldı. "Sen lisede fizik dersi görmedin."

Chanyeol sakince kafasını salladı. "Geçen gün kuzenimin fizik sınavı vardı. Onunla sohbet etmiştik bu konu hakkında. Bu yüzden böyle bir rüya görmüş olabilirim."

Sarah kafasını sallarken önündeki deftere notlar aldı. Kafasını defterinden kaldırdıktan sonra "Remedy rüyana nasıl dahil oldu?" diye sordu. Elbette konu ona gelecekti.

"Önümde oturuyordu." dedi Chanyeol. Rüyasını hatırlarken gülmek istedi. Gerçekten lisede hep bu şekilde geçerdi dersleri, hiçbir zaman çalışkan bir öğrenci olmamıştı. "Notlarımı bulamadığımı fark ettiğinde kendi kağıdıyla benimkini değiştirdi. Ben de onun adını silip kendiminkini yazdım."

Sarah'nın gözleri parıldadı. "İsim kısmında tam olarak ne yazıyordu peki, hatırlıyor musun?"

Chanyeol kafasını iki yana salladı. "Sadece Remedy yazıyordu, soyadı yoktu."

"Anladım," dedi Sarah tekrar defterine dönerken. Chanyeol, kadın gözlerini deftere indirmeden önce gözlerindeki parıltının söndüğünü görmüştü. Ufak bir ipucu arıyordu kadın umutla.

"Benim deli olduğumu mu düşünüyorsun?" diye sordu Chanyeol kısa bir sessizliğin ardından. Kadının yüz ifadelerini dikkatle inceliyordu.

"Elbette öyle düşünmüyorum." dedi Sarah samimiyet dolu bir sesle. "Yalnızca Remedy'nin bilinç altında takılı kalmış biri olduğunu düşünüyorum. Onu bulmak istiyorum Chanyeol."

Chanyeol kafasını sallamakla yetindi. Sarah'nın doğru söylediğini biliyordu ama haksız olduğunu da biliyordu. Remedy, Chanyeol'ün daha önce gördüğü biri değildi. Hatta belki Remedy gerçek biri bile değildi, bilinç altı öyle birini uydurmuştu. Onu aramak çok anlamsızdı. Chanyeol her gece rüyasında farklı rollere bürünen Remedy'ye tüm kalbiyle bağlanmıştı çoktan ve onu sadece rüyalarında gördüğü kişi olarak seviyordu.























kurgu cold'dan remedy şarkısını dinlerken şekillendi zihnimde, bu yüzden tüm hikayeyi bu şarkıya ithaf ediyorum. medyaya ekledim, dinleyebilirsiniz efendim.

ufak bir not: hikaye fantastik-bilim kurgu türünde değil. artı olarak daha önce hiç görülmeyen birinin rüyada görülmesinin imkansız olduğunu da biliyorum ancak bu bir kurgu, lütfen garip yorumlar atmayın :D

sınavdan sonra bölümleri fişeklerim. sizi seviyorum 🍓

remedy [bbh+pcy]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin