43.Νέος κύκλος

639 73 10
                                    


«Άννα !»φώναξε ο Άλκης καθώς άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος . Τα φώτα στο σαλόνι ήταν σβησμένα ωστόσο ήχοι ερχόταν από την κουζίνα .

«Μείνε εκεί !»του φώναξε δυνατά και εκείνος παρέμεινε πράγματι στην θέση του χωρίς να κουνηθεί . Κάτι ετοίμαζε πάλι η Άννα του ...

Ποιος θα του έλεγε όμως πως αυτό που ετοίμαζε ήταν ... ιδιαίτερο !

Πήρε προσεκτικά την πιατέλα με τις πατάτες στο χέρι της και προχώρησε μέχρι την τραπεζαρία . «Άναψε το φως !»τον διέταξε βιαστικά . Το χέρι της είχε πάρει φωτιά . Οι πατάτες ακόμη ψήνονταν με την μόνη διαφορά ότι εστία είχε γίνει η τρυφερή παλάμη της . Πέταξε την πιατέλα άτσαλα πάνω στο ξύλινο τραπέζι και φυσηξε με μανια το χέρι της .

«Ρε Άννα !»την μάλωσε ο Άλκης . Πέταξε τον σάκο του στην άκρη και περπάτησε δίπλα της . Έπιασε το χέρι της στο δικό του και το κοίταξε προσεκτικά . Είχε απλά κοκκινησει , τίποτα σοβαρό ! «Τι είναι όλα αυτά ; Έχουμε επέτειο και δεν το θυμάμαι ;»την πείραξε και εκείνη γέλασε .

«Όχι !»είπε θεατρικά . «Ωστόσο έχουμε επισκέψεις !»τον ενημέρωσε .

«Τι επισκέψεις ;»ρώτησε .

«Την αδερφή σου και τον αδερφο μου !»δήλωσε τραγουδιστά .

«Πως και έτσι ;»αναρωτηθηκε . Η Άννα ανασηκωθηκε στις μύτες των ποδιών της και άγγιξε σχεδόν με τα χείλη της το αυτί του .

«Έκπληξη !»Ψιθύρισε σιγανά και έπειτα έστρεψε το πρόσωπο στο δικο του χαρίζοντας του το αστραφτερό της χαμόγελο . «Ελπίζω μόνο ... ευχαριστη !»είπε αινιγματικά .

«Ξέρεις ότι σιχαίνομαι τις εκπλήξεις έτσι ;»της είπε σουφρώνοντας τα χείλη του .

«Κάνε μια εξαίρεση για σήμερα !»τον παρακάλεσε γλυκά .

«Έτσι όπως το ζητας ... δεν έχω άλλη επιλογή !»την τσίμπησε στα πλευρά και εκείνη αναφώνησε ρίχνοντας του ένα δολοφονικό βλέμμα .

«Άντε έλα να με βοηθήσεις , θα έρθουν όπου να'ναι !»του είπε εν τέλη και εκείνος ξεφυσηξε βαριεστημένα . Ωστόσο δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ακολουθήσει τις εντολές της μέλλουσας γυναίκας του και μάνας του παιδιού του .

«Ποιος θα τα φάει όλα αυτά μωρό μου ;»αναρωτήθηκε βλέποντας τις δημιουργίες της απλωμένες στον πάγκο . «Εμείς οι πέντε !»του πέταξε την πρώτη σπόντα όμως ο Άλκης δεν το σχολίασε ! Προφανώς υπέθεσε πως ο πέμπτος καλεσμένος ήταν ο μικρός Αντρεας ... όμως έπεφτε πολύ έξω .

Μια στιγμή αρκεί ... Where stories live. Discover now