4. ELIJAH

343 18 2
                                    


Prošlost

Gledam kako Leslie izlazi iz mog stana, to je bilo ono što sam najmanje želio ali nisam imao izbora. Čeka me trening, pa idem kod svoje obitelji.

Ja sam Elijah Roy Bennet, nije neka kombinacija imena znam, ali moje roditelje to baš i ne zanima. Zapravo, ja ih ne zanimam.

Obitelj mog najboljeg prijatelja Taylora Donovana je preuzela skrbništvo nadamnom kada su vidjeli kako me moj otac pretukao na mrtvo ime u vrtu jer sam slučajno loptom pogodio njegovo najdraže stablo. Pomalo jezivo, znam.

Taylor mi je kao brat i bez njega ne bi uspio doći do vrha na kojem se sad nalazim. Najbolji stoper u studenskoj ligi u cijeloj Engleskoj. Kul pozicija, kažu da nogometaši kad se proslave imaju mnogo novca, nije da me zanima previše, ali vidjet ćemo.

Moj otac je umro prije par godina, a pošto je on imao mnogo novca sve sam to naslijedio, ali još uvijek nisam uzeo ni funte s njega jer ni svog oca ni njegov novaca ne želim u svom životu. Moja majka je, pa ne znam gdje zapravo, otišla je za svojom karijerom pjevačice i ostavila me pored monstruma zbog kojeg se ožiljak na mojim prsima seže od pupka prema lijevim rebrima. To sam zaradio taj sretni dan kada me Taylorov otac spasio. Te sam večeri prvi put osjetio pravi obiteljski ugođaj i ljubav koju ti majka i otac mogu pružiti. Ali ne želim da me nitko žali, ljudi to većinom i ne znaju jer ja ne želim da znaju. Svaki drugi vikend posjetim Elu i Mikea Donovana zbog ljubavi koju osjećam prema njima, a i zbog poštovanja jer su me podigli u život koji uz svog oca sigurno ne bi imao.

Malo zbog karaktera malo zbog života i nisam bio neko super dijete. Ela se mnogo borila sa mnom, ali uspjela je izgraditi nešto od mene. Jedino na čemu sam zahvalan svojim biološkim roditeljima je što sam zahvaljujući njima ispao jako lijepo dijete. Pitate se sigurno zašto mi je to važno. E, pa, moj izgled mi koristi da uspijevam u životu i da me žene vole. Sve što od njih trebam je dobra atrakcija u krevetu i to je to. One su kučke, do ti jedna. Baš poput moje majke, lijepo kad im dosadi uzmu svoje stvari i odu kao da život prije nikad nije ni postojao. Moguće da sam taj dio naslijedio od nje. Tako i ja odem. Nakon što budem sa ženom pokupim se kao da večer prije nije ni postojala. Ne živim u prošlosti, zapravo, bježim od nje. Ludo, zar ne?

Večeras idem kod Donovanovih i provest ću s njima cijeli vikend, nadam se da će Taylor doći. On se naime oženio prije tri godine, sa svojih dvadeset. Njegova žena mi nije sjela, zapravo ne volim ju baš. Alina je jako zla i sve što čini ide samo u njenu korist ali nije moje da se tužim. Ona je žena mog brata i majka njegove prekrasne kćerke Grace. Tu malenu svi volimo kao da je naše dijete. Ty nije imao izbora kad je Alina ostala trudna nego oženiti ju, ali ja nikad nisam bio za to, ali dobro.

Parkiram svog Range Rovera ispred njihovog stana na samom istoku Londona. Tu je i Taylorov SUV što me jako obraduje.

„Večer svima." Derem se s ulaznih vrata.

„Elijah, večer, zar nisi morao stići sutra?"

„Nisam mogao dočekati da stignem. Hej stari." Obraćam se Ty, uvijek ga zovem stari jer je tri godine stariji od mene.

„Što je malac, sređuješ li rupe s prošle godine?"

Druga sam godina faksa i vučem čak tri predmeta s prošle jer su mi prošle godine žene bile mnogo važnije od učenja.

„Evo u procesu sam, pronašao sam jednu učiteljicu da mi pomogne s pisanjem seminara da riješim sve što mi je ostalo."

„Učiteljicu?"

„Da, mala smeđa cura s prve godine, ima sve petice morao sam to iskoristi zar ne?"

„Spavaš s njom?"

Vrlo zapetljana priča - Obitelj Evans #3 - PAUZIRANAWhere stories live. Discover now