3.

49 10 4
                                    

I'm tired of this place, i hope people change

Hoseok's POV
Ďalší bezvýznamný deň, ďalší deň premárnený premýšľaním a strachom z budúcnosti.
Po stretnutí s hlavnou hviezdou našej školy Min Yoongim mi ostalo doplaču.
Kiež by som bol tak úspešným a známym. Všetky problémy by sa razom vyparili. Snívaj ďalej Hoseok.

Kráčal som so sklonenou hlavou až ku mne domov. Dá sa toto miesto nazvať domovom? Jemne som pokýval hlavou a odomkol vchodové dvere.
Všade vládla tma a ticho . Môj byt nevyzeral práve najlepšie ale bolo mi to úprimne jedno. Žijem sám odkedy, odkedy.
Kútiky sa začali plniť slanými slzami a neprestajne padali na zem.
Vzchop sa Hoseok. Musíš sa pripraviť.

Po mučivých dvoch hodinách som opúšťal miesto, ktoré nazývam domovom a vybral sa do polorozpadnutej budovy.
Bar Besamé je na pokraji zrušenia a predania ale napriek tomu tu pracujem a snažím sa zarobiť aspoň niečo na prežitie. Niečo mi posiela staršia sestra ale nestačí to na pokrytie školného a základných potrieb. Môžem si za to sám. Keby niet mňa, všetko by ostalo po starom a žil by som pokojný život po boku skvelej rodiny.
Lenže Boh má pre nás prichystaný iný osud, nie vždy ideálny a taký, po ktorom túžime.

Moju zvyčajnú prácu prerušil jeden postarší pán. Slizko po mne pozeral a neprestával si objednávať pitie. Snažil som sa ho ignorovať ale začínalo to byť naozaj nepríjemné.
Presunul sa bližšie ku mne a zašepkal:
,, Krásavec, nezašli by sme po práci ku mne? Dobre by som ti zaplatil,, mrkol po mne a očakával odpoveď.
Čo som mal spraviť? Peniaze sa vždy zídu a nie je to niečo, na čo nie som zvyknutý.

Nenávidel som sa za to, že som súhlasil. Nenávidel som sa, keď sme spoločne nastúpili do auta. Nenávidel som sa, keď sa ma dotkol. Nenávidel som sa, keď mi ubližoval. Nenávidel som tie špinavé peniaze, ktoré mi hodil k poloroztrhnutému tričku.
Ale musel som nejak v tomto svete prežiť, aby som naplnil sen, po ktorom tak dlho túžim.

Po dvoch hodinách ma z toho otrasného miesta vyhodil a ja som sa rozhodol pre krátku prechádzku popri rieke Han. Ako dieťa som toto miesto miloval, vždy sme so sestrou kŕmili kačky a skúšali, kto najďalej dohodí kamene.
Bola a stále je mojím všetkým, ale rozhodla sa pre iný život. Bezomňa. Nemohol som ju okrátiť o ďalšie chvíle života. Som rád, že na mňa myslí aspoň po tej finančnej stránke. Naše vzťahy sa za tie roky zhoršili a nie je nič smutnejšie, ako sa vzdialiť s niekým tak blízkym.

Moje depresívne zmýšľanie prerušili hlasné kroky. Ak sa ma niekto pokúsi prepadnúť, ďalej to už nezvládnem.

Ten niekto nebol zlodej ale môj osobný nepriateľ Min Yoongi. Nevyzeral práve triezvo, preto som sa pokúšal čo najskôr újsť. Ale čo čert nechce, ten krpec ma dobehol. Skvelé.

,, Hej, červenovlasý, myslím, že mi dlžíš ospravedlnenie!'' zakričal za mnou poloopitým hlasom. Prosím, nestojím o zbytočné doťahovačky. Chcem svoju posteľ, lieky a pokoj.

Zastal som a čakal, čo odomňa práve Min Yoongi môže chcieť. Čo som ale nečakal bolo, že sa začne nekontrolovateľne smiať. Čo ak je na drogách a ublíži mi?

,, Prepáč, keď mne príde strašne vtipné, aký som malý,, neprestával a smial sa ďalej. Vážne tu strácam čas s týmto človekom.?

,, Niekto tam hore ma musí mať veľmi rád, keď ťa stretnem zrovna teraz. V opitom stave,, odvetil som a čakal, kedy sa otočí a nechá ma kráčať ďalej.
Ten idiot neprestal otravovať a aby toho nebolo málo, rozplakal sa predomnou ako malé dieťa.
,, Prečo plačeš sakra? '' otrávene som sa opýtal.
Takto to pokračovalo ďalej a už som vážne strácal všetky nervy. Už vie moje meno, čo som vážne nechcel prezradiť. Všetko malo ostať ako predtým a Min sa o mne nemal dozvedieť.
Moje vnútro zožieral pocit žiarlivosti. Bol som rovnako dobrý ako on. Dával som do tanca celé moje srdce. Je to jediné, čo ma udržuje pri živote. Tak prečo som v očiach profesorov len priemerný študent?

The Opposite //SOPE//Where stories live. Discover now