Seviyorum seni!🙊

640 53 98
                                    

Ben hala kapının önünde mal gibi sırıtırken birden dışarıdan biri bağırdı. Kafamı kaldırdığımda Hayriye teyze olduğunu görüp göz devirdim. O da bağırmaya devam etti.

"Kııızzz Açelyaa! Bu yakışıklı çocuğu sonunda ikna ettin heee evlenmeyee! Anası mı o gelen?! Kızzzz yoksa istemeye mi geldilerr?!? ABOVV!" dediğinde devirdiğim gözlerimi hayvan gibi pörtlettim. Allahım bu Hayriye teyze bütün mahalleye bu haberi yayar hatta üstüne ben iki çocuklu anne bile olabilirdim. Olayı sabotaj etmek için birden bağırmaya başladım.

"Yooook Hayriye Teyzee! Ne istemesi?!? Yemeğe geldilerr sende! Allah iyiliğini versin!" dediğimde inanmamış bir şekilde konuşmaya devam etti.

"Yoook yook! Belli istemeye gelmişler seni! Yoksa sen böyle güzel giyinmezsin!"dediğinde kaşlarımı çattım. Aaaaaa neden güzel giyinmez mişim beee?!?? Allah Allah! Bütün dedikodu olasılıklarını boşverip konuşmaya başladım.

"Hayriye Teyzee saklamaya çalıştık ama senden de kaçmıyor! Biraz hızlı evlenmek zorunda kaldık işte! Anlarsın yaa!"dediğimde gözlerini kocaman açıp dudaklarını dişlerinin arasına aldı. Bende bıyık altı gülüp devam ettim.

"Amann bak sakın kimse duymasın Hayriye Teyze! Aramızda kalsın tamam mı?!"dediğimde kendinden emin bir şekilde konuşmaya başladı.

"Ay anladım kızım anladım! Hiiiç sevmem zaten dedikoduyu bilirsin! Aramızda!" dediğinde tanımasam inanacaktım! Allahım yarabbim yaaa! Yedi mahalleyi birbirine sokar üstüne hiçbir şey yapmamış gibi kenara çekilir izlerdi Hayriye Teyze! Bir de dedikodu sevmem diyor heee sen onu külahıma anlat!

Bende yüzüme üzgün bir ifade koyup içeri girdim. Tam kapıyı kapattacakken Hayriye Teyzenin Nurgül Teyzeye 'Kızz Nurgül' diye bağırdığını duymuştum. Sinsice sırıtıp içeri doğru yürümeye başladım. Odaya girdiğimde birden Asiye Teyze bağırmaya başladı.

"Açelyaaa kızımm! Gel böyle yanıma oturr!" Deyip eliyle yanındaki yere iki kere vurdu. Yüzüme kondurduğum şirin gülümsemeyle birlikte oraya doğru yürümeye başladım. Asiye Teyze ve Sanem ablanın arasına oturduğumda direk karşımda kokarca vardı. Ona da pis pis sırıttıktan sonra kafamı Asiye Teyzeye çevirdim. Sonra da konuşmaya başladım.

"Nasılsınız Asiye Teyzecim görüşmeyeli?" dediğimde kocaman gülümseyip konuşmaya başladı.

"Ayyy iyiyiz kızım iyiyiz! Sizi gördük çok daha iyi olduk!" Dediğinde bende şirince gülümsedim. Allahım yüz kaslarım böyle şirin gülümsemelere alışık değil! Yardım ettt! Kafamı hafifçe Sanem ablaya çevirdiğimde o da gülümseyerek bana bakıyordu. Sormama fırsat vermeden hemen konuşmaya başladım.

"İyiyim Açelyacım iyiyim! Siz nasılsınız?!" dediğinde benim cevaplamama fırsat vermeden babaannem konuşmaya başladı.

"Biz de çok iyiyiz Sanem kızım! Vallahi sizler için bir sürü hazırlık yaptık!" dediğinde yine herkes gülümsedi. On saniyelik sessizlikten sonra kokarca konuşmaya başladı.

"Sizler iyisinizdir umarım Sevda Teyzecim?" dediğinde annemin cevaplamasına fırsat vermeden bağırmaya başladım.

"EVETTT!! Herkes aşırı aşırı! duble iyi olduğuna göre başka muhabbete geçiş yapalım artıkkk! Yoksa bayılacağım!"dediğimde annem gülümsemeyle karışık senin ağzına sıçıcam diyordu. Bende ona tatlı tatlı gülümsedikten sonra herkes kendisine partner bulup konuşmaya başladı. Sanem ablayla Minel ne konuşuyordu bilmiyorum ama baya dikkatliydiler! Durrr laaa bunlar doktordu dimi?!? Şimdi anladım.

Bütün herkesi tek tek süzdükten sonra gözlerim beni süzmekle meşgul olan kokarcanın gözlerinde kaldı. Ayyyy ne romantik amaaa! Gözlerimi kısıp sen hayırdır dercesine kaşlarımı kaldırdım. O da bana bakıp pis pis sırıttı. Sonra ağzını oynaştırıp 'Hiiç!' Dedi. Onun taklidini yaptıktan sonra kocaman dil çıkardım. O da bana bakıp çirkin surat yaptı. Bunu yapınca bende birden ayı gibi gülmeye başladım. O da gülmeye başladığında bütün herkes konuşmayı kesip bize bakmaya başladı. Bunu fark edince birden düzeldim. Kokarca da düzeldiğinde ikimizde gülmemek için zor duruyorduk. Biz hala birbirimize bakmaya devam ederken annem konuşmaya başladı.

MALAFOBİK Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin