28 - truth or dare

508 22 4
                                    

'Wat een kut krukken' mompel ik geïrriteerd.

'Krukken zijn niet echt jouw ding?' Grinnikt Remus, nadat ik de krukken weer de kamer rond heb gegooid.

Ik geef hem een boze blik, als blikken konden doden, zou hij nu dood zijn geweest. 'Wat denk je zelf' snauw ik.

'Kalm een beetje' antwoordt Remus en hij trekt me in een knuffel. Langzaam tel ik tot tien en meteen gaat het een stuk beter.

'Wat gaan we nou doen?' vraagt Sirius verveeld. We zitten namelijk met z'n achten -Remus, Sirius, Peter, James, Alice, Lily, Tess en ik- in de common room.

'Ik heb wel een ideetje' zegt Tessa enthousiast. 'Wat als we truth or dare gaan doen, het is écht lang geleden dat we dat voor het laatst hebben gedaan' grijnst ze. Meteen krijg ik throwbacks naar de vorige keer, toen moesten Remus en ik zoenen en dat was de "doorslag" voor onze relatie, het is opzich niet een slecht idee van Tessa.

'Ik vind het goed' antwoordt ik en de rest stelt ook in. Wij -de meiden- halen wat kussens op uit onze dormitory en leggen het neer in de jongens dormitory. Terwijl Sirius Veritaserum uit het kantoor van Slughorn steelt.

'En? Heb je het?' vraag ik duister aan Sirius. Sirius knikt en overhandigd mij het flesje. Ik vul acht glazen firewhisky en stop in elke glas een aantal druppeltjes. Ik geef iedereen een glas, waarna iedereen drinkt.
'Oké, het is onmogelijk om nu nog te liegen, dus...wie begint?' vraag ik.

'Ik!' roept Alice. 'Truth or dare, aan Sirius'

'Dare...denk ik' antwoordt hij twijfelachtig. Ik zou ook twijfelen als je ziet wat voor gemene grijns Alice heeft.

'Zoen de knapste persoon in deze ruimte' grijnst ze. Sirius wordt rood, staat op en als de kers op de taart loop hij naar mij toe.

'Sirius, je meent dit toch niet hè?' vraag ik grinnikend, maar Sirius drukt zijn lippen op de mijnen en haalt ze er daarna weer snel vanaf.

'Dat is mijn vriendinnetje, sukkel' lacht Remus, Remus is niet echt een "jaloers type" en hij weet dat dit geen betekenis heeft, daardoor kan hij er om lachen. Dat is misschien wel een van de redenen waarom hij zo geweldig is.

'Sorry Moony, maar ik moest het doen hè' grijnst Sirius en hij gaat weer op zijn eigen plek zitten.
'Oké truth or dare aan Tess'

'Truth'

'Wie hier kleed zich het slechts volgens jou?' vraagt hij.

'Honderd procent James.'

'Hè! Hoe zo dat nou weer!' gilt James.

'Sorry, maar die sokken kunnen echt niet en kijk zelf eens naar je shirt' grinnikt Tess. 'Maar oké, laten we door gaan. Truth or dare aan Mar'

'Truth natuurlijk'

'Wat denken de meeste mensen over je, maar klopt eigenlijk helemaal niet?'

'Dat ik een Bitch ben' roept ze gelijk uit. 'Ik weet niet waarom, maar de meeste mensen denken dat ik een bitch ben'

'Ben je dat dan niet?' grapt Sirius.

'Niet grappig Black.. maar truth or dare aan Peter'

'Truth'

'Had je vroeger een denkbeeldige vriend? Zo ja, hoe heette die?'

Peter kijkt beschaamd naar de grond. 'Leonardo was gewoon altijd aardig' antwoordt hij, waardoor sommige van ons moeten lachen. 'Truth or dare aan Charlie'

'Dare' grijns ik.

'Doe iemand in de kamer na en laat de anderen raden wie je nadoet.'
Ik grinnik even en sta dan op. Ik zet mijn handen in mijn zij. 'Nee Potter, ik ga niet met je uit!' roep ik uit. 'Ik ga nog liever met een stinkende aap uit dan dat ik met jou ga'

'James!' roept iedereen tegelijk, inclusief James zelf. Ik ga weer zitten en kijk de cirkel rond.

'Truth or dare aan Remus' roep ik.

'Dare dan maar' antwoordt hij.

Ik grijns gemeen en sta op. Na een tijdje in zijn kastje te hebben gerommeld kom ik terug met zijn bril. 'Zet deze de rest van de dag op' zeg ik en ik druk hem op zijn neus.

'Hoe heb ik niet kunnen weten dat je een bril hebt!' gillen de meiden tegelijk en ze kijken geamuseerd naar Remus.

'Omdat hij echt lelijk is' mompelt Remus. 'Truth or dare aan James'

'Dare'

'Laat de meiden je make-up doen' grijnst hij. Waardoor wij gillend opspringen en onze make-up tasjes halen uit onze dormitory's.

'Moet dit echt?' zeurt James, maar we negeren hem en smeren al spul op zijn gezicht.

Na een aantal truth en dares verder is James zijn gezicht helemaal klaar. Het beste van allemaal is dat James nog een keer dare had gekozen en Marlene heeft gezegd dat hij het de hele dag nog op moet houden. 'Je weet dat de great hall zo open gaat hè' grinnik ik.

'Ah shut up' antwoordt James nors. 'Jullie moesten ook wel weer over de top gaan hè?' vraagt hij terwijl hij zijn gezicht in de spiegel bekijkt.

'Wat verwacht je dan, dit was waarschijnlijk de enige kans die we ooit zouden hebben' lacht Lily.

'Zullen we stoppen met het spel, we gaan namelijk zo eten' stelt Remus voor, iedereen stemt eigenlijk wel in, vooral James, die was er al de hele tijd klaar mee. 'Ach James ik moet ook voor schut lopen met mijn bril, dus je bent niet de enige' probeert Remus hem gerust te stellen, maar het werkt juist averechts.

'Hallo, een bril is even wat minder erg dan met Make-up rond lopen hoor!' schreeuwt James.

'Relax, je bent nu tenminste wel knap' grapt Sirius.

'Ja helemaal leuk, laten we nu maar gaan' onderbreek ik en ik sta op. We ruimen snel onze spullen op en verlaten de dormitory's.

~

In de common room kreeg James allemaal rare blikken en op de gangen ook. 'Nu is wordt het leuk' grijns ik. We zijn bij de great hall aangekomen, oftewel de plek waar James vernederd wordt.

'Jaja heel grappig laten we nou maar naar binnen gaan' antwoordt James en hij opent de deur. Aangezien we al aan de late kant zijn -door James die bleef zeuren- wordt de zaal stil en kijkt iedereen onze kant op. De meeste lachen -vooral de Slytherins- en sommige mensen kijken hem raar aan. In een woord: geweldig. Het was echt geweldig om James voor schut te zetten.

Eclipse ☾ // R. Lupin lovestoryWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu