19. POGLAVLJE

208 7 1
                                    

Probudila sam se oko 5 sati ujutro. Na sekundu mi je srce prestalo kucat kada sam vidjela Krisa kako mirno spava. Sada je okrenut prema meni i idalje smo zagrljeni, ne znam više na čemu smo, sada se volimo-sada smo hladni jedno prema drugom. Ustala sam i poslala Marcusu poruku, dok sam čekala da dođe umila sam se u kupatilu. Mama ide na posao u 6 prva je smjena, ja i Kris smo ovaj mjesec druga. Iako mj je bilo žao morala sam ga probuditi. Drmala sam ga sve dok nije ustao i promrmljao "budan sam", nasmiješila sam se njegovom grubom glasu, pitam se kako bi bilo kada bi se svako jutro budila pored njega. Čula sam auto ispred kuće i tiho smo se išunjali, na polju je bilo hladno, drago mi je što se Kris nije bunio kada sam mu rekla da bježimo.

Olivija je već bila budna, pozdravila se sa Krisom, dala nam jakne a ja i on smo se uputili ka Stanici. Bilo je sve toplije, Stanica je bila pusta, još nema nikog, što je bilo dobro. Ušli smo u sobu u kojoj smo razgovarali prije skoro dva mjeseca, sjeli smo na pod a ja sam iz ruksaka izvadila heroin i cigare.
-"Zar ćeš ovako rano heroin?" Upitao je.
-"Želim da se odviknem, ustvari nisam ovisna niodčega, samo želim da prestanem za sva vremena." Kada smo ušmrkali sav heroin naslonili smo se na zid, i svako je ušao u svoj svijet. Nisam sigurna da li sam sanjala da je on rekao da me voli, ili je to stvarno rekao, ne sjećam se, bila sam u nekom polusnu. Srećom sjetila sam se da uzmem sendviće koje je Olivija napravila, ona uvijek ustaje rano. Kada smo pojeli sve sendviče, uzeli smo po cigaru i započeli razgovor.

-"Ja želim da vidim svoju mamu, otićemo do te kuće gdje se trenutno nalaz", ispustio je dim.

-"Uredu, a otkud tebi onolika kuća?"

-"Tu je živio neki bogat čovjek, ubio sam ga sa tvojim roditeljima, sklonio dokaze i napravio da sve to izgleda kao samoubistvo, onda se kuća prodavala od strane njegove porodice, ja sam prodao auto i skupu ogrlicu i kupio kuću.", uvijek se naježim pri pomisli da on ubija nekoga. Pomislila sam na onaj san od neku noć. Vjerovala sam mu, pa sam mu ispričala za Oliviju i maminu avanturu.

-"Čekaj, pa ti si meni ispričala malo drugačiju priču u mojoj kući".

-"Jesam, ali ovo je prava istina, Olivija mi nije prava sestra, a moj tata je toliko volio mamu da mu nije smetalo da bude sa njom iako djete koje nosi nije njegovo", bacila sam opušak na drugi kraj sobe, "A Olivija mi je dužna objašnjenje što mi nije odma istinu rekla". Uzdahnula sam glasno na šta se on trznuo i zagrlio me. Iako je sasvim toplo postalo, meni se tijelo naježilo skroz. Pogledala sam ga u oči

-"Hvala ti što si idalje tu za mene, hajmo sada kućama, pa se vidimo u školi, posle te vodim kod Ane". Klimnuo je glavom i poljubio me u čelo. Nadam se da ćemo biti zajedno, pravi par, nadam se da ćemo riješiti sve probleme.

Dok Okivija mirno sjedi na mom krevetu, ja bijesno hodam po sobi gore dole.
-"Zašto mi nisi rekla istinu, 'bila sam drugačija od ostale djece pa su me strpali u dom'", imitirala sam je.

-"To je istina, bila sam drugačija, mada su me strpali u dom jer samo malo išarala nožem tvog oca ništa strašno", nasmijala se. Ona mora da se šali, ništa strašno?

-''Usput saznala si to sama, i grozno se osjećaš, tako sam se i ja osjećala, saznala sam sama i osjećala sam se grozno", dosadilo mi je njeno brbljanje pa sam na nju bacila prvi komad odjeće što mi je došao pod ruke. Pucajući od smijeha, izašla je iz sobe i ostavila me da se spremam za školu.

-"Hej Karin", pozdravila sam se sa njom. Ne družimo se kao prije ali izmjenimo par riječi prije početka časa. Primjetim da ka nama ide one Tri Kučke, u posljednje vrijeme me maltretiraju zbog Krisa, on je ,navodno, njihov.
-"Pa vidi koga to imamo ovdje, dvije raspaduše, ha, baš mi je drago što je Kris izabrao mene, bila sam glupa kada sam mislila da leti za tobom", rekla je Lana, ona je najgora.

Zašto Baš On? 🔚Where stories live. Discover now