2

21 4 0
                                    

Mergeam prin intuneric, nu stiam daca voi gasi ceva sau nu, dar mergeam, chiar daca nu imi mai simteam picioarele.

"Cat mai trebuie sa merg..pana ma trezesc?" imi spuneam in gand, deja satula sa merg cu picioarele prin apa rece ca gheata fara sa gasesc ceva.

Tot ce vedeam erau micile valuri pe care le faceam pe suprafata apei atunci cand paseam, acestea fiind conturate de acea lumina alba si neobisnuita care ma urmarea la tot pasul. Cu cat mergeam mai mult in fata aveam impresia ca imi aud vocea, acompaniata de cea a Rheei, ceea ce ma facea sa cred cu tarie ca tot ce se intampla e un vis "sau am innebunit, una din doua". Ma auzeam vorbind cu Rhea, dar nu puteam intelege despre ce vorbeam sau de unde venea sunetul.

Ma saturasem sa merg, asa ca stateam pe loc si analizam de jur imprejur cu speranta de a vedea ceva. Intr-un final am distins niste raze fine de lumina, care semanau mai degraba cu niste dungi luminoase care formau un dreptunghi. Am inceput sa grabesc pasul deoarece uram sa fiu in continuare inconjurata de un nimic infinit.

Cand am ajuns mai aproape de acele raze de lumina am putut sa imi dau seama ce se afla in fata mea.O usa.

Nu inteleg ce cauta o usa in mijlocul nicaierului. Nu intelegeam cum in spatele acelei usi putea sa fie o sursa de lumina, dar m-am apropiat mai mult de acea usa si am vazut ca pe aceasta era un semn pe care scria "#0000056". In spatele usii puteam sa o aud pe Rhea cum injura o musca "tipic ei".

Mi-am incercat norocul si am apasat pe clanta. Am putut auzi sunetul usii deschizandu-se. Tot ce am vazut in continuare a fost o lumina alba, orbitoare, la care ochii mei parca nu se puteau obisnui.

Dintr-o data incep sa o aud pe Rhea strigandu-ma, ceea ce ma face sa ma trezesc. M-am ridicat din pat, totul era normal, dar picioarele mele erau amortite si reci, de parca as fi stat toata noaptea cu ele in apa rece, ceea ce face ca situatia sa fie mai ciudata cand ma gandesc la ce vis am avut. Geamul meu era inchis, iar usa de la camera deschisa larg. Mi-am luat telefonul de sub perna si ma uit la ora:"07:10am"

-Rhea? strig in speranta sa nu fi auzit iar voci.

-E jos, i-am deschis eu, il aud pe Gerard strigand din camera lui.

Imi iau niste sosete si un halat pe mine pentru ca in ciuda caniculei de-afara, mie imi era extrem de frig. Cobor jos unde ma astepta Rhea, cu omleta deja pe farfurie.

-Ce dracu faci fa cu halatul ala pe tine? Sunt 30°C afara! spune Rhea indreptand o furculita spre mine.

-Nu stiu, imi e super frig, m-am trezit cu picioarele de parca as fi stat toata noaptea cu ele in apa rece, ii spun luandu-i furculita din mana si asezandu-ma la masa.

-Pai e de inteles daca dormi cu geamul deschis...vrei din energizantul meu?

-Lasa-ma ma cu energizantele tale, ultima oara cand am baut unul intreg n-am mai dormit bine 2 zile.

N-a mai zis nimic, dar a inceput sa rada, probabil amintidu-si de toate prostiile pe care i le-am spus la telefon atunci cand incercam sa adorm dupa ce bausem un energizant intreg, "bautura aia chiar nu e de mine".

-Buna dimineata fet... De ce esti imbracata ca un eschimos? Iar ai adormit cu geamul deschis? spune Gerard uitandu-se la mine in timp ce se indreapta spre frigider.

-Da, dar acum a fost si ceva ciudat, nu stiu daca e tocmai de la geamul deschis.

-Ce s-a intamplat ma? ma intreaba el in timp ce deschide frigiderul si isi ia o bere.

Am luat o gura din paharul meu in care era suc de aloe, dupa care am inceput sa le povestesc ce am visat mai exact.

-Jesus, ce vis ai avut si tu... spune Rhea, luand ultima gura de energizant din doza.

-Da, nu stiu, poate sunt eu prea paranoica si chiar a fost din cauza ca am uitat geamul deschis... ah, apropo, azi e marti?

Gerard se indreapta spre calendarul pe care il avem in bucatarie si aud cum rosteste un "dap" urmat de un "de ce?". Atunci imi intorc privirea la Rhea, care deja ma privea cu un zambet si o sclipire in ochi, stia ce urmeaza sa se intample.

Parallel StoriesUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum