Düğüm-8

659 30 1
                                    

Masada hiçbir şey eksik değildi. Etler kavrulmuş, kırmızı şarap açılmıştı. Balzamik sirkeli salata masanın tam ortasında duruyordu. Yemek yapmayı beceremediğinden masada çok çeşit yoktu ama masa kesinlikle şıktı. En güzel elbiselerinden birini giymişti. Kocasını bugün çok güzel ağırlayacaktı.
Mehmet eve geldiğinde bu hazırlık karşısında şaşkına döndü. Mumlar bile yakılmıştı. Genelde hazır yedikleri yemekler yerine karısının özenle hazırladığı sofrayı görünce şaşkınlıktan neredeyse dili tutuluyordu. Her zaman ki salaş pijamalar yerine Efsun elbise giyip makyaj yapmıştı. Kocasını öptükten sonra kulağına fısıldadı.
"Geciktin." O esnada yine kocasının gömleğinin iç tarafında sarı bir saç teli gördü. Ama bugün zamanı değildi. Yine bir kıskançlık kavgasına gerek yoktu. Bu geceyi mahvetmeyecekti. Bu kadar hazırlık tesadüf eseri orada olan bir saç teli yüzünden mahvolmayacaktı.
"İşlerim uzadı biraz özür dilerim. Müvekkilimin biri son anda..."
Mehmet sözlerini tamamlamak isterken Efsun eliyle kocasının dudaklarını kapattı. Bunu pek çok filmde görmüştü ve hep yapmak istemişti.
"Sorun değil."
Yemeklerini yedikten sonra beraber yatak odasına çıktılar.
İkili dans ederlerken Mehmet'in suratı asıktı. Efsun onun bu romantizm bilmez hallerine sinir oluyordu.
"Gece gece nereden çıktı bu dans olayı."
"Mızmızlanma." Dedi Efsun.
"Bari telefona çekmeseydin." Dedi Mehmet.
"Dursun, belki İnstagram'a atarım." Dedi Efsun. Mehmet sinirlendi. "Aklından bile geçirme." Mehmet gerçekten sinirlenmişti. Dans ederken aciz göründüğünü hisseden her erkek gibi bir tepki verdi. Efsun'un biraz suratı asılsada bunu pek belli etmedi. Bu geceyi hiçbir şey mahvedemeyecekti. Telefondaki kaydı sonlandırdı.
"Sana bir haberim var." Dedi Efsun. "Önerdiğin şu çocuk sahiplenme fikrini tekrar düşündüm." Mehmet'in gözleri parladı. "Eee..."
"Sanırım artık ben de istiyorum."
Mehmet mutlu bir şekilde karısına sarıldı. Heyecandan içi içini yiyordu. "En kısa zamanda daha detaylı konuşup bunu halledelim." Dedi Mehmet. "Ama şimdi gerçekten kutlama zamanı. Şarabı alıp geliyorum."
Dans olayına kadar bayağı bir eğlenceli vakit geçirmişlerdi. Telefona çekme meselesi biraz can sıksada çocuk haberi iyice her şeyi unutturmuştu.
Efsun odada yalnız kalınca şöyle bir dolandı. Tabloya baktı. Bu kız sanki biraz daha mutlu gibiydi bugün. Saatin ilerlediğinin farkındaydı ama bakmak istemedi. Yatağa yattı. Eşini beklemeye başladı. Saat yine gecenin üç buçuğuna gelmişti.

Beğendiğiniz bölümleri hemen aşağıdan oylayabilir, değerlendirmelerinizi yazabilirsiniz. Yazdığım diğer eserlere de göz atabilir, yazdıklarımdan haberdar olmak için takip edebilirsiniz.

GÜVEN OYUNU (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin